Γ’ Πανελλήνιο Πέρασμα Ασωπού

FtS44

19/20 Σεπτεμβρίου 1998, Πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατών / φυσιολατρών στο Σκαμνό και πέρασμα του φαραγγιού του Ασωπού.

Με ανυπομονησία περιμένουν οι πολλές εκατοντάδες ορειβάτες ανά το Πανελλήνιο το μεγάλο ραντεβού στο Σκαμνό το απόγευμα του Σαββάτου 19.09.1998 και το πέρασμα του φαραγγιού του Ασωπού το πρωϊ της επομένης Κυριακή, 20.09.1998 ακολουθώντας τη διαδρομή Σκαμνός, Γέφυρα Παπαδιάς, Αχλάδα, Ασωπός, Ντούνος.

asopos28

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας με τον οποίο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού συνεργάζεται στενά, έχει ήδη ειδοποιήσει όλους τους ορειβατικούς Συλλόγους της χώρας. Πολλοί σύλλογοι του λεκανοπεδίου Αττικής εξέφρασαν στο παρελθόν την επιθυμία που έγινε δεκτή, να γίνεται το πέρασμα του Ασωπού το πρό τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου, επειδή πολλοί ορρειβατικού της περιοχής αυτής έχουν κάποιες άλλες τοπικές εκδηλώσεις στο τέλος του μήνα, ενώ έχουν και έντονη την επιθυμία να μετέχουν και στο πέρασμα του Ασωπού που θεωρούν μοναδική εμπειρία.

Θυμίζουμε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας την μεγάλη αυτή ημέρα για το χωριό μας. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Είμαστε οι οικοδεσπότες που έχουμε την μεγάλη τιμή και το προνόμιο να υποδεχόμαστε φυσιολάτρες απ όλα τα μέρη της πατρίδας μας και αρκετούς από το εξωτερικό. Οι φυσιολάτρες, ορειβάτες, οικολόγοι είναι άνθρωποι με κατά κανόνα προηγμένη καλλιέργεια και έτσι πρέπει να τους βλέπουμε. Καλούμαστε λοιπόν όλοι στο πλευρό του Συλλόγου μας να δείξουμε και να πείσουμε για την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας και την αγάπη μας προς τους φυσιολάτρες. Να λάβουμε μέρος στις ομάδες εργασίας, υποδοχής, φιλοξενίας, περιποίησης των επισκεπτών μας. Να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να μην λυπηθούμε κόπο, χρόνο και μεγαλείο ψυχής! Να ενισχύσουμε οικονομικά το σύλλογο να καλύψει τα έξοδα περιποίησης των επισκεπτών μας, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι και κερδίσαμε τις καρδιές τους! Τέλος να βιώσουμε μαζί με τόσους ορειβάτες, όσοι μπορούμε περισσότεροι, την εκπληκτική εμπειρία, το πέρασμα του φαραγγιού του Ασωπού!

Είμαστε σίγουροι ότι τα άξια στελέχη και μέλη του Συλλόγου μας θα κάνουν ότι χρειάζεται για ακόμη καλύτερη προετοιμασία και βελτιώσεις με βάση τις περυσινές εμπειρίες μας.

Θυμίζουμε λοιπόν για το πέρασμα του φαραγγιού χρειάζεται μαγιώ ή σόρτ και δεύτερα στεγνά ρούχα. Υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να περάσει κανείς μέσα από το νερό. Τα σημεία αυτά έχουν σχετικά λίγο νερό και μόνον σε 2-3 από αυτά το νερό φθάνει το μισό μέχρι ένα μέτρο και κάτι. Η διαδρομή μέχρι τον Ντούνο διαρκεί περίπου 5 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *