Νίκος Τσίτσας

FtS57

Νίκος Τσίτσας

Οικονομολόγος, πρώην Υποδιοικητής ΙΚΑ

Προς την Εφημερίδα «ΦτΣ»

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Δεν το πολυσυνηθίζω να αλληλογραφώ με εφημερίδες. Διάβασα όμως το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας σας (Νο 56) και νιώθω την ανάγκη να διατυπώσω το συμπέρασμά μου ότι μπορεί στο Σκαμνό να λείπει το νερό μα περισσεύει το φως.
Ένα δυνατό φως, ικανό να φωτίσει και όλους εμάς τους συντοπίτες σας που μπορεί να ζούμε μέτοικοι στα αφιλόξενα αστικά κέντρα, αλλά έχουμε διαρκώς στραμμένη τη σκέψη μας στα γενέθλια χώματα.
Η καλοκαιρινή τραγωδία στο Σκαμνό ανέδειξε τα μέλη της Σκαμνιώτικς Κοινωνίας ως πρότυπα αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού.
Λαμπερά φωτεινό και ακτινοβόλο το παράδειγμά σας να κινητοποιηθείτε σύσσωμοι για να ανακουφίσετε το συγχωριανό σας που έπαθε την καταστροφή.
Υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτής της πρωτοβουλίας και σας συγχαίρω από την καρδιά μου.
Με αγάπη και εκτίμηση
Νίκος Τσίτσας / Αθήνα 25.09.2000

Σύνταξη:
Ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των Σκαμνιωτών τον κ. Νίκο Τσίτσα, μία διακεκριμένη προσωπικότητα που σαν επιστήμονας και λειτουργός του κρατικού μηχανισμού σε διάφορα υψηλά πόστα διδάσκει ήθος και ευπρέπεια και μας κάνει υπερήφανους. Μας τιμάει με την αγάπη του που την εκδηλώνει ποικιλοτρόπως προς κάθε συνάνθρωπό του χωρίς να ξεχνά τους συντοπίτες του. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να τον έχουμε κοντοχωριανό, φίλο και συγγενή εξ αίματος.
Τα λόγια αυτά με το ειδικό βάρος που έχουν, ας μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να δικαιώσουμε το όνομα του συλλόγου μας που περιέχει τη λέξη «πολιτιστικός». Τι σόϊ «πολιτιστικός Σύλλογος» θα είμασταν αν δεν δείχναμε στην πράξη το σεβασμό, την αγάπη και την φιλαλληλία μας, σε δύσκολες περιστάσεις;

***

FtS52

Η υποδειγματική Σκαμνιώτισσα, η Δρόσω –καλύτερα χωρίς το επώνυμο, το μικρό της όνομα αρκεί- δεν βοηθιέται από την υγεία της αλλά ακόμη και με το μπαστούνι πασχίζει για το σπιτικό της, ενώ προσπαθεί να δίνει το «παρούσα» και στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας για το κοινωνικό έργο του οποίου και την προσφορά στο χωριό είναι απόλυτα πεπεισμένη. Στα ίδια πάντα πλαίσια η φιλότιμη Σκαμνιώτισσα εισηγήθηκε στον κ. Νικόλαο Τσίτσα κορυφαίο Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας να στρέψει την προσοχή του προς το Σκαμνιώτικο Σύλλογο και πράγματι ο ευαίσθητος κρατικός λειτουργός ζήτησε να μάθει περισσότερα για το Σύλλογο, ενώ επισκέφθηκε αυτοπροσώπως τιμώντας το χωριό μας το τελευταίο διάστημα για να διαπιστώσει επί του τύπου των ύλων τα τεκτενώμενα. Απόρροια αυτής της κίνησης είναι να εγκριθεί από το Υπουργείο υπέρ του Συλλόγου μας ποσό 1.000.000 δρχ μετά από εισήγηση του κ. Νικολάου Τσίτσα στον συντοπίτη Υπουργό κ. Λάμπρο Παπαδήμα, ο οποίος επίσης έχει μία άριστη εντύπωση για τον υποδειγματικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού.

«Τα πάτε πολύ καλά στο Σκαμνό και μπράβο σας! Ο,τι έκανα το έκανα με την καρδιά μου!» ήταν το σχόλιο του κ. Ν. Τσίτσα στο ευχαριστήριο τηλέφωνο του υπογραφόμενου. «Μακάρι τον τρόπο δουλειάς και τη συμπεριφορά των Σκαμνιωτών μέσα από το Σύλλογό τους να τον μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι», συνέχισε ο Διευθυντής στο Υπουργείο για να γίνει ακόμη σαφέστερος στη συνέχεια: Αν και πολύ μικρό χωριό ο Σκαμνός έχει καταφέρει να αναδείξει έναν από πάσης πλευράς ισχυρό Σύλλογο που διαπρέπει σε όλους τους τομείς. Οι Σκαμνιώτες όχι μόνον υιοθέτησαν την αρχή «συν Αθηνά και χείρα κίνει», αλλά προχώρησαν ακόμη παραπέρα. Γενναίες οικονομικές προσφορές, σημαντικές δωρεές σε εξοπλισμό και αφιλοκερδή προσφορά εργασίας, χρηστή διαχείριση των πόρων είναι μερικά μόνον από τα βασικά χαρακτηριστικά που άλλαξαν την εικόνα του χωριού και ανέδειξαν το ψυχικό μεγαλείο των κατοίκων.

Και από τη θέση αυτή έχουμε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστείες στο ηγετικό στέλεχος του Υπουργείου κ. Νικόλαο Τσίτσα και τον Ρουμελιώτη Υπουργό κ. Λάμπρο Παπαδήμα, τόσο για το ποσό την οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου, αλλά και πολύ περισσότερο για την αναγνώριση και την προβολή του έργου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού. Ταυτόχρονα παρέχεται η διαβεβαίωση ότι μέχρι και την τελευταία δραχμή το ποσό θα αξιοποιηθεί με θρησκευτική ευλάβεια προς την ίδια κατεύθυνση, πάνω στα ίδια δοκιμασμένα χνάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *