FtS53 – Αλληλογραφία

Λάμπρος Κουλτούκης, Λαμία

Αξιότιμε κ. Αποστολόπουλε,
Σας ευχαριστώ πολύ για την αποστολή της Εφημερίδας «Η Φωνή των Σκαμνιωτών» το έγκριτο αυτό όργανο του εξωραϊστικού και εκπολιτιστικού Συλλόγου του Σκαμνού Φθιώτιδος.
Είναι αλήθεια ότι όλοι μας είμαστε παραλήπτες πολλών επαρχιακών εντύπων, εφημερίδων και περιοδικών, που είναι όργανα επικοινωνίας ανάμεσα σε πατριώτες, συμπατριώτες, γνωστούς και φίλους, με θέματα διάφορα ενημερωτικά, απαριθμητικά, λογοτεχνικά, κείμενα μελέτες και οδηγιών χρήσης. Αλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο ή καθόλου αξιόλογα. Ομως «Η Φωνή των Σκαμνιωτών», από το δεύτερο φύλλο που διάβασα διαπιστώνω με ιδιαίτερη ικανοποίηση βέβαια, πως ως έντυπο ξεπερνάει τις απλές επαρχιώτικες επικοινωνιακές ανάγκες και χτυπάει στόχους απαιτητικούς με τα κείμενα ευρύτερης επικαιρότητας, τα άρθρα μελέτες βιοθεωρητικού και κοσμοθεωρητικού προσανατολισμού. Διάβασα άρθρα κείμενα σύγχρονης πολιτιστικής δράσης όχι μόνον τοπικού ή ευρύτερου χαρακτήρα, αλλά με πανελλήνια εμβέλεια. Διαπίστωσα στάσεις εμπνεόμενες από γνήσιο πατριωτικό αίσθημα χωρίς «συμπτώματα σωβινισμού, αρρωστημένης έπαρσης ή αίσθησης μειονεξίας». Καλύπτει η Εφημερίδα σας το χώρο της ενημέρωσης, της μελέτης των θεμάτων και των προτάσεων αντιμετώπισής τους, παρουσιάζει λογοτεχνικά κείμενα και ανταλλάσσει μηνύματα με τους αναγνώστες, με έναν πολύ όμορφο, ευγενικό και διδακτικό τρόπο, όπως η περίπτωση του κ. Γ. Αστρακά.
Σας ευχαριστώ για την αποστολή της Εφημερίδα σας. Εύχομαι υγεία και κάθε καλό και ωφέλιμο σε σας και στους συμπατριώτες σας, καλή συνέχεια στις πολιτιστικές και άλλες προσπάθειές σας, όπως σας παρακαλώ να δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια και σεις και οι έγκριτοι συντάκτες της Εφημερίδας σας και για την εμφάνιση και για το περιεχόμενό της.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Λάμπρος Κουλτούκης, Κουντουριώτου 24, 351 00 Λαμία τηλ.: 0231-33 768

Σύνταξη:
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κουλτούκη για τα ευμενή του σχόλια που μας τιμούν και μας εμπνέουν και πολύ περισσότερο επειδή προέρχονται από μία διακεκριμένη προσωπικότητα της περιοχής μας, που τιμά το εκπαιδευτικό σώμα ως επιθεωρητής εκπαίδευσης, ενώ οι κοινωνικές του ευαισθησίες και η συνολική του στάση ζωής, αποτελούν για όλους μας απτό παράδειγμα προς μίμηση και κορυφαίο μάθημα. Ευτυχήσαμε να δούμε ένα δείγμα αυτής της συμπεριφοράς μέσα από τη δράση του κ. Κολτούκη ως επίλεκτου μέλους του Συλλόγου Φίλων της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά του για μία κοινωνία καλύτερη.

Στην Αυστραλία η ΦτΣ

Δεν είναι που ο Στρατηγός Γεώργιος Ελαφρός υποστηρίζει συστηματικά την ΦτΣ, όπως και πρόσφατα στέλνοντας το ποσό των 10.000 δρχ, αλλά είναι και φανατικός αναγνώστης μας συστείνοντας τη ΦτΣ και σε άλλους συγγενείς του στην Αυστραλία στους οποίους στέλνει την εφημερίδα μας σαν καλοδεχούμενη …. γεύση από Πατρίδα! Γεννημένος στο Σκαμνό ο γενναίος αξιωματικός του Στρατού μας τιμά τον τόπο όπου είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου και είναι υπερήφανος για τους Σκαμνιώτες. Πετυχημένοι ομογενείς αδέλφια μας, επιστήμονες και επαγγελματίες της Αυστραλίας, συγγενείς του Στρατηγού, παίρνουν τη ΦτΣ ευθύς μόλις τη διαβάσει ο ίδιος. Μας συγκινεί η είδηση και παρακαλούμε τον κ. Γ. Ελαφρό να μη διστάσσει να μας στείλει τις διευθύνσεις των δικών μας ανθρώπων στη μακρυνή ήπειρο, χωρίς καμία επιβάρυνση, να τους εντάξουμε στους τακτικούς παραλήπτες της ΦτΣ. Ηδη εντάξαμε στο ηλεκτρονικό αρχείο των υπολογιστών της ΦτΣ το όνομα του αδελφού του Στρατηγού Mr. Spyros Elafros, North Mead 2152 Australia, ώστε να παίρνει εφ εξής άμεσα τη ΦτΣ και του στέλνουμε από τη θέση αυτή εγκάρδια χαιρετίσματα, ευχόμενοι στον ίδιον και τουςοικίουςτου υγεία και ευημερία.Ευχαριστούμε θερμά το Στρατηγό μας για την αγάπη και υποστήριξή του.

Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης

Η κοπή της πίτας για το νέο χρόνο του φιλικού μας Συλλόγου «ΦΟΣ Ηλιούπολης –ο Υμηττός», με τον οποίο μας συνδέει η κοινή αγάπη για το Φαράγγι του Ασωπού, συνέπεσε με τη πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνιωτών με συνέπεια να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην ευγενική πρόσκληση. Η ωραία γιορτή που είχε τον μοναδικό παλμό που μόνον οι φίλοι φυσιολάτρες της Ηλιούπολης ξέρουν να αναδεικνύουν, έγινε στη θέση «Καλύβα» του χιλιοτραγουδισμένου Υμηττού. Ευχαριστούμε τους καλούς μας φίλους, Πρόεδρο κ. Γ. Μητρόπουλο και Γενικό Γραμματέα κ. Σ. Ρωμανά για την τιμή που περιποιούν στο Σύλλογό μας και τη ΦτΣ και ευχόμαστε κάθε παραπέρα επιτυχία στο ωραίο έργο που επιτελούν.

Δημήτρης Λεονταρίτης, Παγκράτι Αθήνα

Παλαιός φίλος του κ. Γιώργου Λ. Αστρακά και του Συλλόγου μας ο κ. Λεονταρίτης έπαψε να παίρνει το τελευταίο διάστημα τη ΦτΣ και αυτό τον στενοχώρησε ιδιαίτερα, δεδομένου μάλιστα και του γεγονότος ότι υπήρξε ουσιαστικός υποστηρικτής μας. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμην για το λάθος μας. Επαναφέρουμε τον κ. Λεονταρίτη στο αρχείο των παραληπτών της ΦτΣ και του απευθύνουμε φιλικούς χαιρετισμούς.

Ημερολόγια, εφημερίδες και άλλες πνευματικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες

Ευχαριστοιύμε θερμά τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Ιγνάτιο, Ηγούμενο της Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος για το θαυμάσιο ημερολόγιο που μας έστειλε -μαζί με τις πατρικές του ευλογίες- με θέματα βυζαντινής τέχνης και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα από βίους αγίων.

Ευχαριστούμε επίσης την Αδελφότητα του οικισμού «Αθανάσιος Διάκος» του Δήμου Καλλιέων για το ωραίο ημερολόγιό των που μας έστειλαν κοσμούμενο αυτή τη φορά με μία ωραία φωτογραφία στο εξώφυλλο με το σπίτι του Ήρωα Αθανασίου Διάκου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ευχαριστούμε ακόμη τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Οίτης και Γοργοποτάμου για τα καλαίσθητα ημερολόγια που μας πρόσφεραν.

Ευχαριστούμε τέλος ένα μεγάλο αριθμό αδελφών πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής που μας τιμούν με τη φιλιά τους και μας στέλνουν συστηματικά τις περιοδικές των εκδόσεις, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διακίνηση των πληροφοριών, των ιδεών και του γόνιμου προβληματισμού για τον τόπο μας, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *