FtS61 – Αλληλογραφία

Δωδεκάχρονα της ΦτΣ

Άριστος χρήστης των σύγχρονων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας ο αγαπητός μας Γεώργιος Λ. Αστρακάς, μας στέλνει μήνυμα μέσω του διαδικτύου, E-mail, επισημαίνοντας ότι η ΦτΣ πορεύεται στο 12 έτος συνεχούς και επιτυχούς έκδοσής της επιτελώντας ένα χρήσιμο έργο στην τοπική μας κοινωνία. Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση και τα καλά λόγια τον αγαπητό μας Γιώργο, στον οποίο, πιστώνεται η πατρότητα αυτού του εγχειρήματος. Υπάρχουν μερικοί τίτλοι που με τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει. Όπως μιλάμε και τιμάμε τον αείμνηστο Γιάννη Ζαλαώρα που πρώτος συνέλαβε την ιδέα ίδρυσης του Συλλόγου μας, εδώ και 34 χρόνια, βάζοντάς τον να τρέξει πάνω σε γερές βάσεις ηθικών αξιών, όπως αναφερόμαστε και αναγνωρίζουμε τον Κώστα Γέμελο, ως τον άνθρωπο που είτε σαν απλό μέλος του Συλλόγου και της Σκαμνιώτικης κοινωνίας, είτε σαν αιρετός πρόεδρος, πρόσφερε περισσότερο από κάθε άλλον –χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία και την προσφορά άλλων ευεργετών του Σκαμνού, έτσι οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ο Γιώργος Αστρακάς ξεκίνησε με τα μέσα που διέθετε και εργάσθηκε σκληρά για να καθιερώσει τη ΦτΣ. Αυτός ο τίτλος και η τιμή του αξίζουν μαζί με την έκφραση των πλέον εγκάρδιων συγχαρητηρίων και τις ευχές μας να είναι πάντα καλά και να κοσμεί το Σύλλογό μας με την παρουσία του και τη ΦτΣ με τα όμορφα κείμενά του.

Ταυτόχρονα από το ίδιο μήνυμα μαθαίνουμε και κάποιο παρασκήνιο που δεν μας ήταν γνωστό, σε σχέση με το όνομα που έλαβε πριν από 12 χρόνια η περιοδική μας έκδοση. Ας το μάθουμε λοιπόν με τα αυτούσια λόγια του πρώτου ιδρυτή / εκδότη:

το λογότυπο της εφημερίδας τον έδωσε η κόρη μου η οποία διαφώνησε με την άποψή μου που ήθελα να την ονομάσω ΣΚΑΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ. Η Νονά λοιπόν είναι η κόρη
μου και ήθελε το λογότυπο αυτό διότι εκτιμούσε πως ως χωριό υφιστάμεθα άνιση μεταχείριση στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και γι αυτό το λόγο μας
χρειάζονταν φωνή και μάλιστα πολύ δυνατή για να μας ακούνε και παραπέρα. Έτσι επιλέχτηκε ο λογότυπος της Εφημερίδας μας.

Ευχαριστούμε με τη σειρά μας και συγχαίρουμε την κα Τίτσα Αστρακά, καθηγήτρια Φιλολογίας στο Λύκειο περιοχής Καλαβρύτων για το ρόλο, τη συνεισφορά της στη ΦτΣ, αλλά και για την ξεκάθαρη αγάπη και ενδιαφέρον για τη χωριό της, που απορρέουν μέσα από αυτό το μήνυμα.

***
Τα εγγόνια του Ευθύμιου Αποστολόπουλου

Σ΄αυτή εδώ τη στήλη συνηθίζουμε να παραθέτουμε επιστολές που δεχόμαστε. Σ΄αυτήεδώ την περίπτωση κάνουμε μία εξαίρεση με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για να παραθέσουμε το κείμενο επιστολής που ο Σύλλογος έστειλε σε άξια παιδιά του Σκαμνού. Γιατί; Το κείμενο που ακολουθεί μιλάει από μόνο του καθώς απευθύνεται στους Ευθύμιο Ι. Αποστολόπουλο, Ευθύμιο Απ. Αποστολόπουλο, Θόδωρο Ι. Χριστοδούλου, Τάκη Ηλ. Ευθυμίου, όλα εγγόνια του αείμνηστου Ευθύμιου Αποστολόπουλου!

Αγαπητοί μας συγχωριανοί,

απόγονοι του Ευθύμιου Αποστολόπουλου, που δεν επισκέπτεστε τακτικά το Σκαμνό, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τιμάτε τις ρίζες σας. Με ιδιαίτερη χαρά και ανθρώπινη συγκίνηση σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου λάβαμε γνώση μέσω του Γεωργίου Αποστολοπούλου, εκπροσώπου της ευρύτερης οικογένειας των Αποστολοπουλαίων, έναν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλογικού μας οργάνου, ότι ανταποκριθήκατε θετικά στην παράκλησή μας να επιτρέψετε στο Σύλλογο να αποψιλώσει τα χόρτα από το προαύλιο χώρο / οικόπεδο στο ακίνητο που κληρονομήσατε από τους γονείς σας στο χωριό μας, προκειμένου με μία επίστρωση από ποταμίσια άμμο να διαμορφώσουμε ένα χώρο βόλλεϋ ή μίνι ποδοσφαίρου για τα Σκαμνιωτόπουλα.

Θεωρούμε απαραίτητο και με την παρούσα να σημειώσουμε ότι η χειρονομία σας αυτή κατ΄ ουδένα απολύτως τρόπο επηρεάζει τα πλήρη ιδιοκτησιακά σας δικαιώματα και η χρήση του χώρου θα περιέλθει αμέσως σ΄ εσάς, ευθύς μόλις το ζητήσετε. Θα θέλαμε επίσης να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας σχετικά με το πηγάδι που βρίσκεται στο χώρο, καθώς και από το ενδεχόμενο ατυχήματος από τα επικίνδυνα σημεία του λιθόκτιστου ακινήτου. Η δήλωση αυτή αναφέρεται και σε τυχόν άλλους συνκληρονόμους της οικογένειάς σας, όπως για παράδειγμα τη Μαίρη, αδελφή του Τάκη Ευθυμίου που ζει στη Ναύπακτο.

Γνωρίζοντας λεπτομέρειες για το ποιόν της οικογένειάς σας, θα νοιώσουμε τη μεγαλύτερη χαρά όταν μπορέσουμε να δεχθούμε, όσους από σας μπορούν, σαν συγχωριανούς με συχνότερη παρουσία στη γενέτειρα των γονιών και των παππούδων σας και σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για τη χειρονομία σας που είναι αντάξια της οικογενειακής σας παράδοσης, όντας πεπεισμένοι ότι η κίνησή σας αυτή αποτελεί μνημόσυνο τιμής και σεβασμού για όσους από τους γονείς και παππούδες σας δεν είναι πλέον κοντά μας. Τα Σκαμνιωτόπουλα, αλλά και οι ενήλικες θα εκτιμήσουν βαθύτατα τη σημασία της προσφοράς σας.

Εκφράζοντας τα βαθύτατα αισθήματά μας εκτίμησης, διατελούμε με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *