Το κοινοτικό πρόγραμμα Leader II

FtS36

Ενημέρωση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Ανδρέα Παπανδρέου πάνω στις συγκεκριμένες εξελίξεις

Το Κοινοτικό Πρόγραμμα Leader II που διεκδικείται από το 1994, αποτελεί γεγονός. Ήδη από την 20.03.1997 υπογράφθηκε η σύμβαση μεταξύ της εταιρίας “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΟΙΤΗ ΑΕ” που συστήθηκε για το λόγο αυτό και του Υπουργού Γεωργίας κ. Στέφανου Τζουμάκα. Το ύψος της δημόσιας δέσμευσης δηλαδή της συνολικής επιχορήγησης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια του Υπουργείου Γεωργίας, ανέρχεται σε 850.000.000 δρχ. Ήδη η εταιρία “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΟΙΤΗ ΑΕ” πραγματοποίησε Συνέλευση Μετόχων και εξέλεξε το εννεαμελές (9) Διοικητικό Συμβούλιό της (ΔΣ) που αποτελείται από τους κκ. Νικόλαο Γκιώνη, Κωνσταντίνο Παπαρούλια, Κωνσταντίνο Καλαντζή, Δημήτριο Τζιβάρα, Δημήτριο Βουλογκίτσα, Βασίλειο Αποστολόπουλο, Ανδρέα Παπανδρέου, Αθανάσιο Παπαθανασίου, και Ιωάννη Σγάγια.

Πρόεδρος του ΔΣ εκλέχτηκε ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Νικόλαος Γκιώνης.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες η εταιρία αφού προβεί στην πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του προγράμματος, την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και ακολούθως στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τα μέτρα του Αγροτουρισμού, των βιολογικών καλλιεργειών, την ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων και τις μικρές επιχειρήσεις. Η συνολική χρηματοδότηση προέρχεται από το Feoga, το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *