Και τώρα την χείραν θέτων επί το άροτρον

FtS36

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Στα μέσα Μαρτίου και στον Ναό του Ευαγγελισμού της Αλεξανδρείας έγινε η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, του Πέτρου του Ζ΄.

Ο νέος προκαθήμενος του Πατριαρχικού Θρόνου της Αλεξάνδρειας είναι ο 114ος στη σειρά και διαδέχεται τον μακαριστό Πατριάρχη Παρθένιο, που αναπαύθηκε τον Ιούλιο του 1996.

Ο νέος, κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης γεννήθηκε σε χωριό πλησίον της τουρκοκρατούμενης σήμερα Κερύνειας της Κύπρου στις 3 Σεπτεμβρίου 1949 (κατά κόσμον Πέτρος Παπαπέτρου). Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Πατριάρχης έθεσε τους στόχους του με τη βοήθεια του θεού και του Ευαγγελιστή Μάρκου, που ήταν και ο πρώτος Πατριάρχης Αλεξάνδρειας. Πλήθος κόσμου επευφήμησε τον Πατριάρχη που πεζή πήγε μετά την τελετή στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Η καρδιά της Ελλάδος πάλλεται στην Αίγυπτο παρά τις πολλές διώξεις που υπέστησαν εκεί οι αδελφοί μας. Πολλοί Αιγύπτιοι είναι εξ άλλου ορθόδοξοι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιδέα ίδρυσης Πανεπιστημίου στην μεγαλούπολη της Αιγύπτου που θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *