Πεζοπορίες, άθληση και υγιεινή

FtS56

Η Κυρίες Γεωργία Αστρακά, η αδελφή της Χαρίκλειας, η Σούλα Φετφατζή και άλλες κυρίες ξεκίνησαν, παραμονές της Παναγίας, πολύ πρωϊ, μόλις στις 05:30 μαζί με άλλες συγχωριανές κυρίες και πεζή πήγαν προσκύνησαν και επέστρεψαν από το Μοναστήρι της Παναγίας στη Δαμάστα. Και αν εδώ υπάρχει το λατρευτικό στοιχείο καθόλα αξιέπαινο και σεβαστό, άλλοι συγχωριανοί δεν παραλείπουν να διοργανώνουν σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες εξορμήσεις πεζοπορίας στις γύρω περιοχές.

pezoporia2

Ο Σκαμνός είναι βέβαια ανά το Πανελλήνιο γνωστός σαν αφετηρία της μεγάλης πορείας και διάβασης του φαραγγιού του Ασωπού, αλλά για όσους θέλουν να προετοιμαστούν για την κοπιαστική αυτή πορεία, καλό είναι να δοκιμάσουν κάτι ευκολότερο, κάπως σαν προπόνηση. Έτσι λοιπόν δεκάδες Σκαμνιώτες με τα σακίδιά τους, πρόχειρα τροφοεφόδια, παγούρια με νερό κλπ ανέβηκαν από το μονοπάτι της Φτελιάς στο οροπέδιο της Νευρόπολης. Η διαδρομή προσφέρει ασύλληπτη ομορφιά. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτή τη διαδρομή σε όλους τους φίλους και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά την κόπωση θα νοιώσουν σαφώς την ανταμοιβή σε ψυχική αγαλλίαση και τόνωση του οργανισμού.

Για μικρότερες ασκήσεις ο Σύλλογος προσανατολίζεται να υλοποιήσει σύντομα παλιό σχέδιο διαμόρφωσης και αποκατάστασης του μονοπατιού με σκαλοπάτια και αναβαθμίδες από το Γούπατο στην Τρανή Βρύση.

Και αν κανείς δεν τα πάει καλά με τις κοπιαστικές πεζοπορίες δεν έχει παρά να μεταβεί λίγο πιο κάτω στα Ψωρονέρια για ένα ιαματικό μπάνιο που έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα, όπως διαβεβαιώνει η καθ ύλην αρμόδια κα Κούλα Γέμελου που δεν παραλείπει συστηματικά, κατεβαίνοντας από το Σκαμνό για την εργασία της στο οίκο αισθητικής στη Λαμία να κάνει ένα μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές μόλις στις παρυφές του Καλλιδρόμου κοντά στο χωριό Δαμάστα. Άλλοι Σκαμνιώτες, όπως ο Μεταξάς και η Ερασμία κάνουν συστηματικά μπάνια στα ψωρονέρια και εξασφαλίζουν καλή υγεία για όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *