Η χάρτα του Ρήγα

FtS49

Η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, στις 27.05.1999 και ώρα 20:00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρουσίασε για πρώτη φορά την αυθεντική επανέκδοση της ΧΑΡΤΑΣ του επαναστάτη του Βαλκανικού χώρου και Πρωτομάρτυρα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, Ρήγα Βελεστινλή.

Παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Ακαδημαϊκών, Καθηγητών Πανεπιστημίων, Στρατηγών, εκπροσώπων διαφόρων φορέων και 100ντάδων κόσμου, την ΧΑΡΤΑ παρουσίασαν, ο Ακαδημαϊκός κ. Νικόλαος Ματσανιώτης, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, η κα Αικατερίνη Κουμαριανού, Ιστορικός, ο κ. Βίκτωρ Μελάς, Επίτιμος Δικηγόρος και μελετητής της Χάρτας, η κα Μαντώ Οικονομίδου, επίτιμος Διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια της Γενναδίου Βιβλιοθήκης κα Χάρις Καλλιγά και με επιστολή της η Υπουργός Πολιτισμού κα Ελισάβετ Παπαζώη.

Την έναρξη της ιστορικής αυτής παρουσιάσεως, της ΧΑΡΤΑΣ του ΡΗΓΑ, έκανε ο δραστήριος και πολυγραφότατος, ο κ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, η ψυχή της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε, εν συντομία στις δραστηριότητές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *