Μουσική πανδαισία στο Σκαμνό!

FtS58

Τείνει να γίνει θεσμός για το Σκαμνό η διοργάνωση μιας συναυλίας / κοντσέρτου με μουσική ποιότητας μιας που κι΄ εφέτος το βράδυ των Χριστουγέννων μέσα στο θαυμάσιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου, στο πρόσφατα ανακαινισμένο από το Σύλλογο λιθόκτιστο κτίριο του Σχολείου, με το τζάκι αναμμένο, κατάλληλη διακόσμιση και χιονισμένο το τοπίο τριγύρω.

mousiki4

Μεγάλη η επιτυχία του κιθαρίστα κ. Φώτη Κουτσοθόδωρου που κράτησε χωρίς ανάσα τη γεμάτη αίθουσα με τους φιλόμουσους Σκαμνιώτες και διακεκριμένους φίλους από τη γύρω περιοχή που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση .

Ήταν πράγματι συνδεμένη με κάποιο ρίσκο η πρωτοβουλία του Συλλόγου να εισάγει στο χωριό άλλου είδους μουσικά ακούσματα, αλλά το πείραμα φαίνεται να στέφεται από επιτυχία. Το ίδιο παρατηρούν μερικοί συγχωριανοί, αισθάνθηκε ο Σύλλογος μαζί με τους άλλους συνδιοργανωτές, την ανάγκη να κάνει κάθε φορά με την πανελλήνια συγκέντρωση των ορειβατών στο Σκαμνό. Εκεί όλοι οι Σκαμνιώτες αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας με μόνη τη δική μας ρουμελιώτική μουσική. Οι φίλοι της Κρήτης ενθουσιάζονται με τους Κρητικούς ρυθμούς και τις δικές τους μαντινάδες, οι Ηπειρώτες με το δικό τους στυλ μουσικής, οι πόντιοι με την δική τους μουσική και χορευτικούς σκοπούς. Αυτή η εξοικείωση τώρα με κλασική μουσική ποιότητας, έστω και με την ευκαιρία της μεγάλης Γιορτής των Χριστουγέννων. κερδίζει τους Σκαμνιώτες.

Ο ενθουσιασμός και η μεγάλη ικανοποίηση είναι έκδηλη. Τα σχόλια θετικά. Οι ιδέες για τα επόμενα βήματα στοχεύουν ψηλά. Με βάση το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας που αναγνωρίζεται σαν ένας από τους σπουδαιότερους τόπους μουσικής καλλιέργειας της χώρας μας με το περίφημο Ωδείο και Φιλαρμονική Λαμίας, εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο διοργάνωσης ετήσιων Μουσικών Διαγωνισμών στον όμορφο οικισμό. Είμαστε σίγουροι ότι οι Σκαμνιώτες όλα τα μπορούν. Ένα μεγάλο μπράβο τους ανήκει.

***
Ο διαπρεπής συντοπίτης καλλιτέχνης στην κλασσική κιθάρα κ. Φώτης Κουτσοθόδωρος, γεννήθηκε στη Λαμία όπου τελείωσε επιτυχώς το Ωδείο του Δήμου σε ηλικία μόλις 17 ετών (!) για να συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Μαδρίτης και στην Μουσική Ακαδημία του Duesseldorf. Έχει βραβευθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και σο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική) όπου έχει πραγματοποιήσει συναυλίες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Μπραλιώτη διακεκριμένο νομικό, Δικηγόρο Πειραιώς κ. Γιώργο Αλμπούρα που όχι μόνον τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αλλά εισέφερε και ένα σημαντικό ποσό σαν οικονομική ενίσχυση και ενθάρρυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, με το σύνθημα να συνεχίσει την ωραία του δράση.
Την πίκρα του εξέφρασε εξ άλου ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, επίσης Μπραλιώτης, κ. Νικόλαος Κασσιός, που εξ αιτίας ανηλλειμένων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το κονσέρτο στο Σκαμνό.
Στο πρόγραμμα του καλλιτέχνη περιλαμβάνονταν τα εξής έργα:
Alonso Mudara: Φαντασία. M. Giuliani: Παραλλαγές σε ένα θέμα του Haendel. C. Domeniconi: Παραλλαγές σε ένα ανατολίτικο θέμα. F. Tarrega: Αραβικό καπρίτσιο.
Μάνου Χατζηδάκη: Κάπου υπάρχει η αγάπη μου, το λιμάνι, θάλασσα πλατιά, μια βάρκα ήταν μόνη, θαλασσοπούλια μου, βαλς χαμένων ονείρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *