Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου

FtS56

Το στοιχείο της σοφίας αναγνωρίζεται στην ετυμηγορία που διαμόρφωσε το εκλογικό σώμα του Σκαμνού μέσα από την κάλπη που άνοιξε το βράδυ της 13ης Αυγούστου 2000. Και τούτο γιατί έθεσε τη σφραγίδα του status quo στην διαπιστωμένη άριστη πορεία του Συλλόγου αποδίδοντας συνάμα την οφειλόμενη τιμή στο Κώστα Γέμελο, την ψυχή του Σκαμνού που δικαίως λογίζεται ως προσωπικότητα με μεγάλα ψυχικά χαρίσματα, ικανότητες δράσης, επικοινωνίας, κοινωνικής ευαισθησίας και βεληνεκές απαράμιλλο για την ευρύτερη περιοχή.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η σοφία των Σκαμνιωτών εκδηλώθηκε ακριβοδίκαια και κατέταξε στην κορυφή των προτιμήσεών των το Δημήτρη Ευστράτογλου και αμέσως στη συνέχεια το Δημήτρη Στεργίου, άνδρες με σπάνιο ήθος και τεράστια προσφορά στο χωριό. Μέσα στη 5άδα είναι και ο εντιμότατος και φιλότιμος ταμίας Γιώργος Μιχ. Αστρακάς και ο συνετός Ευθύμιος Τζιβάρας που ξεχωρίζει για την ορθοφροσύνη του.

Εκτιμώντας εξ άλλου την σχολαστικότητα και αντικειμενικότητα των ελεγκτών στην περασμένη περίοδο κάλεσε το εκλογικό σώμα τα ίδια τρία πρόσωπα (Γιούλη Δοσούλα, Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρα και Γιώργο Αποστολόπουλο) να συνεχίσουν να παίζουν τον αδέκαστο και ανεξάρτητο ρόλο των ελεγκτών στηριζόμενοι στην αρχή Vetrauen ist gut; Kontrolle ist noch besser! (= η εμπιστοσύνη είναι κάτι καλό, αλλά ο έλεγχος κάτι ακόμα καλύτερο!). Κι εδώ τα πρωτεία των προτιμήσεων δίνονται στην αξιαγάπητη Γιούλη Δοσούλα που δεν άφησε τίποτα από τις αμέτρητες αρετές της μάνας της, της Χαρίκλειας, που να μην τις έχει κληρονομήσει.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε μέσα σε δύο μέρες και συγκροτήθηκε σε Σώμα, ενώ έλαβε την απόφαση που αποτέλεσε θετική και χρήσιμη πράξη της προηγούμενης τετραετίας, όχι μόνον οι εκλεγέντες 5 Διοικητικοί Σύμβουλοι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί (άλλοι 5 ακόμη) να θεωρηθούν επίτιμα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες των στο χωριό και στο Σύλλογο και μόνον εφ όσον ήθελε προκύψει ειδική ένσταση (που δεν προέκυψε στο παρελθόν) να εξαιρεθούν σε ενδεχόμενη ψηφοφορία επί μείζονος σημασίας ζητημάτων.

Στα πλαίσια αυτά ο Κώστας Γέμελος καταλαμβάνει τη θέση του Προέδρου, ενώ η θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνεται από τον Δημήτρη Ευστράτογλου. Ταμίας παραμένει ο Γεώργιος Μιχ. Αστρακάς και τη θέση του Γενικού Γραμματέως καταλαμβάνει ο Ευθύμιος Τζιβάρας. Ο Δημήτρης Στεργίου, με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο προτίμησης, ορίζεται Διοικητικός Σύμβουλος με επίκεντρο των δραστηριοτήτων του με βάση και την πολύτιμη επαγγελματική του εμπειρία ως διακεκριμένος κατασκευαστής κτιριοδομικών συγκροτημάτων υψηλών προδιαγραφών του Λεκανοπεδίου Αττικής, τον κατασκευαστικό και εξωραϊστικό τομέα του Σκαμνού.

Έτσι λοιπόν έχουμε σε πίνακα και αριθμούς:

Διοικητικό Συμβούλιο:

Ονοματεπώνυμο
ψήφοι Αρμοδιότητα
Κωνσταντίνος Γέμελος 106 Πρόεδρος ΔΣ
Δημήτρης Ευστράτογλου 100 Αντιπρόεδρος ΔΣ
Δημήτρης Στεργίου 77 Διοικητικός Σύμβουλος
Γεώργιος Αστρακάς 71 Ταμίας
Ευθύμιος Τζιβάρας 64 Γενικός Γραμματέας

Επίτιμοι Σύμβουλοι:
Δημήτρης Ι. Τζιβάρας 47
Παναγιώτης Δ/Α Τζιβάρας 37
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος 35
Ιωάννης Ζαλαώρας 27
Σπυρίδων Βουτσινάς 19

Ελεγκτές

Γιούλη Δοσούλα 112
Γεώργιος Αποστολόπουλος 104
Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρας 103

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευθύς μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, έπιασε δουλειά βάζοντας στόχους και άμεσες ενέργειες που συντίθενται στα εξής:

1. Ολοκλήρωση έργου τοιχοποιίας / λιθοδομής κεντρικού δρόμου Σκαμνού
2. Τρανή βρύση: Κούπα / μέριμνα για ανάγκες Χρύσανθου
3. Περίφραξη γηπέδου Μπάσκετ / Μπασκέτα
4. Εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στον οικισμό
5. Ασωπός 2000: Πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατών / φυσιολατρών στο Σκαμνό. Εργασία για την καλύτερη δυνατή επιτυχία
6. Εργασία για την ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων και συνεργασίας του Συλλόγου με την Εκκλησιαστική επιτροπή
7. Παράσταση κουκλοθέατρου στο Σκαμνό 16.08.2000
8. Προετοιμασία συνάντησης νέου ΔΣ με τον Δήμαρχο Γοργοποτάμου στο επόμενο δίμηνο διάστημα
9. Απογραφή της περιουσίας του Συλλόγου
10. Ανανέωση εντολής στη Διεύθυνση σύνταξης της ΦτΣ

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε εξ άλλου μία σύντομη ανακοίνωση που υπογράφεται από τα πέντε τακτικά μέλη και απευθύνεται στους Σκαμνιώτες:

• Στις 13 Αυγούστου έκλεισε και τυπικά ένας ακόμη τετραετής κύκλος δημιουργικής πορείας του Συλλόγου μας
• Με την αμέριστη ηθική και υλική σας υποστήριξη επιτελέσθηκε έργο σημαντικό που κατά γενική ομολογία άλλαξε την εικόνα του οικισμού μας
• Σφυρηλατήθηκαν ισχυρότατοι δεσμοί φιλίας – αλληλοκατανόησης – ομοψυχίας
• Διαμορφώθηκαν ακόμη και μέσα από τα λάθη και τις αδυναμίες μας, προϋποθέσεις για ένα μέλλον πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο
• Η πρωτοφανής σε όγκο προσέλευσή σας στη κάλπη υπογράμμισε με τον πανηγυρικότερο τρόπο τη συσπείρωση όλων γύρω από το Σύλλογό μας αλλά και την αναγνώρισή του ως του πολυτιμότερου κεφαλαίου που διαθέτουμε
• Το κεφάλαιο αυτό οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το προστατέψουμε
• Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές έχει πλήρη συνείδηση των ευθυνών του
• Θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας και στις προσδοκίες της μικρής μας κοινωνίας γιατί το θέλουμε, το δικαιούμαστε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *