Το Άγιο Όρος δείχνει τους πολιτιστικούς του Θησαυρούς

FtS36

Μοναδική ευκαιρία για τις γυναίκες της θρησκείας και του πολιτισμού φέτος στη συμπρωτεύουσα

Οι Σκαμνιώτες έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το Άγιο Όρος μια και οι Πατέρες της Μικράς Αγίας Αννης είναι εκείνοι που έδωσαν συμβουλές και υποστήριξαν το ζεύγος Κώστα και Ροδοθέας Τζιβάρα για τον ωραίο Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, που δικαιολογημένα αποτελεί ευλογία της Παναγίας για το χωριό μας μα και καμάρι όχι μόνο για το ζεύγος Τζιβάρα που κάλυψε τη δαπάνη, αλλά και για όλους τους ευλαβείς συγχωριανούς μας. Όλοι οι Σκαμνιώτες θυμούμαστε τις μοναδικές στιγμές βυζαντινής μεγαλοπρέπειας και ψυχικής ανάτασης, που βιώσαμε στα εγκαίνια του Ιερού Ναού με την πολυάριθμη αντιπροσωπεία των ιερωμένων Αγιορειτών, – για πάντα μεσ΄τις καρδιές μας – μαζί βεβαίως με αυτούς της Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδας, υπό τον πανοσιολογιότατο Πατέρα Ιγνάτιο, μετόχι της οποίας θεωρείται το εκκλησάκι. Το ίδιο και οι Αγιορείτες, παραλήπτες της ΦτΣ, υπό τον Πατέρα Μητροφάνη, δείχνουν αγάπη για το εκκλησάκι, το χωριό μας και τους ανθρώπους του.

Το Άγιο Όρος λοιπόν φέτος που η Θεσσαλονίκη είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχει αναλάβει την κορυφαία των εκδηλώσεων με έκθεση θρησκευτικής τέχνης σε νέο Μουσείο Βυζαντινής Κουλτούρας. Να δικαιολογήσει πόσο σωστή ήταν η επιλογή της νύμφης του Θερμαϊκού ως πολιτιστικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους Σκαμνιώτες ότι το Άγιο Όρος είναι μόνον σε άνδρες και δύσκολα προσπελάσιμο, ενώ απαγορεύεται εδώ και περίπου 1000 χρόνια η πρόσβαση γυναικών σαυτό. Φέτος λοιπόν και για πρώτη φορά μπορούν επίσης γυναίκες να αποθαυμάσουν στην Θεσσαλονίκη από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 600 εκθέματα από 17 Μονές της Αθωνικής Πολιτείας. Μόνον για την Έκθεση και Διασφάλιση των Θησαυρών δαπανώνται 700 εκ δρχ. Ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών περιορίζεται εκ των πραγμάτων και το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης είναι ήδη πολύ έντονο απ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Με το νου και την καρδιά μας είμαστε και με αυτή την κορυφαία ευκαιρία κοντά στους Αγιορείτες Πατέρες, ιδιαίτερα εμείς οι Σκαμνιώτες που αξιωθήκαμε να δεχθούμε την ευλογία των, με ευγνωμοσύνη και τα καλύτερα των αισθημάτων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *