Το φως της αλήθειας

FtS37

μας καλεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος να δώσουμε μέσα από τις στήλες της ΦτΣ

Είναι για μας ιδιαίτερη χαρά και τιμή, που ο νέος Μητροπολίτης μας μέσα στο ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμά του για το οποίο ήδη όλοι μας έχουμε ακούσει, μπόρεσε να προσέξει και την δική μας ταπεινή προσπάθεια και να μας στείλει φωτισμένο μήνυμα που μας συγκινεί και μας υπευθυνοποιεί ακόμη περισσότερο. Μόλις τις ημέρες του Πάσχα λάβαμε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, σε μία στιγμή που ήδη είχε κυκλοφορήσει το προηγούμενο φύλλο μας με σκόπιμη επιτάχυνση της έκδοσης, ακριβώς λόγω των εορτών του Πάσχα. Η μεγάλη αξία και σημασία των λόγων του Σεβασμιωτάτου είναι διαχρονική και μεταφέρουμε αυτούσια τα λόγια του αμέσως παρακάτω:

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά, Χριστός Ανέστη.

Για το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μου. Ο νικητής της φθοράς και του θανάτου Χριστός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσετε με την ίδια υπευθυνότητα και αυταπάρνηση να διακονείτε το σπουδαίο έργο της επικοινωνίας. Η σημερινή κοινωνία που αναζητεί το φώς της αλήθειας προσβλέπει και σε σας με ελπίδα. Εύχομαι το δικό σας βήμα να αναδεικνύεται καθημερινά άμβωνας γνησιότητας και βήμα υπερασπίσεως του ωραίου και του αληθινού.

Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται.

Μετά πολλής εκτιμήσεως και αναστασίμων ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Σχόλιό μας:

Σε όλη τη Φθιώτιδα μαθεύτηκε η έντονη όσο και εμπνευσμένη δραστηριότητα του νέου μας Μητροπολίτη. Αεικίνητος, ακούραστος κοντά σε όλες τις τάξεις και ηλικίες των πιστών. Είχαμε την καλή τύχη να δούμε τον Μητροπολίτη μας χοροστατούντα στη Μονή Δαμάστας το πρωϊ της Μ. Πέμπτης. Μεγάλη τιμή και συνάμα ευκαιρία για τους κοντοχωριανούς που παρευρέθησαν εκεί. Με απλά, μα και σοφά λόγια μίλησε ο προκαθήμενος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος εξηγώντας το σχετικό κείμενο του Ευαγγελίου. Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι μας εντυπωσίασε η εύστοχη μεταφορά των λόγων του Ευαγγελίου στον σημερινό άνθρωπο και τα προβλήματά του με εκπληκτική σαφήνεια. Μηνύματα με ουσιαστικό περιεχόμενο που μας βοηθούν να τα καταφέρουμε στις καθημερινές ασχολίες, δυσχερείς καταστάσεις και τις σχέσεις μεταξύ μας, να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστείες μας στο Σεβασμιότατο για το μήνυμά του και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας τις παραινέσεις του. Το ίδιο και για λογαριασμό όλων των Σκαμνιωτών ευχαριστούμε για την Ευλογία του Μητροπολίτη μας.
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *