Spyros Elafros, Australia

FtS62

3 Anderson Rd, Northmead 215 ~
Sydney, Australia

Σύδνεϋ 20.08.2001

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

πρωτίστως οφείλω να σας ευχαριστήσω θερμότατα διότι από αρκετό καιρό λαμβάνω την εφημερίδα σας «η Φωνή των Σκαμνιωτών» κατόπιν ενεργείας του αδελφού μου Γεωργίου Ελαφρού, Συνταγματάρχου εν Αποστρατεία, κατοίκου Αθηνών, Νάξου 116, Πατήσια.

Είμαι πράγματι ενθουσιασμένος με τα τόσο ωραία και ενημερωτικά κείμενα και άρθρα και εύχομαι όπως ο Θεός σας χαρίζει υγεία και υπομονή δια να συνεχίζετε το ευχάριστο επάγγελμα του δημοσιογράφου και Διευθυντού του ανωτέρω περιοδικού.

Προ παντός εμείς οι κάτοικοι του εξωτερικού που στερούμεθα τα πάντα δημοσιογραφικώς.

Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο!

Αλλά ,όμως, κ. Αποστολόπουλε, έχω να σας ενημερώσω από την Αυστραλία, ότι ο αδελφός μου Γεώργιος Ελαφρός, που τόσο πολύ υποστήριξε τους πατριώτες μας και τους συγχωριανούς μας και επί πολλά χρόνια συνδρομητής της εφημερίδας σας, αυτός πλέον δεν είναι μαζί μας. Έφυγε το Δεκέμβριο δια τους ουρανούς. Ήταν πράγματι η απώλεια αυτή πολύ οδυνηρή για όλους μας, διότι υπήρξε καλός στρατιώτης, καλός πατριώτης και πολύ καλός άνθρωπος.

-Διατί όμως γράφω όλα αυτά;

Ίσως σκεφθείτε ότι τα μεγαλοποιώ. Όχι κ. Διυθυντά! Τα λέω όλα αυτά διότι παρόλο ότι παρακολουθείτε καλώς τους πατριώτες μας, δεν αναφέρετε ποτέ στην εφημερίδα σας το γεγονός αυτού του πατριώτη και ήρωα. ‘Ισως διότι σας διέφυγε η περίπτωσις αυτή. Μην ξεχνάτε ότι ο μακαρίτης ήτο ανεψιός του Παπα-Γκόλφη του μακαρίτη, και πάρα πολλές φορές εβοήθησε οικονομικώς το Σύλλογο του Σκαμνού.

Βέβαια σκοπός μου δεν είναι να κριτικάρω το άτομό σας ή την εφημερίδα σας, αλλά απλώς είμαι λίγο δυσαρεστημένος.

Τελειώνοντας διάκειμαι πάντοτε μετά φιλίας και εκτιμήσεως.

Sp. Elafros

Σύνταξη:
Αγαπητέ κ. Ελαφρέ,
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Η επικοινωνία μας με τους συμπατριώτες μας που ζουν στην μακρινή Αυστραλία μας γεμίζει από χαρά και συγκίνηση.
Φοβούμαστε ότι μας αδικείτε, χωρίς να το θέλετε. Υποψιαζόμαστε ότι δεν λάβατε από το ταχυδρομείο το φύλλο όπου έγινε αναφορά στο δυσάρεστο γεγονός και στα λόγια τιμής, καθώς και άλλες ενέργειες στη μνήμη του πράγματι έξοχου αδελφού σας. Αν αυτή είναι η εκδοχή, είμαστε πρόθυμοι να σας στείλουμε ένα ακόμη φύλλο, για να δείτε πως τιμούμε τις εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας θα θέλαμε να σας πούμε ότι η ΦτΣ δεν αποτελεί κάποια επαγγελματική έκδοση, ούτε οι συμμετέχοντες σ αυτήν τη δραστηριότητα είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Απλά η ΦτΣ αποτελεί όργανο επικοινωνίας του μη κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου μας με τα μέλη και τους φίλους που δείχνουν αγάπη για το Σκαμνό.
Στον αείμνηστο Στρατηγό Γεώργιο Ελαφρό, όπως αναφέραμε στο σχετικό μας κείμενο, πολύ πέραν της οικονομικής του συνδρομής, -δόξα τω Θεώ έχουμε πολλούς και ισχυρούς οικονομικούς αρωγούς- αναγνωρίσαμε και τιμήσαμε το απαράμιλλο ήθος και την αγάπη του για το Σκαμνό όπου γεννήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *