Από τη συνεδρίαση του ΔΣ Σκαμνού

FtS60

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε μία σύνοψη των θεμάτων που απασχόλησαν προσφάτως το ΔΣ (=Διοικητικό Συμβούλιο) του Σκαμνιώτικου Συλλόγου από τον Γραμματέα κ. Ευθύμιο Τζιβάρα, όπου με απόλυτη τάξη καταγράφονται μία πλειάδα ζητημάτων που απασχόλησαν το συλλογικό όργανο διοίκησης. Από μόνο του αυτό το γεγονός συνιστά πρόοδο, υψηλό επίπεδο κοινωνικής ευθύνης, πολιτισμικό κεκτημένο που θέλουμε να υπογραμμίσουμε. Με μικρή κυβέρνηση μοιάζει αυτό το επιτελείο που δρα δημοκρατικά, με σύνεση και αποτελεσματικότητα.

Συλλέγουμε μερικά στοιχεία για ενημέρωση των συγχωριανών τόσο στα καθέκαστα ζητήματα, αλλά και για να δοθεί μία γεύση, τι κάνουν οι αιρετοί εκπρόσωποί μας και πως λειτουργούν στις συνεδριάσεις τους:

Φήμες φέρουν τον Κώστα Ντάο να έχει εισπράξει μόνον ένα μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την επισκευή της κατεστραμμένης από την πυρκαγιά οικίας του. «Μόνον 700.000 δρχ αποδόθηκαν αντί του συνολικού ποσού 1.650.000 δρχ», σύμφωνα με τις κακόβουλες φήμες. Ο Τάκης Τζιβάρας που χειρίσθηκε το ζήτημα παρίσταται στη συνεδρίαση και επιβεβαιώνει ότι το συνολικό ποσό αποδόθηκε μέχρι δεκάρας στην οικογένεια. Ο Κώστας Ντάος παρακαλείται να προσέλθει στη συνεδρίαση, αλλά δεν εμφανίσθηκε.

Οικονομικά Συλλόγου από Αύγουστο 2000 μέχρι 10 Μαρτίου 2001: Έσοδα 3.718.000 δρχ, δαπάνες 3.277.000 δρχ, υπόλοιπο ταμείου 441.000 δρχ. Μέχρι μέσα Απριλίου δαπανήθηκε για έργα και δραστηριότητες του Συλλόγου το ήμισυ του ανωτέρω υπολοίπου διαθεσίμων.

Πορεία έργων / δραστηριοτήτων:

• Αντικατάσταση / επισκευή μπασκέτας στην παιδική χαρά. Περίφραξη του χώρου της παιδικής χαράς.

• Εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης σε καίρια σημεία του χωριού. Συνάντηση με το Δήμαρχο για άδεια παρέμβασης στο σύστημα ύδρευσης.

• Κατασκευή μονοπατιού Γούπατο – Τρανή Βρύση με πεζούλες, αναβαθμίδες. Αίτημα στο Δήμο για την προμήθεια υλικών.

• Διαμόρφωση χώρου Αγίου Αθανασίου με κατασκευή λιθοδομής σε συνεννόηση με εκκλησιαστική επιτροπή.

• Παράδοση κλειδιών του πολιτιστικού μας κέντρου στον εκκλησιαστικό επίτροπο Πολύκαρπο Αστρακά κατόπιν αιτήματός του.

• Τοποθέτηση επιγραφής μνείας στον πλάτανο για την παραχώρηση χρήσης χώρου καθιστικού από την οικογένεια Π. Ζαλαώρα στο Σύλλογο στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη.

• Επαναλειτουργία Ταβέρνας. Διερευνητικές επαφές.

• Συμπαράσταση του Συλλόγου σε πρωτοβουλίες των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *