FtS43 – Σημαντικές ημερομηνίες

Εγκαίνια Μητροπολιτικού Ναού Σκαμνού

Στις 5 Ιουλίου 1998, όπως έχουμε ήδη αναγγείλει από το προηγούμενο Φύλλο της ΦτΣ.

Εκδρομή Σκαμνού

Στις 11 Ιουλίου 1998. Προορισμός η εκπληκτικής ομορφιάς Λίμνη Πλαστήρα στη ορεινή περιοχή της Καρδίτσας. Πρόγραμμα ημερήσιο, αναχώριση, άφιξη Σκαμνός. Η τιμή είναι συμβολική δρχ 3.000 το άτομο, ενώ για τους μαθητές το εισιτήριο θα έχει έκπτωση 50% δηλ. μόνον για κάλυψη των εξόδων του πούλμαν. Η αναχώριση προγραμματίζεται για τις 07:00. Κρατήσεις στην Χαρίκλεια τηλ. 0231 – 92 103 και στην Κούλα Γέμελου 0231- 22 276.

Η απόλυτη επιτυχία της περυσινής εκδρομής επιτρέπει κάθε αισιοδοξία και για το φετεινό εγχείρημα.

Ετήσια τακτική συνέλευση Συλλόγου

Ως ημερομηνία ορίζεται κατ αρχήν η 20ή Ιουλίου 1998 και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η επαναληπτική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου 1998, ώρα 11:00, στο κτίριο του Σχολείου του χωριού μας. Δεν είναι σίγουρο ότι κατά την ανωτέρω πρώτη ημερομηνία θα επιτευχθεί απαρτία, αλλά συστείνεται στα μέλη του Συλλόγου να επιδιώξουν να παρασταθούν κατά την επόμενη συνεδρίαση και να δείξουν το ενδιαφέρον τους για το Σύλλογο και το έργο του που έχουν ήδη εκτιμήσει οι συγχωριανοί και φίλοι μας. Χρειάζεται απαραιτήτως η εποικοδομητική θέση και γνώμη όλων των συγχωριανών για την ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας, τη λήψη έγκυρων αποφάσεων και τη διαμόρφωση των παραπέρα προοπτικών του Συλλόγου μας.

Τη συνέλευση θα απασχολήσει ο ετήσιος απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της διαδικασίας του απολογισμού, θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτών για την επόμενη 2ετή περίοδο.

Δημοτικές εκλογές 1998

Οι δημοτικές εκλογές προβλέπονται για το Φθινόπωρο, κατά μήνα Οκτώβριο. Σ αυτές συμμετέχουν όσοι διατηρούν δικαίωμα ψήφου στο χωριό μας. Κι εδώ είναι απαραίτητη η συμμετοχή των συγχωριανών μας γιατί ρυθμίζονται θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ανεξάρτητα από το πόσο είμαστε ή όχι ευτυχείς με την ένταξή μας στο Δήμο Γοργοποτάμου που θα εδρεύει στο Μοσχοχώρι, οφείλουμε να σταθούμε με φρόνιση και να δώσουμε αξία στην ψήφο μας προωθώντας ό, τι συμφέρει το Σκαμνό και τους ανθρώπους του.

Δεν έχουμε ακόμη παρά ελάχιστα στοιχεία για την υπόθεση αυτή και ασφαλώς θα επανέλθουμε με το επόμενο Φύλλο της ΦτΣ.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ωστόσο, ότι το μήνα Μάϊο έγινε σε ιδιαίτερα στενό κύκλο και σε ημέρα και ώρα (Πέμπτη βράδυ) που δεν επέτρεπε καλή συμμετοχή, συγκέντρωση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας, μια που δεν ανταποκρίθηκε το Μάρτη στην πρόσκληση για την Πανσκαμνιωτική συγκέντρωση που συγκάλεσε ο Σύλλογός μας. Στη συγκέντρωση αυτή εκτός από ελάχιστα άτομα, όπως μας πληροφόρησε ο αγαπητός κ. Αθ. Αστρακάς, παρέστησαν και οι τρεις διατελούντες κοινοτικοί σύμβουλοι του χωριού μας. Το πλέον αξιόλογο σημείο είναι ότι τελικά εγκρίθηκε η διάθεση του κονδυλίου 1 εκ δρχ για επίστρωση της πλατείας με πέτρες Πηλίου / Καρύστου, όπως αποφάσισαν σύσσωμοι οι Σκαμνιώτες. Ο σύμβουλος Κώστας Ντάος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την εκτέλεση αυτού του έργου με τους πόρους και τις προδιαγραφές που έχουν ορισθεί.

Στην ίδια συγκέντρωση ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου εκδήλωσε το ενδιαφέρον και την υποψήφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Γοργοποτάμου. Από άλλες πηγές μαθαίνουμε ακόμη ότι ο ίδιος υποψήφιος προτείνεται για τη θέση αυτή από τον λεγόμενο μηχανισμό / νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα από τον ίδιο κομματικό χώρο φαίρεται σε εξέλιξη άλλη κίνηση υποστήριξης του κ. Θανάση Καρακάντζα που “εκτιμάται ότι αποτελεί τη μόνη δυνατότητα για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές”, σύμφωνα με ενυπόγραφο κείμενο που μας εστάλει. Το κείμενο αυτό υπογράφουν 16 στελέχη των οικισμών που συνιστούν τον νέο Δήμο, περιλαμβανομένων των μεγάλων χωριών του Μοσχοχωρίου (1089 άτομα), Ν.Κρικέλου (661 άτομα), Δαμάστας (501 άτομα) κλπ. Από τη δική μας κοινότητα εμφανίζονται να υπογράφουν την κίνηση Καρακάντζα ο κ. Μένιος Ευσταθίου (Κοινοτικός Σύμβουλος Οίτης) και ο κ. Δημήτρης Τζιβάρας (κοινοτικός σύμβουλος Οίτης στέλεχος ΚΚΕ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *