FtS37 – Ειδήσεις, Σχόλια

Βίωμα Σαρακοστής και Πάσχα στο Σκαμνό

Υπάρχει ένας λόγος ιδιαίτερος να αισθάνονται ευτυχείς οι Σκαμνιώτες αυτή τη χρονιά. Πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του αείμνηστου Παπα-Δημήτρη Γκόλφη, για να διαπιστώσουμε αυτό που φέτος έγινε ευχάριστη πραγματικότητα που βίωσαν οι συγχωριανοί. Οι Σκαμνιώτες μπόρεσαν επί τέλους με τον Παπα-Στάθη και τη συνδρομή του αγαπητού μας ιεροψάλτη κ. Κώστα Τζιβάρα, να δουν πραγματοποιούμενες όλες τις ακολουθείες των Χαιρετισμών, αλλά και την εσπερινή Θεία Λειτουργία, όλο το Μεγαλοβδόμαδο. Μεγάλη η κούραση, αλλά ανταποκρίθηκαν. Για τον Κώστα ήρθε μία βοήθεια αργότερα από τον αγαπητό κ. Κώστα Γκόλφη και στη συνέχεια από τον κ. Φάνη Σκαρή που αντιπροσωπεύει την καλή ελπίδα στο χώρο της νέας γενιάς και μάλιστα με καλή προοπτική και ταλέντο στη βυζαντινή μουσική.

Ακούσαμε αυτά τα ευμενή σχόλια σε αρκετές συζητήσεις του χωριού και αισθανόμαστε την ανάγκη και από τη θέση αυτή -ως ελάχιστο χρέος και οφειλόμενη τιμή- να εκφράσουμε για λογαριασμό όλων των Σκαμνιωτών εγκάρδιες ευχαριστίες, βέβαιοι ότι διερμηνεύουμε μία καθολική εντύπωση.

Νέα μέλη, μητρώο

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους φίλους που μας υπέδειξαν ήδη μεγάλο αριθμό μελών, συγγενών και φίλων του Σκαμνού που, από κάποιο ανθρώπινο λάθος δεν είχαν καταγραφεί στο σχετικό μητρώο / αρχείο της ΦτΣ για την παραλαβή της Εφημερίδας μας.

Περιμένουμε και τυχόν νέα μέλη με την ιδιαίτερη όμως παράκληση να μας δίδονται πλήρη στοιχεία, ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση συνοδευόμενη από τον Ταχυδρομικό Κώδικα που διευκολύνει στο Ταχυδρομείο.

Γάμοι

Στις 26.07.1997, ώρα 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ν. Λιοσίων θα τελεσθεό ο γάμος της Δροσούλας, κόρης του κ. Χρήστου Αποστολόπουλου με τον βρεττανό κ. Nana Poku. O γαμπρός κ. Nana Poku είναι Καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ, όπου και θα διαμείνει οι νέα οικογένεια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Γαμπρός του χωριού μας είναι γόνος οικογένειας Βρεττανού Διπλωμάτη και ανεψιός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Κόφυ Ανάν.

Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχές στο ζεύγος των νεονύμφων εκ μέρους της ΦτΣ.

Πένθη

Ανήμερα πρωτομαγιάς απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Ξανθή Γιολδάση, Σκαμνιώτισσα που για πολλά χρόνια έζησε στη Λαμία. Η κηδεία της έγινε στο χωριό την επομένη 2 Μαϊου 1997.Η αείμνηστη Ξανθή Γιολδάση, πληροφορούμε για όσους συγχωριανούς δεν γνωρίζουν, ήταν θυγατέρα του Ευθυμίου και της Ελένης Αστρακά. Περί το 1950 έμεινε χήρα από τον πρώτο της γάμο, για να παντρευτεί αργότερα τον Επαμενώνδα Γιολδάση. Ο δεύτερος σύζυγος της μεταστάσης απεβίωσε προ 15ετίας περίπου. Η θυγατέρα του συζύγου της φρόντισε τη γερόντισσα -που δεν ευτύχησε να έχει δικά της παιδιά-, για το υπόλοιπο διάστημα του βίου της στην περιοχή Παγκρατίου Λαμίας.

Στο Σκαμνό στενοί συγγενείς της αείμνηστης Ξανθής είναι οι οικογένειες του Ευσταθίου Α. Τζουβάρα και του Δημητρίου Ι. Τζιβάρα.

Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στους συγγενείς της γερόντισσας με την ευχή να είναι αιωνία η μνήμη της.

Η αδελφή της, Κυρία Αικατερίνη Π. Ιωάννου, Λαμία, εισφέρει στο Σύλλογο του Σκαμνού το ποσό των 10.000 δρχ εις μνήμην της αδελφής της. Την ευχαριστούμε.

Πολύκαρπος και πάλι!

Ευχαριστίες στον αγαπητό Πολύκαρπο που από το παλιό του σπίτι διέθεσε τα λαξευμένα “γκωνάρια” και τα μετέφερε κιόλας με το αυτοκίνητό του για την κτιριακή κατασκευή της “Βρύσης Βασιλόπουλου”.

Μπράβο στο Σκαμνό και την Κυρία Βάσω Τζιβάρα

Μας εντυπωσίασε κάτι που ακούσαμε στην τελευταί επίσκεψη στο χωριό και θέλουμε να το μεταφέρουμε και στους υπόλοιπους συγχωριανούς, όπως μας μεταδόθηκε:

Ο τοπικός τηλεοπτικός Σταθμός Λαμίας πραγματοποιεί Μαραθώνιο υποστήριξης πρωτοβουλίας στην πόλη της Λαμίας για ανέγερση σπιτιού για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πρώτη ανταποκρίνεται μέσω της τηλεόρασης με την προσφορά της ακροάτρια από το Σκαμνό, ονόματι Βάσω Τζιβάρα! Εύγε Βάσω! Στη συνέχεια μάθαμε ότι η αγαπητή Βάσω πήγε στους φορείς της πρωτοβουλίας για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Πρόσφερε ακόμη για τη διακόσμηση του σπιτιού έναν μεγάλο πίνακα.

Δασάρχης Ευθύμιος Ι. Αποστολόπουλος

Ο αγαπητός Μάκης, εκφράζεται με καλά λόγια για τη ΦτΣ και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου που τις υποστηρίζει ένθερμα.

Στο Πρόεδρο κ. Κώστα Γέμελο έδωσε χρήσιμες οδηγίες και την υπόσχεση για προμήθεια φυτών που θα ενισχύσουν το φυτικό μας βασίλειο. Πολλές ευχαριστίες.

Γάμος Βασίλη Δουμανά

Οι ανταποκριτές της ΦτΣ παρακολούθησαν όλη την τελετή και τη βαθμολόγησαν με άριστα. Πολύς κόσμος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας. Το μυστήριο τελέσθηκε από τον οικογενειακό φίλο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο από την Μητρόπολη Δημητριάδος, που μίλησε για το μυστήριο του γάμου, για την αγάπη και την ευτυχία στη ζωή με λόγια ιδιαιτέρως συγκινητικά.

Στη δεξίωση που ακολούθησε στο κέντρο Μούσες (συνιδιοκτήτης ο Γαμπρός) εκδηλώθηκε πολύ κέφι.

Με τις καλύτερες ευχές μας στους νεόνυμφους!

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια

Η αγαπητή μας Γεωργία Τζιβάρα – Παπαβασιλείου που τόσο θαυμάσια τα καταφέρνει με την Ταβέρνα στο Λευτεροχώρι, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων μας, δεν σταματάει την προσπάθεια για κάτι ακόμη καλύτερο.

Ετσι λοιπόν ταξίδεψε πρόσφατα και πήρε μέρος σε Σεμινάριο Αγροτοτουρισμού που διοργανώθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου. Αξιζε τον κόπο, μας λέει η Γεωργία! Είναι σίγουρο πως κάθε καινούργια ιδέα που αποκόμισε η Γεωργία, σύντομα θα αποτυπωθεί σε κάποιες πρωτοβουλίες της που θα καμαρώσουμε. Συγχαίρουμε τη Γεωργία που δείχνει ότι πάνω από το καλό, υπάρχει το καλύτερο!

Σιδηροκατασκευές, κουφώματα αλουμινίου, Παρασκευάς Τζουβάρας

Είναι κρίμα που πολλοί Σκαμνιώτες αγνοούσαν τη δουλειά του Παρασκευά. Προσωπικά, εντυπωσιάσθηκα από μία δουλειά στη περιοχή Στυλίδας. Ζήτησα λεπτομέρειες για τον κατασκευαστή και ακούω το όνομα Τζουβάρας! Ο Παρασκευάς, σεμνός καθώς είναι, αποφεύγει τις υπερβολικές ρεκλάμες. Τα ίδια τα έργα του μιλούν γιαυτόν. Ατέλειωτα σχέδια σε κάγκελα ή άλλες σιδηροκατασκευές, με νοσταλγικές θύμισες από το παρελθόν, παρουσιάζει στον πελάτη του για να διαλέξει. Πολύ μεράκι και γούστο. Στην γκάμα των προϊόντων του Παρασκευά είναι και τα κουφώματα αλουμινίου. Το υλικό αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τα διάφορα πλαστικά. Πρόκειται για το εξευγενισμένο προϊόν από την αλουμίνα του πλησίον μας Παρνασσού που η τεχνολογία το ανέδειξε σε υλικό αξιώσεων. Τα σχέδια και τα χρώματα είναι εντυπωσιακά και ανθεκτικά. Οι πρώτες εφαρμογές από αλουμίνιο δεν κέρδισαν τη μάχη της αισθητικής. Ομως οι κατασκευές που παρουσιάζει ο Παρασκευάς (Αθηνών 197, Λαμία, τηλ. 26139) σε τεχνολογία Europa εξασφαλίζουν θερμομονωτική τελειότητα με διπλά τζάμια, υψηλού επιπέδου αισθητική και σιγουριά.

Ζητήσαμε από τον Παρασκευά να κατασκευάσει ένα διακοσμητικό κάγκελο στο κτίριο του Ιατρείου και στάθηκε αδύνατον να δεχθεί έστω ένω συμβολικό ποσό αμοιβής. Αντίθετα δείχνει με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον και την αγάπη του για το χωριό. Υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τον Ξενώνα. Ευχαριστούμε τον Παρασκευά για την προσφορά του.

Χρήστος Αποστολόπουλος, πισίνα για τον Ξενώνα!

Ο Χρήστος δεν έχει πολλά περιθώρια ελεύθερου χρόνου. Με την βιομηχανική μονάδα του παραγωγής διαφόρων τυποποιημένων δομικών και λοιπών υλικών, έχει εξασφαλισμένη απασχόληση επί 24ώρου βάσεως! Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να φροντίζει για το Σκαμνό. Υιοθέτησε με ενθουσιασμό την ιδέα του Ξενώνα και την υποστηρίζει. Μας τηλεφώνησε για να ρίξει την ιδέα στα πλαίσια του Ξενώνα και για μία πισίνα για μικρούς και μεγάλους. Ο ίδιος αντιπροσωπεύει οίκους από την Αμερική και τη Γαλλία για πισίνες καλών προδιαγραφών και είναι πρόθυμος να συμβάλλει και σε ένα τέτοιο έργο, με τιμή κόστους! Η ιδέα της πισίνας έχει ήδη διατυπωθεί και από άλλους και χαιρόμαστε για την πρόταση του Χρήστου που έρχεται να ενισχύσει αυτή την ιδέα στα πλαίσια των συμπληρωματικών έργων.
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *