Σκαμνοκοινοτικά….

FtS39

Στην τρέχουσα 4ετή περίοδο ευτυχίσαμε στο Σκαμνό να αναδείξουμε τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά συμβούλους για την Κοινότητα Οίτης στην οποία υπαγόμαστε. Ανήλθαν στους τρεις οι σύμβουλοί μας και είναι δικαιολογημένη η ικανοποίησή μας για μία τόσο ισχυρή εκπροσώπηση, προβολή και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του Σκαμνού, για μία παραπέρα δίκαια παραπέρα κατανομή των αντίστοιχων υπηρεσιών στο χωριό και τους κατοίκους του.

Στην πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου Σκαμνιωτών, το 15-Αύγουστο, που εκ των πραγμάτων έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία και πολυπληθέστερη σύναξη των συγχωριανών μας, μας τίμησε με την παρουσία του μόνον ένας εκ των τριών συμβούλων. Δεν γνωρίζουμε, ούτε προτιθέμεθα να ασκήσουμε κριτική στους δύο άλλους αγαπητούς φίλους που δεν παρέστησαν και το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι κάποια άλλη ιδιαιτέρως σοβαρή και έκτακτη ασχολία τους εμπόδισε να ευρεθούν κοντά στους ανθρώπους που τους τίμησαν με την ψήφο τους και τους εξουσιοδότησαν να τους εκπροσωπήσουν για μία 4ετία στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Η πλειοψηφία των συγχωριανών περιβάλει με αγάπη και εμπιστοσύνη και τους τρεις εκπροσώπους μας και είναι στο πλευρό των. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ανιδιοτελής απόφασή των να υπηρετήσουν το χωριό τους, σημαίνει κόπο, προσπάθεια, χρόνο από αυτόν που καμιά φορά δεν επαρκεί και δεν τους περισσεύει. Ακόμη οι Σκαμνιώτες γνωρίζουν να εκτιμούν όσους προσφέρουν έργο, ακόμη και αν στη δράση τους κάποια ανθρώπινα λάθη, παραλήψεις ή ατέλειες επισημαίνονται. Αυτός που εργάζεται μπορεί να κάνει και λάθη, αυτός που δεν εργάζεται και δεν παράγει έργο, δεν κάνει λάθη.

Έτσι λοιπόν ο ένας εκ των τριών κοινοτικών μας Συμβούλων είχε την καλοσύνη με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθεί στους συγχωριανούς του, να τους ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του και να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα. Ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αυτή η ενημέρωση αλλά κάπου φάνηκε ότι η συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό αφήνει μία στυφή γεύση στους συγχωριανούς. Κάπου φάνηκε ότι δεν υπάρχει καθολική σύμπραξη στις αποφάσεις που αφορούν στο Σκαμνό για μεγιστοποίηση και βελτιστοποίηση του αποτελέσματος ή παίρνονται αποφάσεις ερήμην κάποιου ή κάποιων συμβούλων.

Το περιστατικό, μου έφερε στη μνήμη μία άλλη εμπειρία, όταν τον περυσινό χειμώνα είχαμε παρατεταμένη διακοπή ύδρευσης στο χωριό με φοβερά προβλήματα στους κατοίκους και ιδίως τους ηλικιωμένους που κατοικούν μακριά από την Τρανή Βρύση και αποφάσισα εκπληρώνοντας ένα ελάχιστο χρέος απέναντι στους ανήμπορους συγχωριανούς μας, να επισκεφθώ μαζί με τον κ. Κώστα Ε/Μ Τζιβάρα, τον Πρόεδρο στην Οίτη. Όταν φθάσαμε εκεί, συνέπεσε να ευρίσκεται σε εξέλιξη και να ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του κ. Α. Παπανδρέου που πολύ ευγενικά μας δέχθηκε με τον Κώστα στην αίθουσα της συνεδρίασης. Μας ρώτησε ο Πρόεδρος μετά το πέρας των εργασιών του Κοινοτικού Συμβουλίου, τί τον θέλουμε και μεις νομίσαμε, με τον Κώστα, ότι ήδη το καυτό θέμα του Σκαμνού είχε εξαντληθεί από τους αρμοδιότερους ημών κοινοτικούς μας Συμβούλους. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο Πρόεδρος έδειξε να αγνοεί εντελώς το θέμα, -τονίζουμε μετά το πέρας της συνεδρίασης !- αλλά ενδιαφέρθηκε άμεσα και με κατανόηση.

Η απορία μεταφέρθηκε -εκ των πραγμάτων και με κάποια καθυστέρηση στη συνέχεια- και στους τρεις δικούς μας Συμβούλους που άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται για την αυταπόδεικτη ζοφερή κατάσταση για την οποία τίποτα απολύτως μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχε γίνει εκ μέρους των. Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε το τί ακούσαμε. Λέμε μόνο ότι προκαλούν μελαγχολία τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορούμε να μην πληροφορήσουμε κατ ελάχιστον, ότι στη διάρκεια της παραμονής μας στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου, έμοιαζε κάποιοι σύμβουλοί μας να κάθονται περίπου πλάτη με πλάτη. Αυτό είναι το ζητούμενο; Έτσι υλοποιείται η υπόσχεση που έδωσαν και η εντολή που έλαβαν από το Σκαμνό;

Οφείλουμε ωστόσο χάριν της ακριβοδίκαιας τοποθέτησης και της πλήρους ενημέρωσης, να θυμίσουμε ότι στη συνέχεια, υπήρξε από συγκεκριμένο κοινοτικό μας σύμβουλο μία κινητοποίηση με μεταφορά νερού στη δεξαμενή με τη βοήθεια βυτίων της πυροσβεστικής για όσο διάστημα εκκρεμούσε η βλάβη και η διακοπή.

Θα μας έδινε μεγάλη όμως χαρά να μάθουμε έστω και μέχρι τη λήξη της θητείας των κοινοτικών μας συμβούλων, ότι συνέρχονται και συνεργάζονται εποικοδομητικά για τον κοινό σκοπό που εξελέγησαν.

ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *