ΕΟΣ Λαμίας για Σκαμνό / Ασωπό

FtS40

Εχουμε στα χέρια μας μία αξιόλογη περιοδική έκδοση (εξαμηνιαία) του ΕΟΣ Λαμίας και χαιρόμαστε ειλικρινά για την ωραία δουλειά που γίνεται από τους φίλους συντοπίτες μας φυσιολάτρες με επί κεφαλής μία εξέχουσα προσωπικότητα, το Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Τσώρο.

Ο ΕΟΣ Λαμίας είναι μέλος και συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας / Αναρρίχησης καθώς και με την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα βλέποντας στο τελευταίο τεύχος της έκδοσης αυτής να προηγείται το θέμα ” 2ο Πανελλήνιο πέρασμα Ασωπού”, ενώ το ίδιο το εξώφυλλο του περιοδικού κοσμεί μία εκπληκτική φωτογραφία του φαραγγιού.

Μας συγκινούν τα λόγια του Προέδρου κ. Τσώρου που κολακεύει το χωριό μας για τη φιλοξενία των ανθρώπων μας και τη ομορφιά του τόπου μας. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ή ήδη άριστη σχέση φιλίας και συνεργασίας που μας δένει με τον ΕΟΣ Λαμίας, θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με άξονα το φαράγγι του Ασωπού, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στον διαρκώς ογκούμενο αριθμό επισκεπτών / ορειβατών του χωριού μας να βιώνουν όσο γίνεται πιο ευχάριστα τη σπάνια φυσική ομορφιά που μας χάρησε απλόχερα ο Μεγαλοδύναμος. Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας. Προς τη κατεύθυνση όμως αυτή εργάζονται ήδη πυρετωδώς οι Σκαμνιώτες.

Ν’ αφήσουμε όμως τον αγαπητό Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τσώρο να μιλήσει με τα δικά του λόγια που απευθύνει μέσα από το έγκριτο περιοδικό σε όλους τους Ελληνες και Αλλοδαπούς ορειβάτες:

Στις 27-28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο πέρασμα του Ασωπού με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου στις 27 Σεπτεμβρίου με τη συγκέντρωση των ορειβατών στο προαύλιο του Σχολείου του Σκαμνού.

Στους παρευρισκόμενους απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού κ. Κωνσταντίνος Γέμελος, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Λαμίας κ. Γεώργιος Τσώρος και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στους οποίους δόθηκε από μία αφίσα του φαραγγιού, για τους Συλλόγους τους, και αναμνηστικά διπλώματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού φιλοξένησε όλους τους παρευρισκόμενους, παραθέτοντας πλούσιο γεύμα, προσφέροντας την παραδοσιακή φασολάδα, ντόπια λουκάνικα, πίτες, τυρί φέτα, ελιές και άφθονο κρασί. Το γλέντι που ακολούθησε ήταν κάτι που σπάνια συναντάει κανείς σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Η πολύ καλή μουσική που με αρκετό μεράκι είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ανάγκασε όλους να μπουν στο χορό και να δείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Στη συνέχεια τις καρδιές όλων έκλεψαν: τα πολύ ωραία τραγούδια, που ακούστηκαν από τις διάφορες παρρέες, οι μαντινάδες της Κρήτης και τέλος το κλαρίνο και η φλογέρα του φίλου ορειβάτη από την Ηπειρο.

Την Κυριακή το πρωϊ ξεκινήσαμε για το πέρασμα του φαραγγιού που διήρκησε περίπου 5 ώρες. Η όλη εκδήλωση σύμφωνα και με τη γνώμη όλων των εκπροσώπων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Σύλλογός μας, ευχαρίστησε όσους πήραν μέρος σ αυτή την εκδήλωση και εκφράζει, για μία ακόμη φορά, τις ευχαριστίες του, προς όλους τους κατοίκους του χωριού Σκαμνός. Την ζεστασιά, την αγάπη, την καλοσύνη και τη φιλοξενία τους την μετέφεραν οι ορειβάτες σ’ όλες τις γωνιές της χώρας μας.

Πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, που έχει πλέον καθιαιρωθεί, θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με περισσότερους ορειβάτες.

Γιώργος Τσώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *