Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ

FtS39

Περιοδικές εκδόσεις όπως η ΦτΣ τυχαίνουν της υποστήριξης του Υπουργείου Τύπου με τη μορφή Βεβαίωσης προς τα ΕΛΤΑ, ώστε να γίνεται η ταχυδρομική αποστολή των φύλλων με μειωμένα Ταχυδρομικά τέλη. Τέτοια υποστήριξη δόθηκε και στη ΦτΣ παλαιώτερα μέχρι που κάποια νέα ρύθμιση προκαλεί δυσκολίες και μας στερεί αυτή την ενίσχυση. Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Τύπου έχουν προωθήσει ρύθμιση για περιορισμό αυτών των ενισχύσεων. Ετσι λοιπόν μας εξήγησαν, παρά τα αλλεπάλληλα γραπτά υπομνήματά μας, ότι δεν ενισχύουν πλέον παρά μόνο μηνιαίες (το πολύ) εκδόσεις υπό τύπο εφημερίδας ή περιοδικά με μεγαλύτερα διαστήματα έκδοσης.

Εκφράσαμε στους αρμοδίους του Υπουργείου, που είναι παραλήπτες της ΦτΣ (με ή χωρίς ενίσχυση), την λύπη μας για το μέτρο του οποίου τη φιλοσοφία δεν αντιλαμβανόμαστε. Αν δηλ. διπλασιάζαμε τα ταχυδρομούμενα φύλλα, όχι ανά δίμηνο, αλλά κάθε μήνα, τότε θα μας ενίσχυαν! Τότε τί είδους περιορισμό των δαπανών επιδιώκουν; Διερωτώμαστε ακόμη αν ίσως θα έπρεπε και κάποια άλλα ουσιατικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο κοινωνικός, επιμορφωτικός, εκπολιτιστικός κλπ χαρακτήρας, να λαβαίνονται υπόψη για μία αναγκαία διαλογή των εντύπων προς υποστήριξη.

Από την πλευρά μας όμως εκτιμάται ότι η υιοθετημένη περιοδικότητα των δύο μηνών είναι ιδανική για την ΕτΣ και δεν υπάρχει λόγος να προσφύγουμε σε μηνιαία έκδοση με χαμηλώτερα μεν ταχυδρομικά, αλλά διπλάσιες όλες τις λοιπές δαπάνες. Ακόμη η μετατροπή της έκδοσής μας σε περιοδικό οδηγεί σε πολύ υψηλό κόστος που είναι απαγορευτικό για το Σύλλογό μας. Ακόμη παρατηρούν μερικοί ειδικοί, ότι η μορφή της εφημερίδας προσφέρεται για καλύτερη αναγνωσιμότητα, απ ότι ένα περιοδικό.

Το μέτρο που σκεφθήκαμε να υιοθετήσουμε, είναι τα φύλλα με παραλήπτες στο χωριό ή για συγκεκριμένους λοιπούς παραλήπτες στην πλησίον περιοχή, να μην ταχυδρομούνται, αλλά να διανέμονται εκ των ενόντων με βάση τις επικολούμενες ετικέτες παραληπτών από το αρχείο του υπολογιστή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *