FtS60 – Αλληλογραφία

Ταχυδρομείο ΦτΣ

Μερικοί συγχωριανοί και φίλοι του Συλλόγου μας μετακομίζουν και η ΦτΣ μας επιστρέφει από το ταχυδρομείο. Μερικοί φίλοι μας εκφράζουν το παράπονό τους ότι δεν λαβαίνουν τη ΦτΣ. Δεν θα θέλαμε να παρεξηγηθούμε σ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Απλά υπενθυμίζουμε την παράκλησή μας να μας στέλνετε την πλήρη σωστή σας ταχυδρομική διεύθυνση (απαραίτητος ο ταχυδρομικός κώδικας) με σκοπό να ελέγξουμε και διορθώσουμε / συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας στο ηλεκτρονικό αρχείο που τηρούμε. Είναι γεγονός ότι οι παραλήπτες της ΦτΣ αυξάνονται σταθερά και δημιουργούνται πρόσθετες δαπάνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να στερήσουμε την ΦτΣ από αυτούς που μας τιμούν με την αγάπη και φιλία τους. Στις περιπτώσεις που η ΦτΣ μας επιστρέφει με την ένδειξη ότι ο παραλήπτης είναι άγνωστος ή μετώκησε, είμαστε υποχρεωμένοι να απαλείφουμε τη σχετικά διεύθυνση από το ηλεκτρονικό μας αρχείο.

Ειρήνη Ζαλαώρα

Μέσα από τις στήλες της ΦτΣ η κα Ειρήνη Ζαλαώρα απευθύνεται σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του Συλλόγου Σκαμνού:

«Ατυχώς, δεν πρόφθασα στο προηγούμενο φύλλο της ΦτΣ, αλλά θα ήθελα μέσα από τη ΦτΣ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους συγχωριανούς για την κατανόηση και υποστήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό μου κατά την περυσινή θερινή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας που ανατέθηκε η σημαντική ευθύνη διαχείρισης της Ταβέρνας – Αναψυκτηρίου του Σκαμνιώτικου Συλλόγου. Την ίδια στιγμή θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους καλούς μας φίλους, ότι έγινε εκ μέρους μας το κατά δύναμη».

Σύνταξη:
Με χαρά δεχόμαστε αυτό το μήνυμα από την Ειρήνη σε μία στιγμή που έρχονται στ΄ αυτιά μας διαφορετικά μηνύματα μνησικακίας και εναντίωσης στο αυτονόητο δικαίωμα του Συλλόγου να επιλέξει την οποιαδήποτε εναλλακτική λύση κρίνει κατάλληλη για την υλοποίηση των στόχων του. Χρειάζεται εδώ να τονισθεί το αυτονόητο; Ο Σύλλογος οφείλει να προτάσσει το γενικό καλό, όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση προς τα όποια μεμονωμένα συμφέροντα και απόψεις. Καθήκον δικό μας, των μελών της κοινωνίας και του Συλλόγου μας, είναι ο σεβασμός αυτών των κοινών στόχων μέσα σε πλαίσια δημοκρατικής νομιμότητας και ευπρέπειας.

Από τη σύνταξη

Αρκετοί φίλοι αναγνώστες της ΦτΣ εκφράστηκαν με θετικά σχόλια για το θεματολόγιό μας που προσεγγίζει αντικείμενα «περιβάλλοντος», αλλά και αυτά που θεωρούνται καίρια από τις σημαντικές διεθνείς εξελίξεις. Ανταποκρινόμενοι σ΄ αυτές τις παροτρύνσεις δημιουργούμε πρόσθετες μόνιμες θεματικές ενότητες κοντά σ΄ αυτές που έχουμε καθιερώσει: «Περιβάλλον» και την «Εμείς κι ο κόσμος».

Ευχαριστούμε για τις υποδείξεις και τις χρήσιμες συμβουλές.

Λόγω υπερβολικά πολλής ύλης παραλείπεται σ΄ αυτό το φύλλο η γνωστή μας λίστα των οικονομικών συνδρομών που είναι όπως πάντα μεγάλη.

Στη μνήμη του Τάκη Ζαλαώρα

Στη οφειλόμενη έκφραση ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης προχώρησε με κάθε επισημότητα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκαμνού προς την οικογένεια του Τάκη Ζαλαώρα. Από το σχετικό έγγραφο που στάλθηκε στην οικογένεια αντιγράφουμε:

Αγαπητή μας Μαρία,
αγαπητή μας Γιούλη,
αγαπητέ μας Νίκο,

είναι πολύ νωπός ακόμα ο πόνος από τη μεγάλη απώλεια του αξέχαστού μας Τάκη, που για σας αποτελεί ιδιαίτερα σκληρό χτύπημα.

Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας σ΄ ολόκληρο το χωριό και μ΄ αυτό εδώ το μήνυμα θα θέλαμε εξ ονόματος ολόκληρου του χωριού να σας μεταφέρουμε μετά από ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας την έκφραση των ειλικρινών μας συλλυπητηρίων και ακόμη περισσότερο τις θερμές ευχαριστίες μας για την χειρονομία σας να επιτρέψετε και να εξουσιοδοτήσετε το Σύλλογό μας να χρησιμοποιήσει ένα μικρό χώρο γύρω από το ιστορικό πλατάνι του Σκαμνού που ανήκει στην ιδιοκτησία σας, για ένα μικρό καθιστικό ώστε αυτό να προσφέρεται για λίγη ανάπαυση σε νέους και γέρους, σε ντόπιους και διερχόμενους και να μακαρίζουν τον Τάκη, έναν από τους καλύτερους συγχωριανούς μας που ανέδειξε μία οικογένεια αντάξια του δικού του ηθικού αναστήματος, με εφάμιλλα αισθήματα αγάπης για το Σκαμνό.

Δεν θέλουμε να παραλείψουμε εδώ να σημειώσουμε ότι σε κατάλληλη καλαίσθητη επιγραφή θα γίνει ειδική αναφορά στο πανέμορφο αυτό χώρο μνήμης και τιμής, ενώ δηλώνουμε ότι ο ίδιος αυτός χώρος θα είναι και πάλι στη διάθεση της οικογένειας ως αναπόσπαστο μέρος της ιδιοκτησίας σας εφ όσον εν ευθέτω χρόνω αυτό ήθελε κριθεί απαραίτητο για οιαδήποτε κατασκευή ή άσκηση του οποιουδήποτε δικαιώματος που απορρέει από την αδιαμφισβήτητη ιδιοκτησία σας.

Με την έκφραση των καλυτέρων αισθημάτων βαθύτατης τιμής στη μνήμη του αξέχαστου Τάκη και ευγνωμοσύνης προς την οικογένειά σας, διατελούμε φιλικά..

Η μάχη του Ελευθεροχωρίου

Σημαντικό υλικό έθεσε στη διάθεσή μας ο ξάδερφος μπραλιώτης ιστοριοδίφης Γεώργιος Π. Τσίτσας για τη Μάχη του Ελευθεροχωρίου και της Νευρόπολης στο 1821, καθώς επίσης πάνω στο θέμα της Παρασωπιάδας, αντικείμενο εμβριθούς μελέτης γερμανού μελετητή που ο δραστήριος Γιώργος μπόρεσε να ανιχνεύσει. Λόγω του όγκου της ύλης βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας για την αξιοποίηση και παρουσίαση του θέματος στο αμέσως επόμενο φύλλο της ΦτΣ και ευχαριστούμε από τώρα τον πολύτιμο συνεργάτη μας για την ουσιαστική συνδρομή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *