Η μεγάλη Γιορτή του Συλλόγου Σκαμνιών το 15-Αύγουστο

FtS38

Κατά γενική ομολογία σημειώθηκε φέτος η μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε προηγούμενη φορά στη γιορτή του 15-Αύγουστου το βράδυ στο χώρο του Σχολείου κοντά στις συστάδες των ελάτων. Αυτό τεκμηριώνεται από την μεγάλη συμμετοχή Σκαμνιών και συγγενών φίλων από την γύρω περιοχή που ενημερώνονται μέσα από την εφημερίδα μας για τις εκδηλώσεις μας, αλλά και από τις εισπράξεις από τα ποτά και εδέσματα που προσφέρθηκαν σε ποσότητες ρεκόρ και, ως συνήθως σε τιμή κόστους, ξεπέρασαν σε αξία τις 350.000 δρχ. Το κέφι που εκδηλώθηκε διατήρησε τη μουσική και το χορό μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Με μία τέτοια συμμετοχή, ήταν φυσικό να μην επαρκέσουν οι ήδη δραστικά διευρυμένες ποσότητες σε προμήθειες εδεσμάτων, ποτών και τραπεζοκαθισμάτων. Θέλουμε και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και συγγενείς που τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή στη γιορτή το Σκαμνό. Ηταν πολλοί και δυσκολεύεται κανείς έστω και ενδεικτικά να τους αναφέρει, καθώς ο κύκλος των φίλων και συγγενών που θυμούνται νοσταλγικά το χωριό, διευρύνεται με εντυπωσιακό τρόπο. Εγγόνια του αείμνηστου Ευθυμίου Αποστολοπούλου, ήδη οικογενειάρχες, επιστήμονες, επαγγελματίες, πιστοί φίλοι του χωριού από τον Μπράλλο, ο Γιώργος Αλμπούρας, εκπρόσωποι του αδελφού Συλλόγου Μπράλλου, ανοιχτόκαρδοι φίλοι και συγγενείς της Ερασμίας από την Οίτη, το Ελευθεροχώρι κλπ, μας έδωσαν μεγάλη χαρά και τιμή. Διευρυμένη όμορφη συντροφιά στο τραπέζι του αγαπητού μας Κώστα Ταξιάρχη Αστρακά που με χαρά βλέπουμε να επισκέπτεται το χωριό και το πατρικό του σπίτι με ανοιχτά έστω για λίγες ημέρες τα παράθυρα που μας φέρνουν στο νου και την καρδιά ωραίες αναμνήσεις από το παρελθόν. Συγκρατήσαμε ευμενή σχόλια για το όντως όμορφο χωριό μας που χάρις στην προηγμένη αισθητική των συγχωριανών, αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο σε βαθμό που να εντυπωσιάζονται οι επισκέπτες που απλά δεν είχαν την ευκαιρία για κάμποσα τελευταία χρόνια να επισκεφθούν το χωριό. Είμαστε αποδέκτες πληροφοριών και προθέσεων συγκεκριμένων επίλεκτων μελών μας να προχωρήσουν στο χτίσιμο σπιτιού στο χωριό μας που ήδη εδώ και αρκετά χρόνια έπαψε, όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί, να χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως οικισμός “φθίνων”, αλλά πλέον ως οικισμός “εξαιρετικού κάλους”.

Πολλά μέλη του Συλλόγου εργάσθηκαν για την επιτυχία της Γιορτής και τους οφείλονται πολλές ευχαριστίες. Φοβούμαστε μήπως παραλείψουμε κάποιους αλλά είδαμε το ζεύγος Γέμελου με το ζεύγος Δ. Στεργίου να ασχολείται ήδη με τον Γ. Αποστολόπουλο και υιό Νίκο από την παραμονή με το ψητό αρνάκι. Πολλή δουλειά για να τεμαχιστούν τόσα πολλά καλοψημένα αρνάκια σε μερίδες, να σερβιριστούν σε κεσεδάκια των 800 γραμμαρίων που η Κούλα ζυγίζει με σχολαστικότητα, να μεταφερθούν στο μπαράκι του Συλλόγου. Η Χαρίκλεια να φροντίσει το χώρο του Σχολείου, πολλές Κυρίες να ετοιμάσουν σαλάτες και να σερβίρουν σε πιάτα. Ο Φάνης Σκαρής, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι μόνο καλός ψάλτης και ιδιαίτερα δραστήριος Σύμβουλος, αλλά αποδείχθηκε και σωτήριος ηλεκτρολόγος καταφέρνοντας να ηλεκτροφωτίσει ολόκληρο τον υπαίθριο χώρο μεταξύ εκκλησίας και σχολείου. Περιττόν να επισημάνουμε ότι δεν μπόρεσε να δοκιμάσει τους μεζέδες, όπως συνέβη και με τον Τάκη Τζιβάρα που αποδείχθηκε και αυτός σημαντικός παράγοντας διαχειριζόμενος το ταμείο με εκπληκτική ταχύτητα και επαγγελματισμό. Πως να μην συγκινηθεί κανείς με την αίσθηση χρέους και διάθεση προσφοράς του Κώστα Μ/Ε Τζιβάρα, που αν και κατάκοπος από τις αλλεπάλληλες θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις στο Εκκλησάκι της Παναγίας που σχεδόν μόνος του με την Κυρία Ροδοθέα, αντιμετώπισε επί σειρά ημερών, έσπευσε να βοηθήσει και να συντονίσει το σερβίρισμα των καλεσμένων της μεγάλης Γιορτής του Χωριού μας.
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *