Ξενώνας, ανάπλαση Σκαμνού

FtS44

Λίγο πριν εκτυπωθεί η ΦτΣ μας έρχονται τα νέα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων στην οποία οι Σκαμνιώτες προσφύγαμε, μετά την γνωστή εχθρική -με όλα τα συμπαρομαρτούντα στοιχεία- μεταχείριση που μας επεφύλαξε η εταιρία Παρνασσός – Οίτη ΑΕ.

Για μία ακόμη φορά έχουμε τουλάχιστον την ηθική δικαίωση ότι υψηλόβαθμα συελέχη, αμέμτου ήθους και κατάρτισης μας δικαιώνουν περίτρανα! Δεν γνωρίζουμε καν τους ανθρώπους αυτούς, αλλά τους πρέπει κάθε τιμή και σεβασμός! Είναι τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την εξέταση των ενστάσεων υποψηφίων επενδυτών του προγράμματος Leader II που διαχειρίζεται η παραπάνω αναπτυξιακή εταιρία με πρόεδρο τον γνωστό μας κ. Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Νικόλαο Γκιώνη, από την Αμφίκλεια, σαν Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Την επιτροπή που συνεδρίασε στις 04.08.1998 απαρτίζουν ο κ. Γεώργιος Καρυώτης, ο κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος και η Κα Θεοδώρα Παπανικολάου.

Η επιτροπή κρίνει ότι η ένστασή μας είναι βάσιμη και χρήζει επαναξιολόγησης με στόχο τη βελτίωση της βαθμολογίας. Τα μέλη της επιτροπής, προφανώς άνθρωποι που διαθέτουν το απαιτούμενο επαγγελματικό / επιστημονικό βεληνεκές και εντιμότητα, προσδιορίζουν στο σχετικό πρακτικό των που μπορέσαμε να δούμε, τα σημεία που ιδιαιτέρως θα πρέπει να επανεξετασθούν:

Ετσι λοιπόν καλείται η υπεύθυνη εταιρία να σταθεί στο σημείο “προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμου” (σημείωση δική μας: μόνον εκείνοι μπόρεσαν να δούν και να αντιληφθούν τί σκοπεύουν να κάνουν οι Σκαμνιώτες με το φαράγγι του Ασωπού και τόσες άλλες ιδέες).

Το κριτήριο φερεγγυότητα του επενδυτή και ειδικώτερα να προσέξει α) τη δυνατότητα εξασφάλισης ιδίας συμμετοχής και του τρόπου κάλυψής της (θυμίζουμε ότι στη δική μας πρόταση καλύπτεται ολόκληρη η ιδία συμμετοχή χωρίς τραπεζικό δανεισμό!), β) Η δυνατότητα λειτουργίας του έργου σε ικανό χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του και γ) η οικονομική κατάσταση του επενδυτή.

Ακόμη τους καλεί να δουν και να ξανασκεφθούν το θέμα “εμπειρίας του επενδυτή”, τον παράγοντα “γνώσεις σε σχέση με το προτεινόμενο έργο” και την “εντοπιότητα” (δηλ. σύσωμος ο Σκαμνος!!). Τους προσφέρεται μία δυνατότητα να διορθώσουν τα ασυγχώρητα ανομήματά των! Χονδροειδείς και ασυγχώτρητοι χειρισμοί που προκάλεσαν την δευτεροβάθμια επιτροπή, η οποία προφανώς συνέκρινε με άλλες υποψηφιότητες και είδε ότι για το Σκαμνό, εμφανίσθηκαν τα άσπρα, μαύρα!!

Παραπέρα η επιτροπή στυλιτεύει και αποδοκιμάζει τη στάση των υπευθύνων συντοπιτών μας. Υιοθετεί, όπως ακριβώς, αναφέρει στο κείμενό της, την τεκμηρίωση που κατέθεσε η Α’-βάθμια Επιτροπή Ενστάσεων την οποία και χαρακτηρίζει πλήρη, σαφή, ακριβή και δίκαιη, ενώ προχωρεί και σε άλλες πολύ σημαντικές παρατηρήσεις:

Τα κριτήρια των υπευθύνων της εταιρίας δεν είναι τα δέοντα, το ζήτημα καταβολής του κεφαλαίου μπορεί κάλλιστα να ελεγχθεί πριν την υπογραφή της σύμβασης, το σύνηθες και λογικό είναι να δείχνει μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα ζημία στα 1-2 πρώτα χρόνια και στη συνέχεια να περνά σε κερδοφόρα φάση (δηλ. ακριβώς αντίθετα από τους υπεύθυνους που προφανώς από απειρία (?!), αγνοούν τον υπολογισμό των αποσβέσεων παγίων που σωστά ο Σκαμνός υπολόγισε, τις σωστές και αξιέπαινες ειλικρινείς προσεγγίσεις, εξέλαβαν ως εσφαλμένες!!), δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στην ορεινή Φθιώτιδα / Σκαμνός το χειμώνα, παρά για ελάχιστες ώρες, αν κάτι τέτοιο ήθελε συμβεί (από το ίδιο κείμενο φαίνεται ότι οι ..δικοί μας φωστήρες είχαν αναφέρει ότι δεν είναι προσπελάσιμος ο Σκαμνός από το Νοέμβριο μέχρι το Μάϊο!!).

Εχοντας καεί στο χυλό… θα αποφύγουμε να μεταφέρουμε κι αυτή τη φορά μεγάλη δόση αισιοδοξίας στους Σκαμνιώτες.

Εχουμε μπροστά μας και πάλι ένα έγγραφο αυξημένου κύρους που δικαιώνει περίτρανα το Σκαμνό! Φίλες και φίλοι, με όλο το σεβασμό στους συνυποψηφίους μας, έχουμε να πούμε καθαρά ότι ο Σκαμνός έκανε την καλύτερη πρόταση, κατέστρωσε και υπέβαλε τον καλύτερο φάκελλο που οι αποδέκτες του για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, δεν θέλησαν και δεν μπόρεσαν να καλοχαιρετήσουν και να ευχηθούν, σαν άνθρωποι που υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση, να βρεί ο Σκαμνός και άλλους μιμητές!

Οι κύριοι αυτοί, φάνηκε ότι δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα! Θα αναλογισθούν έστω και αυτή την υστάτη στιγμή τις φοβερές ευθύνες των

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *