Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης

FtS41

Το ’98 είναι χρόνος εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης. Το νέο στοιχείο που δείνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η δραματική αναδιάταξη και η σύνθεση των νέων δήμων στα πλαίσια του προγράμματος “Καποδίστριας”.

Αναμφίβολα δεν έχουμε λόγους οι Σκαμνιώτες, όπως και οι γύρω μας οικισμοί Οίτης και Ελευθεροχωρίου να αισθανόμαστε ευτυχείς από την ένταξή μας στο Μοσχοχώρι. Και αυτό βεβαίως δεν έχει να κάνει, όπως έχουμε τονίσει από τις στήλες της ΦτΣ με τη βασική φιλοσοφία του μέτρου που είναι καθ όλα ορθή. Πέρα όμως από το γεγονός αυτό και τη περιφρόνηση που έδειξαν οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί, κατά τη σύνθεση αυτή των ενώσεων κοινοτήτων σε Δήμους, κατά τη δική μας άποψη και γνώμη, έχουμε να συγκροτηθούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας στην έκταση των δικαιοδοσιών που μας απομένουν για να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις.

Ενα πρώτο στοιχείο στο οποίο θέλουμε να επισύρουμε τη προσοχή των συγχωριανών μας, που πράγματι αγαπούν και πασχίζουν για το χωριό μας, από τώρα, να ανταποκριθούν στην θεμελιώδη υποχρέωσή των και να τακτοποιήσουν / μεταφέρουν το δικαίωμα ψήφου των στο χωριό μας. Είναι δυστυχώς πάρα πολλοί και άξιοι Σκαμνιώτες που στο παρελθόν -και ίσως δικαιολογημένα-, προτίμησαν να μεταφέρουν τη ψήφο τους σε άλλες περιοχές της χώρας. Στη Λαμία, στην Αθήνα και αλλού. Είναι κρίμα με τις σημερινές συνθήκες, την νέα πνοή και την αγάπη που δείχνουν τόσοι πολλοί Σκαμνιώτες,που επανακάμπτουν στο χωριό τους, να μην κάνουν αυτή την ελάχιστη θυσία που μπορεί όμως να είναι αποφασιστικής σημασίας για το χωριό μας. Απευθύνουμε έκκληση, θερμή φιλική παράκληση να σπεύσουν αμέσως μετά τη λήψη αυτού εδώ του μηνύματος να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Σκαμνού.

Οι σχετικές διατυπώσεις μεταφοράς της ψήφου στο τόπο μας μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου 1998. Μόνον έτσι θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι προφανές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι με βάση τα … κουκιά που παρουσιάζουμε σαν συνολική δύναμη στον οικισμό μας, μπορούμε να κάνουμε και σεβαστή τη φωνή μας απέναντι στους οποιουσδήποτε τοπικούς άρχοντες ή μεταξύ αυτών. Αδικούμε λοιπόν το χωριό μας και τους ανθρώπους του, αν δεν αποφασίζουμε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια και να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια για την τοπική μας αυτοδιοίκηση. Από την άλλη πλευρά είναι κρίμα, να έχουμε στους κόλπους της μικρής πλήν δραστήριας κοινωνίας μας άξια μέλη που δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους προς το Σκαμνό, να εργάζονται άοκνα για το χωριό τους, να μην απουσιάζουν από καμία κοινή προσπάθεια μέσα από το Σύλλογο, την Εκκλησιαστική επιτροπή ή αυτόβουλα, να εισφέρουν οικονομικούς πόρους και ό, τι χρειάζεται το χωριό, αλλά από την άλλη να μην εξοπλίζονται και με την επίσημη σφραγίδα του εκπροσώπου του χωριού μας, να μην ενεργούν οι ίδιοι αυτοί -πιστεύουμε από ανθρώπινη αμέλεια- να επισημοποιήσουν την αγάπη τους προς το Σκαμνό, ψηφίζοντας στο Σκαμνό. Μία τέτοια ενέργεια αποτελεί τιμή και καμάρι τους, ίδια με αυτή που καθημερινά δείχνουν και ανταποδίδουν οι συγχωριανοί στα άξια αυτά μέλη της κοινωνίας μας.

Το χωριό μας διανύει, δόξα τω Θεώ, μία από τις καλύτερες περιόδους, σύμπνοιας και συναντίληψης των κοινών θεμάτων. Εύκολα θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τους τοπικούς άρχοντες που θα θελήσουν, θα μπορέσουν, θα δεσμευτούν να δουλέψουν και να προσφέρουν στο χωριό μας με όρεξη, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια. Στις προηγούμενες εκλογές, μία μικρή προετοιμασία, ήταν αρκετή να μας εξασφαλίσει τον μέγιστο αριθμό συμβούλων στην Κοινότητα Οίτης. Τρεις σύμβουλοι αναδείχθηκαν στην κοινότητα για λογαριασμό του Σκαμνού και πρόσφεραν το κατά δύναμη. Στο χέρι μας είναι να προετοιμαστούμε και αυτή τη φορά και να επαναλάβουμε την ίδια και ακόμη καλύτερη επιτυχία, αναδεικνύοντας το μέγιστο δυνατό αριθμό εκπροσώπων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *