Έφη Ζαλαώρα – Παπαποστόλου

Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης
FtS47

Αγαπητή μου Εφη,

έλαβα μέσω ταχυδρομείου ποσό 20.000 δρχ για το Σύλλογό μας και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα ωραίο και συγκινητικό να διαπιστώνει κανείς το αδιάπτωτο ενδιαφέρον και αγάπη άξιων παιδιών του Σκαμνού για τη γενέτειρα, ακόμη και αν ζουν και ασκούν πετυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα πολύ μακριά από το Σκαμνό. Ναι! Κι εμείς γι αυτούς τους Σκαμνιώτες θέλουμε περισσότερο να μιλήσουμε, σ αυτούς να αναφερθούμε, να τους παρουσιάσουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση, να τους δείξουμε την μεγάλη μας αγάπη, να τους πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς.

Γενναία η προσφορά σου Έφη, αλλά εκείνο που όλοι μας περιμένουμε από σένα, το άξιο και αγαπητό σύζυγό σου και τη μανούλα σου, είναι να δώσετε ζωντάνια και πάλι στο πατρικό σου σπίτι που είναι κάτι περισσότερο από διατηρητέο, ανήκει στα κορυφαία ενθυμήματα, δεμένο με ό,τι καλύτερο έχουμε να αναπολήσουμε από τα παλιότερα όμορφα εκείνα χρόνια. Τον αείμνηστο πατέρα σου, τον καλοσυνάτο, άγιο εκείνο άνθρωπο, τη μανούλα σου που μας φρόντισε με τη ραπτική και την αγάπη της.

Θα ήθελα ωστόσο με αυτή εδώ την ευκαιρία να σου στείλω το φετινό ημερολόγιο του Σκαμνού σαν ένα μικρό οπτικό ερέθισμα με εικόνες από τον τόπο μας. Μαζί σου στέλνουμε σ εσένα και σ όλη την οικογένειά σου τις εγκάρδιες ευχές μας για προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

***

Νέα ζωογόνα πνοή με τεράστια σημειολογική αξία και σημασία!
FtS39

Μαθαίνουμε με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ότι το σπίτι του αείμνηστου Γιώργου Ζαλαώρα, πιο κάτω από την τρανή Βρύση, με το τεράστιο πλατάνι που αποτελεί κομμάτι από την ψυχή όλων μας, με την καλοσύνη του μακαρίτη, την ανοιχτή καρδιά της Γεωργίας Αποστολοπούλου-Ζαλαώρα που σε μόνιμη βάση καλοδέχονταν όλους τους Σκαμνιώτες μικρούς και μεγάλους, με την καλύτερη κούνια Σκαμνού και περιχώρων, με την καλύτερη σκιά κάτω από το τεράστιο πλατάνι, με την κοπτική και ραπτική της Γεωργίας, θα πάρει και πάλι ζωή!

Ολα αυτά χάρις στην πρωτοβουλία της Εφης και του αξιαγάπητου συζύγου της, γαμπρού μας που σχεδιάζουν αναστείλωση και αποκατάσταση του πανέμορφου σπιτιού!

Θερμά συγχαρητήρια για την ιδέα και εγκάρδιες ευχές στους παλινοστούντες αγαπητούς Σκαμνιώτες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *