FtS37 – Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Σκαμνιωτών καλεί τα μέλη και φίλους του σε συχνές επισκέψεις στο Σκαμνό που είναι πανέμορφο χωριό, όπως βεβαίως το γνωρίζουν. Ειδικότερα όμως υπενθυμίζεται ότι το 15-Αύγουστο υπάρχει σειρά εκδηλώσεων στις οποίες αξίζει η παρουσία όλων ανεξαιρέτως.

Παρασκευή 15η Αυγούστου:

Θεία λειτουργία μετ αρτοκλασίας

Στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, της Παναγίας, οι Σκαμνιώτες έχουμε ειδικό λόγο να είμαστε στο χωριό μας. Γιορτάζει η Παναγία η Σκαμνιώτισσα, όπως άρχισε να ονομάζεται από τους πιστούς. Στο εκκλησάκι του Κώστα και Ροδοθέας Τζιβάρα, της Κοίμησης της Θεοτόκου, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, ενώ θα έχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο (Σάπιο) Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος, που θα χοροστατήσει με συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μονής στη δικαιοδοσία της οποίας (μετόχι) υπάγεται ως γνωστόν το πανέμορφο Εκκλησάκι.

Φίλοι του Σκαμνού, αναγνώστες της ΦτΣ που ενδεχομένως δεν είχαν την ευκαιρία να δουν το εκκλησάκι, μπορούν να το προγραμματίσουν με την ωραία αυτή ευκαιρία. Να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη, να αποθαυμάσουν ένα έργο ιδιαιτέρως υψηλής τέχνης. Στην αρχιτεκτονική, τον περίβολο, μα και κυρίως το εσωτερικό. Εργο ζωής του ζεύγους Τζιβάρα που μας έδειξε χωρίς περιττά λόγια, το δρόμο να βάζουμε στόχους υψηλούς και να προσπαθούμε για την υλοποίησή τους. Για τους ευλαβείς Σκαμνιώτες είναι ποικίλα τα μηνύματα με την πρωτοβουλία αυτή να έρθει η Παναγία στο χωριό μας. Μηνύματα και σημεία αναφοράς για το θρησκευόμενο, για την καλαισθησία στην τεχνική των διαφόρων κατασκευών στον περικαλή ναϊσκο, μηνύματα ψυχικού μεγαλείου και στάσης ζωής των συγκεκριμένων εκλεκτών συγχωριανών μας που προσπάθησαν υπό συνθήκες ιδιαιτέρως δύσκολες, εργάσθηκαν μία ολόκληρη ζωή, πρόσφεραν στον συνάνθρωπο που βρέθηκε με οποιαδήποτε ιδιότητα κοντά τους και επιλέγουν στη συνέχεια να επενδύσουν σημαντικούς κόπους και πόρους στο εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου, ξεπερνώντας την ευτέλεια, την ματαιοδοξία, την ιδιοτέλεια, την αλόγιστη σπατάλη και τον καταναλωτισμό που μαγνητίζει στις μέρες μας τους περισσότερους από μας.

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Σκαμνιωτών

Μετά τη θεία Λειτουργία του 15-Αύγουστου, θα ακολουθήσει η ετήσια τακτική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου στην αίθουσα του Σχολείου του χωριού. Υπενθυμίζεται ότι κάθε Σκαμνιώτης και φίλος του Σκαμνού που ενδιαφέρεται και αγαπά το Χωριό και τους ανθρώπους του, είναι μέλος του Συλλόγου. Οι ταμειακές υποχρεώσεις και παρόμοιες τυπολατρείες, είναι έξω από τη γραμμή του Διοικητικού Συμβουλίου, γιαυτό και δεν ορίζονται ποσά εγγραφής ή συνδρομής, ελάχιστα όρια και παρόμοια. Οι άνθρωποί μας δεν χρειάζονται τέτοια πλαίσια για να κάνουν αυτό που πρέπει και μπορούν για το χωριό του ο καθένας και με τον τρόπο του.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Συνέλευση, σύμφωνα με όσα μας είπε ο Πρόεδρος κ. Κώστας Γέμελος εκ μέρους του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, θα είναι:

1. Απολογισμός έργου παρελθούσης 12μηνης περιόδου 1996/97 περιλαμβανομένου και οικονομικού απολογισμού.

2. Εκθεση ελεγκτών πάνω στην διαχείριση της παρελθούσης περιόδου 1996/97

3. Απόφαση της Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου περί απαλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για την υπόλογο περίοδο 1996/97.

4. Πλάνο δραστηριότητας του Συλλόγου για την επόμενη 12μηνη περίοδο Αύγουστος 1997 – Αύγουστος 1998, με προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων.

5. Πορεία επενδυτικής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ξενώνα στο Σκαμνό.

6. Διάφορα (Ειδήσεις, ανακοινώσεις)

Γιορτή του Σκαμνού

Την ίδια μέρα το βράδυ ώρα 20:00 στον υπαίθριο χώτο του Σχολείου, κοντά στα έλατα, θα γίνει η καθιαιρωμένη γιορτή των Σκαμνιωτών, πλην με καινούργια στοιχεία, που δεν αναφέρονται από τώρα, ώστε να προκύψουν επί τόπου με το στοιχείο της ευχάριστης έκπληξης. Καλεσμένοι όλοι οι Σκαμνιώτες και φίλοι του Σκαμνού που μας τιμούν από τα γύρω χωριά, αναγνώστες της ΦτΣ, αλλά και όσοι θέλουν να μας γνωρίσουν και να διασκεδάσουν μαζί μας. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους, είναι πολύ …κέφι. Το οικονομικό είναι πλέον γνωστό ότι είναι ασήμαντο στις γιορτές του Συλλόγου.

Άλλες εκδηλώσεις

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν το πρωτάθλημα “τάβλι” στο οποίο θα λάβουν μέρος και πολλοί φίλοι έμπειροι παίχτες, από την γύρω περιοχή, καθώς και αγώνες μπάσκετ κάτω από την καθοδήγηση και οργάνωση του διακεκριμένου Σκαμνιώτη προπονητή, Διοικητικού Συμβούλου του Συλλόγου μας κ. Δημητρίου Πολυζωϊδη.
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *