FtS47 – Αλληλογραφία

Έφη Ζαλαώρα – Παπαποστόλου

Αγαπητή μου Εφη,

έλαβα μέσω ταχυδρομείου ποσό 20.000 δρχ για το Σύλλογό μας και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα ωραίο και συγκινητικό να διαπιστώνει κανείς το αδιάπτωτο ενδιαφέρον και αγάπη άξιων παιδιών του Σκαμνού για τη γενέτειρα, ακόμη και αν ζουν και ασκούν πετυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα πολύ μακριά από το Σκαμνό. Ναι! Κι εμείς γι αυτούς τους Σκαμνιώτες θέλουμε περισσότερο να μιλήσουμε, σ αυτούς να αναφερθούμε, να τους παρουσιάσουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση, να τους δείξουμε την μεγάλη μας αγάπη, να τους πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς.

Γενναία η προσφορά σου Έφη, αλλά εκείνο που όλοι μας περιμένουμε από σένα, το άξιο και αγαπητό σύζυγό σου και τη μανούλα σου, είναι να δώσετε ζωντάνια και πάλι στο πατρικό σου σπίτι που είναι κάτι περισσότερο από διατηρητέο, ανήκει στα κορυφαία ενθυμήματα, δεμένο με ό,τι καλύτερο έχουμε να αναπολήσουμε από τα παλιότερα όμορφα εκείνα χρόνια. Τον αείμνηστο πατέρα σου, τον καλοσυνάτο, άγιο εκείνο άνθρωπο, τη μανούλα σου που μας φρόντισε με τη ραπτική και την αγάπη της.

Θα ήθελα ωστόσο με αυτή εδώ την ευκαιρία να σου στείλω το φετινό ημερολόγιο του Σκαμνού σαν ένα μικρό οπτικό ερέθισμα με εικόνες από τον τόπο μας. Μαζί σου στέλνουμε σ εσένα και σ όλη την οικογένειά σου τις εγκάρδιες ευχές μας για προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Στρατηγός Γεώργιος Αθ. Ελαφρός

Στρατηγέ μου,

λάβαμε την οικονομική συνδρομή σας προς το σύλλογό μας ποσού δρχ 10.000 και σας ευχαριστούμε θερμά ευχόμενοι για σας υγεία και ευτυχία.

Σας έχουμε ήδη στείλει τα τελευταία φύλλα της ΦτΣ και ελπίζουμε αυτή τη φορά το ταχυδρομείο να κάνει καλύτερα τη δουλειά του.

Δήμαρχο κ. Παν. Σπαθούλα

Αγαπητέ μου Κύριε Δήμαρχε,

το έντονο ενδιαφέρον σας να αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης ήταν η πλέον χειροπιαστή απόδειξη και το καλύτερο δυνατό προοίμιο της θητείας σας ως νέου δημοτικού άρχοντα. Δεν μπορώ να μην σημειώσω αυτό που μου αναφέρατε στην πρόσφατη από καλή τύχη συνάντησή μας στην Εύβοια, στο συνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη της Ρούμελης που διοργανώθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση και την τουριστική βιομηχανία, να επιστρέψετε γρήγορα στο Δήμο “γιατί ο Σκαμνός είναι χωρίς νερό!”

Εκφράζοντας και όλους τους συγχωριανούς μας Σκαμνιώτες, θα ήθελα να διατυπώσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας και τα θερμά συγχαρητήριά μας μαζί με την ευχή, αυτός ακριβώς να είναι ο μπούσουλας σε όλη σας τη θητεία!

Θα ήθελα ωστόσο με αυτή εδώ την ευκαιρία να σας στείλω το φετινό ημερολόγιο του Σκαμνού σαν ένα μικρό οπτικό ερέθισμα με εικόνες από τον τόπο μας. Ταυτόχρονα σας στέλνουμε σ εσάς και σ όλη την οικογένειά σας τις εγκάρδιες ευχές μας για προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία και βέβαια πλήρη ευόδωση στο έργο σας ως Δημάρχου Γοργοποτάμου.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ, ΔΕΠΑ

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

ευχαριστούμε θερμά για τους χαιρετισμούς και τις ευχές που απευθύνατε στο χωριό μας, το Σκαμνό Φθιώτιδος.

Ανταποδίδουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας ευχόμενοι ταυτόχρονα κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που χειρίζεσθε για την εισαγωγή και χρήση του φυσικού αερίου στη χώρα μας που δικαιολογεί ελπίδες για την υποστήριξη της παραπέρα ανάπτυξης του τόπου μας με φθηνότερη ενέργεια και λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Φιλικά

Κώστας Γέμελος
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ανώνυμος επιστολογράφος

Λάβαμε μία ανώνυμη επιστολή που καταπιάνεται με μία υπόθεση / ατόπημα, κατά την εκτίμηση του επιστολογράφου, σχετική με το χωριό μας. Από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου βλέπουμε ότι προέρχεται από τη Λαμία, ενώ το κείμενο είναι δακτυλογραφημένο με γραφομηχανή παλαιού τύπου. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία ούτε στο φάκελο, ούτε στο κείμενο της επιστολής. Μας καλεί ο επιστολογράφος να σκεφθούμε πώς θα άρουμε το -υποτιθέμενο- ατόπημα.

Δεν μπαίνουμε καν στην εξέταση της ουσίας της καταγγελίας για την οποία έχουμε κι εμείς την άποψή μας, αλλά δεν μπορούμε να λαβαίνουμε υπόψη μας ανώνυμες επιστολές. Στον άγνωστο επιστολογράφο θέλουμε να πούμε φιλικά ότι στο Σύλλογό μας που λειτουργεί με όλους τους τύπους, τους κανόνες διαφάνειας και δημοκρατίας μπορεί να συζητηθεί οτιδήποτε σχετίζεται με το χωριό μας και τους ανθρώπους του. Δεν συμφωνούμε με την τακτική των ανωνύμων επιστολών και του παρασκηνίου.

Έπαινοι για το ημερολόγιο Σκαμνού

…..εσένα, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Σκαμνιωτών, ευχαριστώ πολύ, για την ξεχωριστή τιμή που μου κάνατε να μου το στείλετε.

Διαβάζοντας το οδοιπορικό “ο Σκαμνός στο Χθες και στο Σήμερα” του κ. Γεωργίου Αστρακά και βλέποντας τις καταπληκτικές φωτογραφίες του φαραγγιού του Ασωπού, αν και χειμώνας, φόρεσα το μαγιό μου και όσο διάβαζα, την ιστορία του αγαπημένου μας, πια, χωριού μας, νοερά, το διέσχισα, για μία ακόμη φορά…….

Με πολύ αγάπη Γεώργιος Πούλιος / Δικηγόρος Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *