Τι πραγματικά θέλουν οι εργαζόμενοι

FtS60

Η μεγάλη συνοχή και η εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων του πολιτιστικού Συλλόγου της μικρής κοινωνίας του Σκαμνού σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από διάφορες παράγοντες της γύρω περιοχής μας.

Ποια είναι όμως τα ουσιαστικά κίνητρα που ωθούν τους ανθρώπους σε μία δημιουργική συμπεριφορά, σε εργασία μέσα σε ένα επαγγελματικό η μη περιβάλλον; Τι ακριβώς θέλουν οι απασχολούμενοι από το εργασιακό τους περιβάλλον; Οι απαντήσεις μιας συστηματικής έρευνας σε άλλο τόπο και χώρο, πλην όμως με καθολικό ενδιαφέρον, μπορεί και να προκαλέσουν έκπληξη.

Όταν ο Robert Lebow, ένας έμπειρος μαρκετίστας, ξεκίνησε μία επιχείρηση συμβούλων στο Bellevue της Washington, ζήτησε από την Chicago’s International Survey Research να τον βοηθήσει να απαντήσει αυτή την ερώτηση, προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Αναλύθηκαν απαντήσεις 2,4 εκατομμυρίων εργαζομένων σε 32 διαφορετικούς τομείς των ΗΠΑ επί 17 χρόνια.

Τα παρακάτω οκτώ χαρακτηριστικά «ξεχώρισαν» για όσους εργάζονται, συμμετέχουν σε μία κοινή προσπάθεια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, λέει ο Lebow, πρόεδρος της Heroic Environments.

1. Να υφίστανται μεταχείριση με διαφάνεια
2. Να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και λοιπών μελών της υπόψη «κοινωνίας»
3. Να δέχονται και να δίνουν συμβουλές χωρίς εγωισμό
4. Να γίνονται αποδέκτες νέων ιδεών, από οπουδήποτε και αν προέρχονται
5. Να μπορούν να παίρνουν ρίσκα για το καλό του κοινού στόχου
6. Να τους αναγνωρίζεται ο κόπος τους και η καλή εργασία τους
7. Να εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον με ήθος
8. Να λαβαίνει ο καθένας υπόψη του τα συμφέροντα των άλλων πριν ικανοποιήσει τα δικά του συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *