FtS50 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Ετήσια εκδρομή

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φετεινή εκδρομή του Σκαμνού κατά γενική ομολογία.Κάθε φέτος και καλύτερα, ομολόγησαν οι συγχωριανοί, ενώ ο Πρόεδρος Κώστας Γέμελος, δήλωσε ενθαρρυμένος να προχωρήσει στο μέλλον σε μεγαλύτερα προγράμματα 2 ή 3 ημερών. Είχαμε ρεκόρ συμμετοχής καθώς στην εκδρομή έλαβαν μέρος 57 Σκαμνιώτες με καλή συμμετοχή όλων των ηλικιών. Μετρήσαμε 17 παιδιά που με την ζωηράδα τους έδοσαν τον ευχάριστο τόνο στην εκδήλωση από το ξεκίνημα ώρα 07:30 μπροστά από το Ιατρείο του χωριού μέχρι την επιστροφή, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 20:30 στο ίδιο σημείο.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιέλαβε σαν πρώτο στόχο τους Δελφούς και στη συνέχεια την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, το Δίστομο, την Παραλία Ασπρα Σπίτια, τη Λειβαδιά.

Οι συγχωριανοί πλούτισαν τις εμπειρίες και γνώσεις τους μα περισσότερο απ όλα φαίνεται ότι βίωσαν στιγμές ανθρώπινης επικοινωνίας, καθώς βρέθηκε σ αυτό το ετήσιο ραντεβού ο καθένας δίπλα στον άλλον να μιλήσει για κάθε τι προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, ανθρώπινο. Τα ευχάριστα που κυκλοφορούν στην μικρή μας κοινωνία τα δέχονται όλοι οι συγχωριανοί σαν δικό τους χαρμόσινο μήνυμα, τα δύσκολα προβλήματα που είναι κι αυτά μέρος της ζωής, τα μοιράζονται όλοι μεταξύ τους, έτσι που να φαντάζουν λιγώτερο δύσκολα και να ανακουφίζουν τους πάσχοντες.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για γνώση, πληροφόρηση, παραπέρα ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων. Και βέβαια οι Σκαμνιώτες είναι καλά ενημερωμένοι για τους Δελφούς τον ομφαλό της Γης, λίγο πιο πέρα από τη γενέτειρά μας. Σύντομη ενημέρωση ανατέθηκε στον Γιώργο Αποστολόπουλο, που χρίσθηκε «αρχηγός» της εκδρομής. Εντυπωσιάζουν όμως οι συζητήσεις και ο γόνιμος προβληματισμός που απορρέει από την επίσκεψη στο Μουσείο και τους λοιπούς χώρους των Δελφών που για πολλούς αιώνες δέσποζε και σηματοδοτούσε την αδιαμφισβήτητη ισχύ του Ελληνικού στοιχείου σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν έλειψαν οι προεκτάσεις γύρω από πολλά ζητήματα που δείχνουν ένα προχωρημένο επίπεδο ωριμότητας.

Οι αναφορές στα αδέρφια από το το Αργος που κοσμούν το Μουσείο, τον Κλέοβη και Βίτονα που σαν είδαν ότι τα βόδια της οικογένειας δεν ήταν διαθέσιμα στην ώρα τους, δεν δίστασαν και χωρίς καμία καθυστέρηση έσπευσαν αυτά να τραβίξουν την άμαξα οδηγώντας τη μάνα ιέρεια στο ναό για να ιερουργήσει. Το Δία που αφήρεσε τη ζωή των παιδιών στο αποκορύφωμα της δόξας για να διαιωνίσει το ψυχικό μεγαλείο των αδελφών. Συμβολισμοί των διαχρονικών αξιών που δίδαξαν οι Ελληνες: Του σεβασμού προς τους γονείς και ακόμη τα ψήγματα της αντίληψης περί της αιωνίας μνήμης και την μετά θάνατον ζωή που ήρθε πολύ αργότερα ο Χριστιανισμός να διακυρήξει.

Σχολιάσθηκε η τεχνοτροπία στους πολύτιμους θησαυρούς, αφιαιρώματα και τα εκθέματα σε διαχρονικό επίπεδο. Δεν έλειψε και η ψύχραιμη θεώρηση των υπερβολών επί βυζαντινής Αυτοκρατορίας όταν οι Χριστιανοί μετά από τις φοβερές διώξεις που υπέστησαν επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υπερέβαλαν σε ακραίες συμπεριφορές, δεχόμενοι ή και παρακινώντας καταστροφές των ανυπέρβλητων μνημείων του Ελληνισμού στο όνομα πάταξης της ειδωλολατρείας.

Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά συγκίνησε τους ευλαβείς Σκαμνιώτες που άκουσαν τον ειδικό ξεναγό με βαθειά προσήλωση να αναλύει επί μακρόν προς χάριν του πολυμελούς γκρουπ την ιστορία της Μονής, τη μεγάλη δράση του Οσίου που αναγνωρίσθηκε από το Βυζάντιο. Δεν παρέληψε να εξηγήσει τεχνικά στοιχεία του σπουδαίου μνημείου που είναι το αρχαιότερο μοναστήρι χριστιανών στη χώρα μας και αποτελεί αντικείμενο μελέτης και ερεύνης τόσο από Ελληνες, όσο και πολλούς αλλοδαπούς.

Το μπάνιο στην παραλία, το φαγητό και η μεσημεριανή διασκέδαση σε όμορφους χώρους ικανοποίησε τους Σκαμνιώτες. Η επίσκεψη στη Λειβαδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρόβλεπε το γύρο του Παρνασσού, άρεσε πολύ καθώς στις πηγές με τα τεράστια πλατάνια, το άφθονο νερό υπό συνθήκες αυξημένης ζέστης, δροσίσθηκαν οι εκδρομείς.

Το οικονομικό μέρος έρχεται σε δεύτερη μοίρα για το Σύλλογο που συγκεντρώνεται κατ αρχήν στην παροχή μιάς καλής ευκαιρίας στους συγχωριανούς να ξεδώσουν, αλλά με τη βοήθεια μιας κλήρωσης ωραίων δώρων πορσελάνης από τις δραστήριες πρωταγωνίστριες της διοργάνωσης Σούλα Φετφατζή και Κούλα Γέμελου καλύφθηκε το οικονομικό άνοιγμα. Στις τυχερές της κλήρωσης η κα Φανή Τζιβάρα που έσπευσε να ανταποδώσει προσφέροντας καφέ και αναψυκτικό στους συγχωριανούς της.

Στα ευχάριστα καταγράφεται η καθ οδόν γιορτή γεννεθλίων της χαριτωμένης Μάγδας (κόρη του Τάκη Τζιβάρα) που της τραγούδησαν και της ευχήθηκαν με ζωηράδα και ενθουσιασμό, όλοι οι συμμετέχοντες. Ο καλός φίλος από τη Γραβιά, στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου του γειτονικού μας Δήμου κ. Θανάσης Ντούλας με την κα Ντούλα έδωσαν μεγάλη χαρά με τη συμμετοχή τους και ιδίως με το ανεξάντλητο κέφι που σκόρπησε ο Θανάσης με τα ανέκδοτά του. Εχουμε ακόμη να σημειώσουμε τη συμμετοχή της κας Κατερίνας Βαρβιτσιώτη, πρώτης εξαδέλφης της Μαρίας Ρωμέση–Αποστολοπούλου, κορυφαίου στελέχους στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών που λόγω της δραστηριότητάς της δια βίου σε έργα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία και τον συνάνθρωπο, εντυπωσιάσθηκε από το βίωμα της εκδρομής και της συμπεριφοράς των Σκαμνιωτών που έχει, σύμφωνα με τα λόγια της, σημάδια προηγμένης κοινωνίας.

Λόγια εγκάρδια, λόγια ευαρέσκειας εξέφρασε λίγο πριν την άφιξη από το μικρόφωνο του πούλμαν ο Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος για την συμμετοχή, την κοινωνική ευαισθησία και την φιλαλληλία που καλλιεργείται από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο συστείνοντας σε όλους τους Σκαμνιώτες να διαφυλλάξουν όλοι μαζί ως κόρη οφθαλμού και να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου με μία φωνή και μία καρδιά. Ομοίως ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο μεγαλύτερος στην ηλικία, μα το ίδιο πρώτος σε κέφι και ζωηράδα έκανε με τη σειρά του παραινέσεις αξιοπρόσεκτες, εγκωμιάζοντας το Σύλλογο και το σύνολο της Σκαμνιώτικης κοινωνίας για το σταθερό προσανατολισμό της στην πρόοδο.

Θρησκευτικές εκδηλώσεις

Πλήθος κόσμου που υπερέβαινε τα 150 άτομα έλαβε μέρος στην αγρυπνία της 5ης/6ης Αυγούστου 1999 από ώρα 21:30 μέχρι 01:30 στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Σκαμνό. Πιστοί από το Σκαμνό και τις γύρω περιοχές με κατάνυξη παρακολούθησαν τη νυχτερινή ακολουθία την καλοκαιρινή βραδιά ξημερώνοντας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Λειτούργησε ο Πατήρ Ιγνάτιος μετά των Ιερομονάχων της Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος Δαμασκηνού και Μαξίμου. Στην ακολουθία έλαβε επίσης μέρος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου, ο διάκονος Πατήρ Σεραφείμ.

Κρεμασμένοι οι πιστοί από τα χείλη του Πατρός Ιγνατίου άκουσαν το θείο κύρηγμα, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι από τους προσκυνητές, όχι λιγώτεροι από 120 γεύθηκαν μεγάλες μερίδες ψάρι στο φούρνο και γευστικό κρασί, κατακλύζοντας όλους τους χώρους μπροστά και πίσω από το σπίτι του Κώστα και Ροδοθέας Τζιβάρα. Συγκινητική η διακονία με ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά της χριστιανικής μας αγωγής, αρκετών πιστών φίλων της Μονής που συνέδραμαν στην άρτια εξυπηρέτηση των συνδαιτυμόνων. Υπήρξαμε αυτήκοοι μάρτυρες σχολίων και άριστων εντυπώσεων από τους πιστούς για τη μοναδική εμπειρία.

Παραμονή της Παναγίας εσπερινός με αρτοκλασία στο Εκκλησάκι της Παναγίας. Και πάλι μεγάλη η προσέλευση των πιστών μεταξύ των οποίων και ο νέος μας Δήμαρχος Γοργοποτάμου κ. Παναγιώτης Σπαθούλας που γοητεύθηκε από τον περικαλή ναϊσκο και το αίσθημα βαθιάς θρησκευτικής πίστης και ευλάβιας των Σκαμνιωτών. Ο Πατήρ Ιγνάτιος ανέπεμψε δέηση υπέρ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, μία από τις πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που καλή μοίρα μας τον έφερε στον τόπο μας, του φωτισμένου θρησκευτικού ηγέτη, του «ορθοτομούντος τον λόγον» της θεϊκής αλήθειας, σύμφωνα με την εύστοχη έκφραση που χρησιμοποιείται από την Εκκλησία για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ομοίως στην ευχή περιέλαβε ο Πατήρ Ιγνάτιος τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνιωτών που εργάζεται άοκνα, σεμνά και με σταθερό γνώμονα την ελληνοχριστιανική διδασκαλία για το χωριό και τους ανθρώπους του. Ολοι μαζί οι πιστοί έψαλαν κατανυκτικά: «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθείσονται παντός αγαθού»

Ανήμερα της Παναγίας την Θεία λειτουργία τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου, Αρχιμανδρίτης Ν. Μαγνησίας Πατήρ Χρυσόστομος ενώ στους πιστούς μίλησε ο Πατήρ Ιγνάτιος αναλύοντας το Ιερό Ευαγγέλιο. Οι πιστοί και κυρίως αυτοί που ήρθαν από μακρυνότερες περιοχές, παρακάθησαν σε γεύμα από ψητό αρνί που έχει την προτίμηση των συντοπιτών μας.

Είθε η Παναγία να μας προστατεύει όλους!

Ο Σύλλογος Γυναικών ΣΣ Μπράλου

Αρκετοί Σκαμνιώτες είχαμε την τύχη τις μέρες του Αυγούστου να επισκεφθούμε στον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μράλου, στο χώρο του αδρανούς πλέον Σχολείου που αξιοποιήθηκε θαυμάσια από τους συντοπίτες, μία σημαντική έκθεση κεντήματος και ζωγραφικής. Περίτεχνα έργα που ενσωματώνουν πολύ κόπο, ατέλειωτες ώρες επιμελούς και υπομονετικής ανθρώπινης εργασίας από τις καλόγουστες Μπραλιώτισσες -πολλές ήδη συγγενείς μας εξ αίματος- αναδεικνύονται σε ένα ενιαίο φανταστικό σύνολο που κοντά στο μεράκι έρχεται να αναδείξει και υπογραμμίσει την ικανότητα των γυναικών της περιοχής μας στο να συνεργάζονται με στόχους συλλογικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς.

Αξίζει κάθε έπαινος στις φίλες του Μπράλου γιατί δεν στάθηκαν στις ακατάσχετες συζητήσεις περί φεμινισμού και ισότητας, αλλά άδραξαν την υπόθεση αυτή και την κατέστησαν ουσία χειροπιαστή, παράδειγμα προς μίμηση. Δεν γνωρίζουμε αν το φεμινιστικό κίνημα δικαιώθηκε, μάλλον φοβούμαστε ότι η γυναίκα παρά τις όποιες εξελίξεις βρίσκεται πάντοτε με τεράστιες ευθύνες και πολλούς δύσκολους ρόλους μια που πρωτοστατεί στον επαγγελματικό στίβο δίπλα στον άνδρα, ενώ από την άλλη συνεχίζει να κουμαντάρει ολόκληρο το σπιτικό της με λίγη ή και ανύπαρκτη συνδρομή από το σύζυγο. Το σύζυγο που δυστυχώς ακόμη και σήμερα, έστω και σε λίγες περιπτώσεις, πλην όμως υπαρκτές, δεν σέβεται τη γυναίκα, υποτιμά το ρόλο της, την πικραίνει, ενώ κάποιοι υπάνθρωποι την ξυλοφορτώνουν κιόλας. Είμαστε όμως σε κάθε περίπτωση σίγουροι ότι οι γυναίκες του Μπράλου ξεφεύγουν από τα ταπεινά και τετριμένα.

Μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας, τη βαθιά εκτίμηση και την αγάπη μας σε όλες τις Μπραλιώτισσες γυναίκες μέλη και στελέχη του Προοδευτικού Συνδέσμου Γυναικών Σ.Σ. Μπράλου «η Κυψέλη»: την Πρόεδρο κα Κική Ταγκαλάκη, την Αντιπρόεδρο κα Ντίνα Κοπελιά, την Γραμματέα κα Ντίνα Μαγκλάρα, την Ταμία κα Σοφία Καρμίρη, τις Διοικητικές Συμβούλους κυρίες Καίτη Κοπελιά, Βίκυ Μυλωνάκη και Κανέλα Σκούρα – Καφετζή.

Αλλες γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις

Τον Αύγουστο κυριάρχησαν οι γιορτές γεννεθλίων για τη μικρή Μάγδα, κόρης του Τάκη Τζιβάρα (09.08.1999), όπου παρέστησαν όλα τα παιδιά του Σκαμνού, αλλά και του μικρού Χάρη Φετφατζή (21.08.1999) που έχει καθιαιρωθεί εδώ και χρόνια να μην είναι απλά μία γιορτή μόνον για παιδιά, αλλά συνάμα ένα κορυφαίο κοινωνικό γεγονός, αφού η οικογένεια με την ευκαιρία αυτή δεξιώνεται όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά μα και τους ενήλικες του χωριού και της γύρω παεριοχής. Πάνω από 30 παιδιά πήραν μέρος στη γιορτή και όχι λιγώτεροι από 100 ενήλικες. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί επισκέπτες ταξίδεψαν από διάφορες απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να πάρουν μέρος στη γιορτή και να τιμήσουν το μικρό Χάρη και την οικογένειά του. Καλή ευκαιρία για συνάντηση φίλων και παραγόντων της περιοχής, όπως ο Δήμαρχος Γραβιάς κ. Δημήτρης Χριστοδούλου, που λογίζεται ως καλός φίλος του Σκαμνού, ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ο κ. Αθανάσιος Ντούλας, Δημοτικός Σύμβουλος Γραβιάς, ο κ. Κωνσταντίνος Ζούκας, Πρόεδρος του τοπικού Συμνβουλίου Φραντζή, ο πετυχημένος κατασκευαστής οικοδομών και άλλων έργων πολιτικού μηχανικού κ. Κωνσταντίνος Κορδολέμης, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γέμελος και άλλα στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού και πολλοί άλλοι.

Πολύχρονα τα παιδιά, υγεία και ευτυχία σ αυτά και τις οικογένειές τους και από μέρους μας.

Ευμενής και δυσμενής κριτική για τη ΦτΣ

Πολλοί φίλοι έχουν την καλοσύνη να εκφράσουν τα καλά τους σχόλια για τη ΦτΣ, ενώ άλλοι ασκούν κριτική. Ολους ανεξαιρέτως τους ευχαριστούμε.

Μεγάλη βεβαίως τιμή και ικανοποίηση μας δίνει το ευμενές σχόλιο του Πατρός Ιγνατίου: «Στο Μοναστήρι παίρνουμε πάνω από 50 εφημερίδες! Θεωρώ τη ΦτΣ ως την καλύτερη!»

Το ίδιο θετικά σχόλια από τον πατέρα Χαράλαμπο (Παπαευθυμίου), τον Ιερέα του Παλαιοχωρίου που εκφράζεται με πολύ θετικά σχόλια για την ταπεινή μας προσπάθεια.: «Η καλύτερη τοπική εφημερίδα!» Ο ίδιος σπεύδει να ενισχύσει οικονομικά το Σύλλογό μας και τη ΦτΣ.

Χωρίς να παραβλέπουμε και τις άλλες κριτικές, θετικές και μη, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ευλογία του ιερού μας Κλήρου. Δεν μπορούμε βεβαίως να παραβλέψουμε και τη διαρκώς εκδηλούμενη αγάπη και υποστήριξη του πατρός Χαράλαμπου Κουτρούμπα, μιας άλλης επίσης εξέχουσας μορφής της Εκκλησίας μας από τα Καστέλλια, που τέλεσε προ ετών το μυστήριο της βάφτισης του Ανδρέα από την Αλβανία στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πνευματικούς μας πατέρες και φιλάμε με σεβασμό και ευλάβεια το χέρι τους.

Εξ άλλου οι αγαπητοί μας συγχωριανοί κκ Στέλιος Καραμήτσος και Απόστολος Χρ. Αποστολόπουλος ασκούν δυσμενή κριτική, καταλογίζοντάς μας παραλείψεις στην προβολή «και άλλων αξιόλογων ζητημάτων και κοινωνικών πρωτοβουλιών του χωριού».

Επαναλαμβάνουμε και από τη θέση αυτή, ότι για όποια αθέλητη παράλειψή μας ζητάμε συγνώμην. Ασφαλώς τίποτα δεν το αποσιωπούμε εσκεμμένα. Χαιρόμαστε να μας πληροφορούν οι συγχωριανοί και φίλοι μας για κάτι που ενδιαφέρει την ευρύτερη κοινωνία μας. Δεν το κρύβουμε ωστόσο, ότι στρέφουμε περισσότερο την προσοχή μας σε γεγονότα και συμπεριφορές που προάγουν τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς του Συλκλόγου μας. Προς αυτή τη κατεύθυνση είμαστε πρόσχαροι και πρόθυμοι συνεργάτες.

Αποδέκτης παραπόνων έγινε και ο κ. Δημήτρης Ευστράτογλου ως βασικός συντελεστής της ΦτΣ για το λόγο ότι σε προηγούμενα φύλλα προβάλλαμε μεν με κείμενα και φωτογραφίες σωστές ενέργειες συγχωριανών για λιθοδομές σε μάνδρες και κήπους με διακοσμητικά φυτά ή κηπευτικά, παραλείψαμε όμως αρκετές ακόμη αξιοπρόσεκτες προσπάθειες ή μερικές από αυτές δεν τις προβάλλαμε όσο έπρεπε.

Από την πλευρά μας στο τελευταίο αυτό παράπονο, όσο και αν ηχεί παράξενα, μόνον ικανοποίηση μπορούμε να αισθανθούμε γιατί ο στόχος που θέσαμε φαίνεται να επιτυγχάνεται! Και δεν είναι άλλος, αυτός ο στόχος, από το να επισύρουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον των συγχωριανών σε συγκεκριμένες ενέργειες που προσθέτουν θετικούς πόντους στην εικόνα του οικισμού μας και στην ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων. Δεν θελήσαμε, ούτε επιδιώκουμε μία συστηματική καταγραφή!

Φίλοι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος

Ο Σκαμνός συνδέεεται ακατάλυτα με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Στυλίδος λόγω της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου, Μετόχι της Μονής στο χωριό. Ενα έργο αξιόλογο πραγματοποιείται από την Ιερά Μονή υπό τη φωτισμένη καθοδήγηση του Πατρός Ιγνατίου. Δεν αποτελεί εξαίρεση και ο Σκαμνός που περιλαμβάνεται ήδη στα προγράμματα υλοποίησης έργων που θα αναδείξουν το χωριό μας και θα το εντάξουν στην πρωτοπορία της ανθρωπιστικής δράσης.

Ανθρωποι ευαίσθητοι, με Πρόεδρο τον κ. Λάμπρο Κουλτούκη, Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης (τηλ. 0231-33768, Κουντουριώτη 24, Λαμία 351 00) συνέστησαν τον «Σύλλογο φίλων Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Στυλίδος Φθιώτιδας» με στόχο, όπως προβλέπεται στο νόμιμα εγκεκριμένο καταστατικό του, την προώθηση κοινωνικών σκοπών και αγαθοεργών πρωτοβουλιών. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι κάθε συνδρομή και υποστήριξη προς το Σύλλογο αυτό «πειάνει τόπο». Ο Πρόεδρος κ. Κουλτούκης, φωτισμένος δάσκαλος, μα και φλογερός Χριστιανός, είναι έτοιμος να δώσει παραπέρα λεπτομέρειες και να δεχθεί εγγραφές μελών.

Σπουδαίες νέες πρωτοβουλίες στο Σκαμνό

Μόλις γιορτάσαμε την ολοκλήρωση της ανακαίνισης στο κτίριο του πολιτιστικού μας κέντρου, ο άνεμος της δημιουργίας, της προόδου, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευαισθησίας των μελών του Συλλόγου μας βάζουν στο κανάλι της πραγματοποίησης νέα μεγαλόπνοα έργα κόστους δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών. Σταχυολογούμε μερικά:

• Ιδρυμα υποστήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες, συνεδριακό κέντρο χριστιανοσύνης υπό την ευλογία του Πατρός Ιγνατίου και την υποστήριξη του ζεύγους Κώστα & Ροδοθέας Τζιβάρα, αλλά και άλλων πολλών Σκαμνιωτών.

• Αναψυκτήριο με πισίνα

• Μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου

Μπράβο σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *