Ανάπτυξη της Φθιώτιδας

FtS58

Στα πλαίσια συζητήσεων και αναλύσεων των τοπικών προβλημάτων ανάπτυξης του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, απευθυνθήκαμε στην ηγεσία της τοπικής μας αυτοδιοίκησης, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον Νομάρχη Φθιώτιδας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, τον Δήμαρχό μας Γοργοποτάμου καθιστώντας τους κοινωνούς των σκέψεων και προβληματισμών μας για την περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικότερα για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, στοιχείο της φύσης που συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας.

 

Δίνουμε αμέσως παρακάτω αποσπάσματα σχετικού εγγράφου του Διευθυντή σύνταξης της ΦτΣ προς χάριν της ενημέρωσης των φίλων μας αναγνωστών:

Για μία ακόμη φορά ευτύχησα να περάσω τις λίγες μέρες διακοπών στη γενέτειρα, τον όμορφο οικισμό του Σκαμνού, που γίνεται ευρύτερα γνωστός από τις Πανελλήνιας Κλίμακας Ετήσιες Συγκεντρώσεις Ορειβατών και το πέρασμα του μοναδικού σε ομορφιά φαραγγιού του Ασωπού. Είναι ό,τι το καλύτερο, ένα τέτοιο βίωμα, ακόμη και για ανθρώπους που επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στο χώρο της τουριστικής μας βιομηχανίας, όπως ο υπογραφόμενος.

Οι όμορφες εικόνες του τόπου μας, οι αυτόβουλες όσο και σημαντικές επεμβάσεις του δραστήριου πολιτιστικού Συλλόγου, έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του οικισμού. Οι συγχωριανοί και πολλοί φιλοξενούμενοι επισκέπτες ζουν και συμβιώνουν με τους συγχωριανούς με έναν θαυμάσιο τρόπο που κάνει όλους να είναι ευτυχισμένοι. Οι ορειβασίες στη γύρω περιοχή, εκτός από το φαράγγι του Ασωπού, δίνουν θαυμάσιες ευκαιρίες άθλησης και υγιεινής αγωγής. Πολλοί συγχωριανοί και επισκέπτες μεταβαίνουν καθημερινά στα Ψωρονέρια για ιαματικά μπάνια που έχουν αποδεδειγμένα εντυπωσιακές θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα ερεθίσματα αυτά σε συνδυασμό με τους γενικότερους προβληματισμούς για την περιφερειακή και ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας και την ανάγκη να αναδείξουμε στη χώρα μας τις αξιόλογες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που θα επέτρεπαν τον εμπλουτισμό της παλέτας των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών μας, ώστε να ανταποκριθούμε στον όλο και σκληρότερο παιχνίδι ανταγωνισμού απέναντι σε άλλες χώρες υποδοχής τουρισμού, ήταν η αιτία που με ώθησε να κάνω μία μικρή περιήγηση και συλλογή στοιχείων για το πως βλέπουν τον λεγόμενο τουρισμό υγιεινής στην κεντρική Ευρώπη, όπου ήδη υπάρχουν μοντέλα ανάπτυξης και ο αγροτουρισμός, μαζί με άλλες ειδικές μορφές τουρισμού αποτελούν απτή πραγματικότητα έχοντας δώσει εδώ και πολλά χρόνια θετικά αποτελέσματα.

Ο Νομός Φθιώτιδος έχει πολλές ιαματικές πηγές και μεγάλο κεφάλαιο φυσικής ομορφιάς. Το μικρό πόνημα που ετοίμασα και σας συναποστέλλω, ενδεχομένως σας δώσει παραπέρα ερεθίσματα που θα μπορούσαν στα πλαίσια και των δυνατοτήτων του Γ΄ΚΠΣ να βρουν το δρόμο προς υλοποίηση για το καλό του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *