Δημοτικές εκλογές 1998

FtS45

Ο Σκαμνός έζησε, όπως και όλη η χώρα, τον παλμό των εκλογών για τον 1ο και 2ο βαθμό τοπικής αυδιοίκησης κάτω από τα νέα δεδομένα του σχεδίου Καποδίστρια που ενέταξε και το Σκαμνό στο νεοσύστατο Δήμο Γοργοποτάμου που για την ώρα υπάρχει μόνον στα … χαρτιά!

Στον αγώνα για τη διεκδίκηση του Δήμου Γοργοποτάμου εμφανίσθηκαν τρείς συνδυασμοί. Ο ένας με τις ευλογίες και υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ υπό τον απερχόμενο Πρόεδρο της δικής μας Κοινότητας Σκαμνού – Οίτης κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο δεύτερος υπό τον κ. Σπαθούλα από τη Δαμάστα έχοντας την άμεση στήριξη της συντηρητικής παράταξης της ΝΔ και τρίτος ήταν ο ανεξάρτητος συνδυασμός στον οποίον εντάχθηκαν άνθρωποι που δεν έδωσαν την άμεση προτεραιότητα στην κομματική εξάρτηση ή προέλευση των στελεχών του, που κατά κανόνα δεν μπορεί να θεωρηθούν και σαν επαγγελματίες πολιτικοί, με ηγέτη τον Καθηγητή μέσης εκπαίδευσης από το Μοσχοχώρι κ. Θανάση Καρακάντζα.

Στον πρώτο γύρο νικητής αναδείχθηκε ο ανεξάρτητος συνδυασμός με πολύ μικρή διαφορά προηγούμενος του συνδυασμού του κ. Σπαθούλα. Ο συνδυασμός με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ έμεινε μακράν τρίτος αποκλειόμενος της παραπέρα διαδικασίας. Στην επόμενη επαναληπτική εκλογική διαδικασία της 17.10.98 μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, νικητής αναδείχθηκε ο συνδυασμός που πρόσκειται στην ΝΔ αφού δέχθηκε μαζικά τις ψήφους του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ.

Για το τοπικό Συμβούλιο Σκαμνού – Οίτης που αποτελεί και το βασικό τοπικό όργανο που προβλέπει η νέα δομή τοπκής αυτοδιοίκησης, εξελέγησαν τρεις σύμβουλοι από την Οίτη, οι κκ Σούλιας (ΠΑΣΟΚ), Ευσταθίου (Ανεξάρτητος) και Κοτσιμπός (ΝΔ), ενώ δύο ακόμη σύμβουλοι εξελέγησαν από το Σκαμνό, από τους πέντε που εν συνόλω δήλωσαν υποψηφιότητα, ήτοι οι κκ Πολύκαρπος Αστρακάς (ΠΑΣΟΚ) και Γεώργιος Αποστολόπουλος (Ανεξάρτητος).

Το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας, απαρτίζεται από τους εξής συντοπίτες μας:

1. Πολύζος Παντελής Ηράκλεια συνδυασμός Σπαθούλα
2. Αλαφοδήμος Κωνσταντίνος Νέο Κρίκελο “
3. Παπαμίχος Γεώργιος Δυο Βουνά “
4. Παναγιώτου Γεώργιος Γοργοπόταμος “
5. Πολύζος Ευάγγελος Ηράκλεια “
6. Καραντζίκος Ευάγγελος Μοσχοχώρι “
7. Βασιλονικολός Δημήτριος Γοργοπόταμος “
8. Γιαννακάκος Ηλίας Ηράκλεια “
9. Ζαγγογιάννης Δημήτριος Βαρδάτες “
10. Σπαθούλας Κωνσταντίνος Δαμάστα “
11. Κρέτσης Ελευθέριος Νέο Κρίκελο “
12. Καρακάντζας Αθανάσιος Μοσχοχώρι συνδυασμός Καρακάντζα
13. Σγάγιας Ιωάννης Κουμαρίτσι “
14. Τζουβάρας Αχιλλέας Μοσχοχώρι “
15. Σαρρής Βασίλειος Νέο Κρίκελο “
16. Παπανδρέου Ανδρέας Οίτη συνδυασμός Παπανδρέου
17. Σούλιας Γεώργιος Οίτη “

Στον όμορο Δήμο Αμφικλείας που περιλαμβάνει οικισμούς μέχρι και τον γειτονικό μας Μπράλλο, είχαμε επίσης ανατροπές της προηγούμενης κατάστασης (Γκιώνη, ΠΑΣΟΚ – Συν.) με νικητή τον κ. Λ. Σκλαβούνο (ΝΔ).

Για την Νομαρχία οι εκλογείς του Νομού Φθιώτιδος προτίμησαν τον κ. Τριαντάφυλλο Μπέλλο (ΝΔ), από τον μέχρι τώρα Νομάρχη κ. Ευθύμιο Παπαβασιλείου (ΠΑΣΟΚ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *