Τα κινητά τηλέφωνα

FtS58

Μεγάλο το τεχνολογικό επίτευγμα, χωρίς καμία αμφιβολία. Μεγάλη η πρακτική τους αξία, χωρίς καμία αντίρρηση. Στο Σκαμνό τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν προσπέλαση και δεν γνωρίζουμε αν πρέπει να λυπούμαστε ή και να χαιρόμαστε γι΄ αυτό, καθώς η κατάχρηση στον τόπο μας, όπως το νέο αυτό προϊόν γνωρίζει κατακόρυφη εξάπλωση παρατηρούνται κάθε λογής φαινόμενα κατάχρησης, που θα μπορούσε κανείς να τα επισημάνει κοιτάζοντας τριγύρω του διάφορους γραφικούς τύπους που προσποιούνται τους γιάπιδες, τους πολυάσχολους, τους σνομπ καθώς συνομιλείς μαζί τους και ξαφνικά …έρχεται το ηχητικό μήνυμα –άλλο και τούτο με την ποικιλία των ήχων!- και να΄ σου ο δικός σου σε εγκαταλείπει στα κρύα του λουτρού για να συνομιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο με κάποιον άλλον που πολλές φορές τον απασχολεί με ζητήματα που δεν τον κολακεύουν κλπ κλπ. Η μάστιγα έχει πλήξει ακόμη και τα παιδιά που αισθάνονται μειονεκτικά αν δεν έχουν το δικό τους κινητό τηλέφωνο, φορτώνοντας τον οικογενειακό τους λογαριασμό, προκειμένου να στέλνουν ..μηνύματα μεταξύ τους στην ώρα του μαθήματος, εκσυγχρονίζοντας, όπως θα λέγαμε, τα παλαιού τύπου ..ραβασάκια!

Βεβαίως, θα πει κανείς, η κατάχρηση του κινητού τηλεφώνου μας μάρανε, τη στιγμή που έχουμε τα πρωτεία στο θανατηφόρο κάπνισμα σε ολόκληρη την Ευρώπη; Αυτό το πρόβλημα απρεπούς συμπεριφοράς μας απασχολεί, δες και δεν έχουμε άλλα σπουδαιότερα να καταπιαστούμε;

Σε άλλες χώρες της ΕΕ προς την οποία συνεχώς συγκλίνουμε και δεν λέμε να πλησιάσουμε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ο θεριακλής καπνιστής ή ο απρόσεκτος χρήστης κινητού τηλεφώνου αφού βλέπει παντού απαγορευτικές ενδείξεις, η σε περίπτωση που τις αγνοήσει το πιθανότερο είναι να δοκιμάσει οδυνηρές, όσο και προσβλητικές εμπειρίες.

Τα χειρότερα για τα κινητά τηλέφωνα μας έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν ξεπεράσει τον ενθουσιασμό του πρωτόπειρου και ανακαλύπτουν τις σοβαρές συνέπειες που έχει το κινητό τηλέφωνο σε βάρος της υγείας του χρήστη από την ακτινοβολία που εκπέμπεται. Έτσι λοιπόν οι έμποροι κινητών τηλεφώνων της Βρετανίας υποχρεούνται πλέον από τις επίσημες αρχές -Υπουργείο Υγείας- να συνοδεύουν κάθε συσκευή που πωλείται με ένα ευκρινές προειδοποιητικό σημείωμα για τους κινδύνους σε βάρος της υγείας του χρήστη που απειλούνται από τη χρήση του. Στο σημείωμα αυτό οφείλει ο πωλητής του κινητού τηλεφώνου να τονίζει ιδιαίτερα τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών από την παρατεταμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή την άμεση επαφή της συσκευής με το αυτί του. Στη χώρα αυτή όμως, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, υπάρχουν και ενώσεις καταναλωτών που εννοούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο τρόπο και αυτές στο πλείστον των περιπτώσεων που προλαβαίνουν τις αρχές σε μία κοινή και εποικοδομητική συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *