Ο Δήμαρχος επισκέπτεται το Σκαμνό

FtS58

Δύο αλλεπάλληλες επισκέψεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γοργοποτάμου κ. Παναγιώτης Σπαθούλας στο Σκαμνό τις τελευταίες μέρες του χρόνου. Τη μία, την πρώτη φορά συνοδευόμενος και από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παπαμίχο για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού και τη δεύτερη για να χαιρετήσει ηλικιωμένους Σκαμνιώτες στους οποίους πρόσφερε δώρα λόγω των εορτών.

Η συνάντηση του Δημάρχου ήταν η πρώτη μετά την εκλογή του νέου οργάνου Διοίκησης του Σκαμνιώτικου Πολιτιστικού Συλλόγου του οποίου η δράση και ακτινοβολία είναι πλατύτερα γνωστή. Πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες με προγραμματισμένο θεματολόγιο και επικοινωνία που ξεφεύγει από τα συνήθη «καφενειοειδή» που τιμά όλους τους εμπλεκόμενους σ αυτήν. Ο Δήμαρχος συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή του και αμέσως μετά ένα ευρύτατο φάσμα ζητημάτων συζητήθηκε και ο Δήμαρχος έλαβε θέση σε όλα πειστικά, με σαφήνεια, ευθυκρισία και ειλικρίνεια, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε στο πλείστον των ζητημάτων ευμενώς για τους Σκαμνιώτες.

Με την ευθύνη απέναντι στους 143 Σκαμνιώτες που ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο και ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, του μόνου αυθεντικού και γνήσιου συλλογικού οργάνου του Σκαμνού (μιας και το λεγόμενο τοπικό Συμβούλιο Οίτης, στο οποίο θεωρείται και ο Σκαμνός της …προσκολλήσεως, περί άλλα τυρβάζει), αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να πληροφορήσουμε τους συγχωριανούς για το περιεχόμενο της συζήτησης. Για το λόγο αυτό η ΦτΣ δέχθηκε σχετική πρόσκληση να παρευρεθεί στην σημαντική αυτή συνεδρίαση, δίπλα στους αιρετούς επιτελείς του Συλλόγου κκ Κώστα Γέμελο, Δημήτρη Ευστράτογλου, Γιώργο Μιχ. Αστρακά, Δημήτρη Στεργίου και Τάκη Τζιβάρα.

1. Ύδρευση

1.1. Υποδομή, δίκτυο, επάρκεια
Το ζήτημα που κορυφώθηκε τον περασμένο Αύγουστο με τρόπο δραματικό, μιας και η έλλειψη νερού είχε σα συνέπεια να καεί ολοσχερώς το σπίτι του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Ντάου, ενώ από μεγάλη τύχη σώθηκε το 20άχρονο παλικάρι του Σκαμνού ο Χαράλαμπος, φαίνεται ότι έχει ευαισθητοποιήσει το Δήμαρχο και το πλείστον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δαπάνη κατασκευής νέας υδατοδεξαμενής χωρητικότητας κατ΄ ελάχιστον 100 κυβικών μέτρων νερού, για ποσό 9 εκ. δραχμών είναι ήδη εγκεκριμένη και το έργο σύντομα θα ξεκινήσει. Το σημείο, ωστόσο, που δεν είναι σίγουρο είναι αν αυτή θα μπορέσει να εγκατασταθεί πάνω από την εθνική οδό, ώστε να καταστήσει αρδεύσιμο το χώρο του κόμβου και να διασφαλίσει μία κάποια ικανοποιητική παροχή νερού στα σπίτια προς την πάνω πλευρά του Αγίου Αθανασίου. Το πρόβλημα εδώ είναι η υψομετρική διαφορά σε σχέση με το δίκτυο της Καταβόθρας. Στη χειρότερη περίπτωση θα επιδιωχθεί η εγκατάσταση δίπλα από τον πύργο της ΔΕΗ, όπου παρέχεται μία σχετικά μικρή υψομετρική διαφορά.

Ο Δήμαρχος έδωσε ένα συνολικότερο περίγραμμα του προβλήματος της ύδρευσης στο οποίο αναμφίβολα δίνει μεγάλη προτεραιότητα για όλους τους οικισμούς. Εξηγεί ότι οι ανάγκες της σημερινής κοινωνίας στους αγροτικούς οικισμούς έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την κατανάλωση νερού και αυτό βάζει σε μεγάλο κίνδυνο ακόμη και το δικό μας δίκτυο της Καταβόθρας που σύντομα θα αποδειχθεί ανεπαρκές να καλύψει τις ανάγκες των οικισμών που σήμερα καλύπτει (φθάνει μέχρι και την Αμφίκλεια!). Για το λόγο αυτό ο Δήμος στρέφεται από τώρα σε αναζήτηση πρόσθετων πηγών για να ενισχύσει την παροχή νερού. Δοκιμές που έγιναν στην ποιότητα της Τρανής Βρύσης απέδειξαν ότι το νερό αυτό είναι ποιοτικά ακατάλληλο (λυπούμαστε που δεν βρέθηκε κάποιος να ενημερώσει το Δήμο, αφού αυτό το γνωρίζουμε εμείς οι Σκαμνιώτες από παλαιότερα εργαστηριακά πειράματα). Τα πιθανά σημεία που υπέδειξαν οι ειδικοί είναι δύο: Το ένα τοποθετείται στο Γούπατο και το άλλο στο κάτω μέρος του Αγίου Αθανασίου.

1.2. Τέλη ύδρευσης

Ο εισηγητής του θέματος κ. Ευστράτογλου έθεσε το ζήτημα που φαίνεται ότι πράγματι έχει λογική βάση μιας και ο προσδιορισμός των τελών προβλέπεται συντόμως να γίνεται με εντελώς αυθαίρετο τρόπο και μάλιστα σε πολύ μεγάλα ποσά της τάξεως πχ των 90.000 δρχ κατ έτος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έρθουν σε δύσκολη θέση πολλές οικογένειες με μικρά εισοδήματα που περιορίζονται στη σύνταξη του ΟΓΑ.

Αποκομίσαμε την εντύπωση ότι ο Δήμαρχος έλαβε αυτό το μήνυμα και θα ενεργήσει για μία εκλογίκευση.

2. Επενδυτική απραξία, οικονομική ενίσχυση Συλλόγων

Οι εκπρόσωποι του Σκαμνού παραπονούνται για το ότι με το νέο Δημαρχιακό / Καποδιστριακό σχήμα, αντί να πάμε στο καλύτερο, φαίνεται ότι πάμε στο χειρότερο σε σχέση με το παρελθόν μιας και καμία απολύτως επενδυτική πρωτοβουλία δεν έχει εκδηλωθεί στο Σκαμνό από το Δήμο μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα, δε, -προσθέτουν οι Σκαμνιώτες- δεν έτυχε ο Σύλλογος του Σκαμνού και της ελάχιστης οικονομικής στήριξης που απήλαυσαν άλλοι Σύλλογοι του Δήμου.

Εδώ εξηγείται από το Δήμαρχο ότι

• οικονομικές ενισχύσεις σε Συλλόγους δεν δόθηκαν από τους πόρους του Δήμου, παρά μόνον σε περιπτώσεις, που ο Δήμος απλά διαμεσολάβησε μεταξύ Νομαρχίας και ενδιαφερομένων.

• Η επενδυτική απραξία είναι γενική και δεν υπάρχει δυσμενής μεταχείριση του Σκαμνού. Εδώ, παρέχεται η σημαντική διευκρίνηγση, ότι και στο Δήμο υπήρξε μία ασάφεια για μεγάλο διάστημα μιας και στην αρχή είχε δηλωθεί από την κεντρική κυβέρνηση ότι θα μπορούσε ο Δήμος να υπολογίζει με πόρους της τάξεως των 800 εκ. δραχμών, αλλά στη συνέχεια διαμηνύθηκε ότι το ποσό αυτό του προγράμματος «Καποδίστριας» καλύπτει μία 7-ετή περίοδο! Ήτοι το ποσό που αντιστοιχεί κατ έτος, ως βασικός οικονομικός πόρος του Δήμου μόλις υπερβαίνει τα 100 εκ. δρχ. Να σκεφθεί κανείς, προστίθεται ότι το Δημαρχιακό κτίριο, που αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα για την κάποια λειτουργία του Δήμου χρειάζεται 150 εκ. δρχ περίπου με οικονομικές προσεγγίσεις.

• Με τα υφιστάμενα μέσα, ο Δήμος υιοθετεί σαν σταθερή γραμμή πλεύσης στο άμεσο μέλλον και προτεραιότητα, την ύδρευση των οικισμών και στη συνέχεια το Διοικητήριο.

Ο Δήμαρχος βλέπει με καλό μάτι τις πρωτοβουλίες του Σκαμνιώτικου Συλλόγου που επεκτείνεται ακόμη και σε κτιριοδομικά έργα κοινωφελούς χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα σχολιάζεται ευρύτερα και αισθάνεται και ο ίδιος ικανοποίηση, ανεξάρτητα από το ότι δεν μπόρεσε να συνδράμει. Υπόσχεται, ωστόσο, μία συνδρομή σε οικοδομικά υλικά.

3. Περιβάλλον

Αναπτύχθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί στους οποίους υπάρχει η εντύπωση ότι ο Δήμαρχος έτεινε ευήκοον ους και συμμερίσθηκε, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές τις θέσεις των συνομιλητών του.

Η λαθροθηρία και η λαθροϋλοτόμηση φαίνεται να παίρνει μορφή μεγάλης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Σκαμνού. Σύνηθες φαινόμενο να παρατηρεί κανείς ένα κομβόι αυτοκινήτων με κυνηγούς από κάθε περιοχή της χώρας, τύπου 4χ4 να κινείται προς τη γέφυρα της Παπαδιάς και με ομοβροντίες ασταμάτητες να μην αφήνουν ζωντανό οτιδήποτε κινείται. Δεν θα περάσει πολύς καιρός που δεν θα βλέπουμε ούτε σπουργίτι να πετάει. Οι απαγορευμένες περιοχές για την προστασία της πανίδας και οι εποχές θήρας φαίνεται ότι κανέναν δεν πολυενδιαφέρουν. Από την άλλη πλευρά η υλοτόμηση που δεν αποβλέπει στην εξοικονόμηση κάποιας λογικής και αναγκαίας ποσότητας καυσόξυλων για τις ανάγκες των συγχωριανών, αλλά στο εμπόριο, δίνει τη χαριστική βολή και αποψιλώνει τον τόπο από το ελάχιστο πράσινο. Μάταιες οι προσπάθειες του Συλλόγου για δενδροφύτευση μιας και τα νέα φυτά καταστρέφονται από τα κοπάδια των κατά τα άλλα φίλων και συμπαθών κτηνοτρόφων μας, που δεν εννοούν να οδηγούν τα κοπάδια τους λίγο πιο έξω από το χωριό.

Το ζήτημα των σκουπιδιών σε κάθε δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο, αποτελεί κόλαφο για τον πολιτισμό μας και μας ντροπιάζει στα μάτια των διερχομένων αλλοδαπών και ελλήνων ταξιδιωτών. Είναι τόσο μεγάλη η έκταση του φαινομένου που φαντάζει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» η όποια προσπάθεια του Συλλόγου ή ελάχιστων –δυστυχώς- ευαισθητοποιημένων συγχωριανών που πασχίζουν να συμμαζέψουν μία αθλιότητα. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Δήμαρχος είδε με τα μάτια του ένα αποσκελετωμένο όχημα / μηχάνημα συγχωριανού μας, εγκαταλελειμμένο από καιρό καταμεσής στον κεντρικό δρόμο και μάλιστα μπροστά στο χώρο του Ιατρείου όπου με πολλές δαπάνες και κόπους των ανθρώπων του Συλλόγου μας εξωραΐστηκε και αναδείχθηκε, υποτίθεται, σε «Ακρόπολη», σε βιτρίνα του Σκαμνού.

Θα υπάρξει συνέχεια, συνεργασία και συντονισμός του Συλλόγου με τον Δήμο, ώστε να απομακρυνθούν οι ρυπαροί κάδοι με άλλους, οι οποίοι όμως θα συμβιβάζονται με τον τροχοφόρο εξοπλισμό αποκομιδής των σκουπιδιών και πλύσιμο των κάδων με ειδικά αυτοκίνητα / πλυντήρια. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διακριτικά σημεία, ώστε να μην προσβάλλεται η αισθητική του δημοτικού χώρου.

Εισάγεται η ιδέα επιβολής τελών σε ιδιοκτήτες οικοπέδων που δεν είναι αποψιλωμένα, αφού έτσι δημιουργούν πέρα από τα προβλήματα αισθητικής και κινδύνους πυρκαγιάς. Σε περίπτωση που δεν μεριμνούν οι ίδιοι για την καθαριότητά τους, θα επιλαμβάνεται ο Δήμος και θα στέλνει το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη, όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

4. Δρομίσκος Γούπατο – Τρανή Βρύση

Θα εξετασθεί το αίτημα διαμόρφωσης και αποκατάστασης του κοινοτικού δρομίσκου με πέτρινες αναβαθμίδες, πεζούλες και φωτισμό για το βράδυ, ενώ παραπλεύρως θα προβλεφθεί αρκετός χώρος απορροής / εγκιβωτισμού των όμβριων που έρχονται από τον συνδετικό δρόμο Αγίου Αθανασίου – Γούπατο.

5. Ζωολογικό πάρκο

Με καλό αυτί ακούει ο Δήμαρχος την ιδέα των Σκαμνιωτών να δημιουργηθεί σε κλειστή περιοχή ένα πάρκο φιλοξενίας άγριας πανίδας με αγριόχοιρους, ελάφια κλπ. Θα ληφθεί μέριμνα για αναπαραγωγή των ειδών που απειλείται με εξαφάνιση και θα διαμορφωθούν μέσα στον ελεγχόμενο χώρο ειδικά καταφύγια, φωλιές, ποτίστρες κλπ. Ειδικά προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας υποστηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Το θέμα θα εξετασθεί παραπέρα τόσο από το Σύλλογο, όσο και από το Δήμο που σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να υποστηρίξει την πρόταση.

6. Δρόμος Άγιος Αθανάσιος – Γούπατο

Ο δρόμος που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών (που διέρχεται μέσα από τον οικισμό) με την νέα εθνική οδό Θερμοπυλών – Δελφών στον μεγάλο κόμβο μετατρέπεται το χειμώνα με τα χιόνια και την παγωνιά σε φοβερή παγίδα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα που κινούνται προς ένα μεγάλο αριθμό χωριών της Οίτης και της Γκιόνας. Η μεγάλη κλίση του οδικού αυτού τμήματος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ευρίσκεται σε πλαγιά που δεν την βλέπει ο ήλιος παρά μόνον για λίγο το απόγευμα συμβάλλει στην όξυνση του προβλήματος. Πλήθος αυτοκινήτων εκτρέπονται από το οδόστρωμα και ο κίνδυνος, όπως τις πρόσφατες ημέρες των Χριστουγέννων είναι μεγάλος. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αυτοκινήτου που παρεξέκλινε έξω από το οδόστρωμα δίπλα από το σπίτι του Κώστα Ντάου και ως εκ θαύματος σταμάτησε στο πρανές της πλαγιάς μιας και μπροστά στον εμπρόσθιο δεξιό τροχό βρέθηκε ένας ογκόλιθος χωμένος στα ασταθή μπάζα της πλαγιάς. Το άλλο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάσει αυτό το ίδιο οδικό τμήμα είναι η διακίνηση των όμβριων μιας και το κανάλι προς την πλαγιά δεν είναι στεγανό και μεγάλες ποσότητες νερού μεταφέρονται κάτω από το οδόστρωμα στα παρακείμενα σπίτια της κάτω πλευράς (Σαντοριναίου, Β. Βασιλόπουλου, Αλ. Πολυζωϊδη, Δ. Ευστράτογλου κλπ).

Ο Δήμος θα κινηθεί στην Νομαρχία Φθιώτιδος στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το οδικό αυτό τμήμα ζητώντας

• να κατασκευασθούν προστατευτικά τοιχία από διακεκομμένα μέρη λιθοδομών (που συμβιβάζονται με τον κτιριοδομικό χαρακτήρα του οικισμού)

• να στεγανοποιηθεί η τάφρος απορροής των όμβριων από το ύψος της σημερινής υδατοδεξαμενής μέχρι το Γούπατο, όπου θα γίνει απόφραξη του υφιστάμενου εκεί οχετού.

• την επίστρωση του συγκεκριμένου τμήματος με αντιολισθητική άσφαλτο.

Η παραπέρα διαχείριση των όμβριων που σήμερα εκτρέπονται και πλημμυρίζουν μία σειρά σπιτιών (Παπακωνσταντίνου, Γ. Τζιβάρα, Τάκη Τζιβάρα, Χαρίκλειας Τρύφωνα , Μ. Ζαλαώρα κλπ) από το Γούπατο μέχρι την Τρανή Βρύση θα αντιμετωπισθεί με την κατασκευή του εσωτερικού / δημοτικού τμήματος με τις αναβαθμίδες από το Γούπατο στην Τρανή Βρύση (βλέπε ανωτέρω υπό σημείο 4). Στα ίδια πλαίσια θα απαιτηθεί η διάνοιξη / απόφραξη του οχετού στον δρόμο της Τρανής Βρύσης.

7. Ασφάλεια οικισμού

Γενικό το πρόβλημα, πλην όμως ο Σκαμνός που βρίσκεται στο κέντρο μεγάλων οδικών κόμβων δέχεται πολλές επιθέσεις από κακοποιούς που κλέβουν ό,τι βρουν στα σπίτια που διαρρηγνύουν, ενώ ο κίνδυνος κατά της ζωής των Σκαμνιωτών είναι άμεσος. Πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση και λεηλατήθηκαν τα σπίτια του Γ. Τζανακάκη, Κ. Γέμελου, Ν. Ζαλαώρα κ.ά. Ο ιερέας του χωριού ο Παπα-Στάθης, εξ όσων μας αφηγείται η Χαρίκλεια, κατέρχεται δικός προς το Γούπατο όπου είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο και μόλις ο Σκαμνιώτης ανάβει τη μεγάλη σκάλα φωτισμού του αυτοκινήτου του, οι κακοποιοί κατεβάζουν αμέσως κουκούλες στα πρόσωπά τους έτοιμοι για κάθε εγκληματική πράξη ακόμη και κατά της ζωής μας. Η Χαρίκλεια που για τη συνολική στάση ζωής της είναι μες΄ στις καρδιές όλων μας, τώρα κερδίζει, σε καιρό ειρήνης και τον τίτλο της .. Μπουμπουλίνας του Σκαμνού, καθώς με πρωτοφανές θάρρος αδράζει την καραμπίνα της και τον ειδικό φακό με τον ισχυρό φωτισμό και ταμπουρώνεται πίσω από τα κτίσματα με φωνές και απειλητικούς πυροβολισμούς στον αέρα για να απομακρύνει τους κακοποιούς.

Ο δημοτικός φωτισμός κρίνεται απαραίτητος κοντά σε κάθε Σκαμνιώτικο σπίτι διότι αν δεν αποτρέπει, ασφαλώς αποθαρρύνει τους επίδοξους εγκληματίες. Επικρίνεται το γεγονός ότι σπίτια στην διαδρομή Αγίου Αθανασίου –Γούπατο – Τρανή Βρύση που είναι και περισσότερο ευάλωτα, παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ η έλλειψη δημοτικού φωτισμού στο σπίτι του Χρύσανθου, όπου ζουν μονίμως μικρά παιδιά στιγματίζεται ως απαράδεκτη κατάσταση. Κοντά σ΄ αυτές τις καταγγελίες, έρχεται να προστεθεί και μία εντελώς παράλογη, αν όχι προκλητική και εξοργιστική διαπίστωση που έκαναν πρόσφατα οι Σκαμνιώτες, να τοποθετούνται λάμπες δημοτικού φωτισμού στη δασώδη περιοχή μεταξύ Τρανής Βρύσης και Παλαιοχώραφου, γεγονός που ασφαλώς δημιουργεί ασυνήθιστες και σαφώς δυσάρεστες συνθήκες για τις αλεπούδες και τα άλλα άγρια ζώα που διαβιώνουν εκεί, ενώ αφήνει απορίες στους συγχωριανούς για τον ποιότητα του ορθολογισμού των όποιων προέβησαν σ΄ αυτή την διασπάθιση των δημοτικών πόρων.

Ο Δήμαρχος δείχνει κατανόηση και εξηγεί ότι αντιμετωπίζεται μεγάλη δαπάνη τοποθέτησης στύλων φωτισμού, εκεί που δεν υπάρχουν.

Η ιδέα να τοποθετηθούν μπάρες σε συγκεκριμένα σημεία τελικά φαίνεται ότι προσκρούει σε διατάξεις του Νόμου περί ελεύθερης κυκλοφορίας κλπ.

8. Πολιτικές ανάπτυξης

Από τη σχετική συζήτηση διαμορφώνεται η άποψη ότι ο Σκαμνός, οι επί μέρους οικισμοί του Δήμου και ο Δήμος στο σύνολό του, μπορεί και πρέπει να λάβει κάθε μέτρο που θα συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένες προτάσεις κατατίθενται σχετικά με

• την επέκταση του σχεδίου πόλης του οικισμού, ώστε να εκλογικευτούν τα έξοδα απόκτησης οικοπέδων και να «ανασάνει» ο οικισμός.

• εξάντληση των δυνατοτήτων μέσω προγραμματικών συμφωνιών και αναπτυξιακών προγραμμάτων

9. Θεσμική συνεργασία συλλογικών φορέων

Εκτίθεται η άποψη ότι η συνεργασία των επί μέρους θεσμικών φορέων δεν βρίσκεται στην καλύτερή της δυνατή μορφή. Αναφέρεται χαρακτηριστικά το δυσάρεστο περιστατικό που το τοπικό Συμβούλιο Σκαμνού –Οίτης διενήργησε παράνομη ψηφοφορία με σκοπό να εμποδίσει τον διακεκριμένο συμπολίτη μας και πρόεδρο του μοναδικού αυθεντικού συλλογικού οργανισμού του Σκαμνού, να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του οργάνου αυτού, που προτιμάει να διαβουλεύεται «κεκλεισμένων των θυρών».

Ο Δήμαρχος συμφωνεί με την παρατήρηση των Σκαμνιωτών και εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό στο οποίο υπήρξε αυτόπτης μάρτυς, πλην όμως κατελήφθη εξ απήνης και δεν μπόρεσε να αποτρέψει την απαράδεκτη, όσο και παράνομη αυτή συμπεριφορά των δραστών. Εξηγεί στους συνέδρους ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν καθιστά τον Δήμαρχο πειθαρχικό προϊστάμενο των λεγόμενων τοπικών συμβουλίων, αλλά και από την άλλη πλευρά ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων είναι απλά συμβουλευτικός και όχι δεσμευτικός για το Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος επιβεβαιώνει την εκτίμησή του προς τον Σύλλογο, το επιτελούμενο από αυτόν έργο και τα στελέχη του και υπόσχεται να παρέμβει για την παραχώρηση του χώρου του δωματίου δίπλα στο Ιατρείο (όπου από συστάσεως του Συλλόγου επί αειμνήστου Ιωάννη Ζαλαώρα εγκαταστάθηκε το γραφείο και αρχείο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου), κτιρίου που ανήκει στον οικισμό του Σκαμνού (δωρεά των αειμνήστων Βασίλη και Μήτρου Ζαλαώρα), επισκευάστηκε και συντηρήθηκε από τον Σύλλογο και είναι φυσικό και πρέπον να δοθεί η χρήση του σ΄ αυτόν, δηλ. στην ολότητα του οικισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *