FtS62 – Αλληλογραφία

Οδυνηρή εμπειρία

Για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου για την οποία νοσηλεύτηκα στο Νοσοκομείο Λαμίας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου μέσω της Εφημερίδος μας στους συγχωριανούς μου που με επισκέφθηκαν. Κυρίως τον Παπα-Στάθη, ο οποίος ήρθε νύχτα λόγω φόρτου εργασίας και μου εδιάβασε και ευχή. Επίσης στο Φάνη το Σκαρή και τον Κώστα Γέμελο οι οποίοι παρενέβησαν και στο ιατρικό team λόγω φιλίας.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και τους εκσυγχρονιστάς της Ελλάδος οι οποίοι με 70.000 δρχ μηνιαίως επί 32 χρόνια που πλήρωνα στο Ταμείο Εμπόρων μου έδωσαν στα 26 γεύματα:

• 10 φορές μακαρόνια με κοτόπουλο
• 3 φορές ρύζι με κοτόπουλο
• 4 φορές μακαρόνια σχέτα
• 2 φορές μανέστρα σχέτη
• 2 φορές χυλοπίτες σχέτες
• 3 φορές ψάρι σούπα

(υπόψη: κανένα ζυμαρικό πάνω από 5 πηρουνιές, ανάλαδα και ανάλατα)

Ευχαριστώ, Τάκης Τζιβάρας 27.06.2001

Σύνταξη:

Ευχόμαστε στο αγαπητό Τάκη νάναι παντα καλά και να μην χρειαστεί ποτέ πια να δοκιμάσει τις επιδόσεις του γελόμενου ΕΣΥ και τό πόσο πιάνουν τόπο τα, όντως, ασυγκρίτως δυσανάλογια ασφαλιστικά τέλη που πληρώνουμε, για να υποστούμε, όταν έρθει αυτή η δύδκολη ώρα που κλονίζεται η υγεία μας, αυτό το πρόσθετο σοκ, στο οποίο αντικατοπτρίζεται η «πρόοδος» που συντελείται στον τόπο μας.

Ίδρυμα Πετρή «Στέγη Γερόντων»
Βασιλική Στυλίδος

Προς τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο « Ο Σκαμνός»

Στυλίδα 09.08.2001

Αγαπητέ κ. Αποστολόπουλε,

με βαθειά συγκίνηση λάβαμε την επιταγή του Συλλόγου σας εξ 100.000 δρχ (εκατό χιλιάδων) και σας ευχαριστούμε θερμά.

Είναι αλήθεια ότι η πρωτοβουλία σας αυτή εντυπωσίασε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματός μας καθώς και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην μας και Πρόεδρό μας και σας διαβιβάζω τις θερμές ευχαριστίες όλων μας.

Οι θερμές ευχές σας για κουράγιο και δύναμη για την συνέχισιν του έργου μας μας στηρίζουν και μας βοηθούν στην ολοκλήρωσιν των εργασιών του Γηροκομείου, γιατί ξέρουμε είναι ευχές από την καρδιά σας γεμάτες αγάπη και στοργή όχι μόνον προς εμάς αλλά και σε όλους τους τροφίμους που πιστεύουμε πολύ σύντομα θα έχουμε υπό τη φροντίδα μας.

Σας ευχόμεθα κι εμείς ο Θεός να σας καθοδηγή στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Σύλλογός σας τόσο δυναμικά και ανθρώπινα που θα σας ζήλευαν (με την καλή έννοια) πολλοί άλλοι Σύλλογοι της χώρας μας.

Τις πολλές ευχαριστίες μας στον Πρόεδρόν σας κ. Κων. Γέμελο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου σας.

Με πολύ εκτίμηση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματός μας

Αργύρης Πετρής

ΥΓ: Ούτε για μία στιγμή δεν αισθανθήκαμε ότι κάναμε κάτι το αξιόλογο μπροστά στο μεγάλο σας έργο, αγαπητέ μας κ. Πετρή. Η κίνησή μας έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα και θέλει να δείξει ότι ο μικρός οικισμός μας δεν μένει απαθής μπροστά σε τέτοιες μεγαλειώδεις φιλανθρωποικές ενέργειες που με την αποφασιστική συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη κ. Νικολάου, επιτελεί το ίδρυμά σας. Χαιρόμαστε όταν συγχωριανοί μας ρωτούν για να μάθουν περισσότερα για το έργο σας και δείχνουν τη μεγάλη τους εκτίμηση στη δράση σας.

Βασίλης Αλεξίου
Παγκράτι, Λαμία

Κύριον Γ. Ν. Αποστολόπουλον, Αθήνα

Λαμία, 01.08.2001

Αγαπητέ μου κ. Πρόεδρε,

Από το συγχωριανό σας και φίλο μου Κώστα Τζιβάρα, Φρατζή 8, Λαμία, έλαβα το υπαριθμόν 61 φύλλο της «Φωνής των Σκαμνιωτών» ιδιοκτησία του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου « Ο Σκαμνός» τον οποίο ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την ωραία έκδοση του Συλλόγου σας.

Κατάγομαι από το Κωσταλέξι και διαμένω στο Παγκράτι Λαμίας, 2η Πάροδος Παπαθανασίου αριθ. 2 ΤΚ 351 00 τηλ. ΧΧΧ και ενδιαφέρομαι για τα νέα του χωριού σας. Έχω ασχοληθεί με τα γράμματα κατά το παρελθόν και επιθυμώ να παρακολουθώ την πρόοδο του ωραίου Σκαμνού.

Θα παρακαλούσα, λοιπόν, αν σας είναι εύκολο να μου στέλνετε την εφημερίδα την οποία τη βρίσκω αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Β. Αλεξίου

Σύνταξη:
Αγαπητέ κ. Αλεξίου,
Ευχαριστούμε για την ευγενική επιστολή σας και τα θετικά σας σχόλια για την ταπεινή μας προσπάθεια. Με ιδιαίτερη χαρά εγγράψαμε τη διεύθυνσή σας στο ηλεκρονικό μας αρχείο ώστε να θεωρείστε εφ εξής παραλήπτης της ΦτΣ. Μας χαροποιεί επίσης η φιλία σας με τον Στρατηγό Κώστα Τζιβάρα κορυφαίο μέλος της Σκαμνιώτικης κοινωνίας. Σαν συντοπίτης που είστε, θα χαρούμε για τη συμμετοχή σας στον προβληματισμό που αναπτύσσεται μέσα από τη ΦτΣ και ελπίζουμε να σας υποδεχθούμε σε μία από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογός μας στο Σκαμνό.

Spyros Elafros,
3 Anderson Rd, Northmead 215 ~
Sydney, Australia

Σύδνεϋ 20.08.2001

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

πρωτίστως οφείλω να σας ευχαριστήσω θερμότατα διότι από αρκετό καιρό λαμβάνω την εφημερίδα σας «η Φωνή των Σκαμνιωτών» κατόπιν ενεργείας του αδελφού μου Γεωργίου Ελαφρού, Συνταγματάρχου εν Αποστρατεία, κατοίκου Αθηνών, Νάξου 116, Πατήσια.

Είμαι πράγματι ενθουσιασμένος με τα τόσο ωραία και ενημερωτικά κείμενα και άρθρα και εύχομαι όπως ο Θεός σας χαρίζει υγεία και υπομονή δια να συνεχίζετε το ευχάριστο επάγγελμα του δημοσιογράφου και Διευθυντού του ανωτέρω περιοδικού.

Προ παντός εμείς οι κάτοικοι του εξωτερικού που στερούμεθα τα πάντα δημοσιογραφικώς.

Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο!

Αλλά ,όμως, κ. Αποστολόπουλε, έχω να σας ενημερώσω από την Αυστραλία, ότι ο αδελφός μου Γεώργιος Ελαφρός, που τόσο πολύ υποστήριξε τους πατριώτες μας και τους συγχωριανούς μας και επί πολλά χρόνια συνδρομητής της εφημερίδας σας, αυτός πλέον δεν είναι μαζί μας. Έφυγε το Δεκέμβριο δια τους ουρανούς. Ήταν πράγματι η απώλεια αυτή πολύ οδυνηρή για όλους μας, διότι υπήρξε καλός στρατιώτης, καλός πατριώτης και πολύ καλός άνθρωπος.

-Διατί όμως γράφω όλα αυτά;

Ίσως σκεφθείτε ότι τα μεγαλοποιώ. Όχι κ. Διυθυντά! Τα λέω όλα αυτά διότι παρόλο ότι παρακολουθείτε καλώς τους πατριώτες μας, δεν αναφέρετε ποτέ στην εφημερίδα σας το γεγονός αυτού του πατριώτη και ήρωα. ‘Ισως διότι σας διέφυγε η περίπτωσις αυτή. Μην ξεχνάτε ότι ο μακαρίτης ήτο ανεψιός του Παπα-Γκόλφη του μακαρίτη, και πάρα πολλές φορές εβοήθησε οικονομικώς το Σύλλογο του Σκαμνού.

Βέβαια σκοπός μου δεν είναι να κριτικάρω το άτομό σας ή την εφημερίδα σας, αλλά απλώς είμαι λίγο δυσαρεστημένος.

Τελειώνοντας διάκειμαι πάντοτε μετά φιλίας και εκτιμήσεως.

Sp. Elafros

Σύνταξη:
Αγαπητέ κ. Ελαφρέ,
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Η επικοινωνία μας με τους συμπατριώτες μας που ζουν στην μακρινή Αυστραλία μας γεμίζει από χαρά και συγκίνηση.
Φοβούμαστε ότι μας αδικείτε, χωρίς να το θέλετε. Υποψιαζόμαστε ότι δεν λάβατε από το ταχυδρομείο το φύλλο όπου έγινε αναφορά στο δυσάρεστο γεγονός και στα λόγια τιμής, καθώς και άλλες ενέργειες στη μνήμη του πράγματι έξοχου αδελφού σας. Αν αυτή είναι η εκδοχή, είμαστε πρόθυμοι να σας στείλουμε ένα ακόμη φύλλο, για να δείτε πως τιμούμε τις εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας θα θέλαμε να σας πούμε ότι η ΦτΣ δεν αποτελεί κάποια επαγγελματική έκδοση, ούτε οι συμμετέχοντες σ αυτήν τη δραστηριότητα είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Απλά η ΦτΣ αποτελεί όργανο επικοινωνίας του μη κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου μας με τα μέλη και τους φίλους που δείχνουν αγάπη για το Σκαμνό.
Στον αείμνηστο Στρατηγό Γεώργιο Ελαφρό, όπως αναφέραμε στο σχετικό μας κείμενο, πολύ πέραν της οικονομικής του συνδρομής, -δόξα τω Θεώ έχουμε πολλούς και ισχυρούς οικονομικούς αρωγούς- αναγνωρίσαμε και τιμήσαμε το απαράμιλλο ήθος και την αγάπη του για το Σκαμνό όπου γεννήθηκε.

Λάμπρος Κουλτούκης, Λαμία
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων
Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος

Ευχαριστούμε θερμά τον πολύ καλό φίλο του Σκαμνιώτικου Συλλόγου και της ΦτΣ κ. Λάμπρο Κουλτούκη, εξέχουσα προσωπικότητα της ευρύτερης περιοχής μας, για την οικονομική του συνδρομή που λάβαμε. Προωθούμε το ποσό στον Ταμία κ. Γ. Ατρακά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *