Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα!

FtS36

Αυτές οι ευχές δεσπόζουν από σήμερα στα χείλη μας και φωτίζουν τα πρόσωπα και τις καρδιές μας. Συμπυκνώνουν δε οι ευχές αυτές το μεγαλύτερο γεγονός της Ιστορίας και τις συνέπειες που έχει για τον καθένα μας, το γεγονός αυτό.

Η ευχή “καλό Πάσχα” δείχνει για τον καθένα μας, μία πορεία που πρέπει να πάρουμε, για να νοιώσουμε την ευλογία της Αναστάσεως του Χριστού στην προσωπική μας ζωή. Πάσχα σημαίνει: διάβαση, πέρασμα, έξοδο. Στην παλαιά διαθήκη η λέξη αυτή “Πάσχα” χρησιμοποιείται για να περιγράψει την έξοδο των Ισραηλιτών από την δουλεία της Αιγύπτου προς την ελευθερία. Αν θέλουμε λοιπόν να γιορτάσουμε και μείς αληθινά το Πάσχα, δεν πρέπει να περιοριστούμε στο εξωτερικό σκηνικό της γιορτής – τα αυγά, τους χορούς, τα τραγούδια – αλλά χρειάζεται να αφομοιώσουμε με την ψυχή μας το βαθύτερο νόημά της.

Κάθε Πάσχα είναι μία έντονη κλήση του Θεού για ΕΞΟΔΟ, από την ατμόσφαιρα του φόβου και της αποκαρδίωσης, στην περιοχή της ελπίδας,

• από το χώρο της συμβατικότητας και της υποκρισίας στην περιοχή της αλήθειας,

• από την απομόνωση του ατομικισμού μας, στην ενεργό αγάπη και την εν Χριστώ κοινωνία,

• από τη σκιά του ποικιλόμορφου θανάτου, στο χώρο της αναστημένης ζωής.

• Πρόκειται για μία ΔΙΑΒΑΣΗ από αυτό που είμαστε, σ΄αυτό που ο Αναστημένος Χριστός θέλει να γίνουμε: Άνθρωποι με πασχαλινό ήθος, “κοινωνοί της φύσεώς Του”, παιδιά της Αναστάσεως.

Με αυτή λοιπόν την έννοια, ας ευχηθούμε ο ένας στον άλλον: Καλό Πάσχα.

Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου
Στυλίδας

Σημείωση σύνταξης:

Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που κορυφαία προσωπικότητα της Εκκλησίας μας, ο Πατέρας Ιγνάτιος δείχνει την αγάπη του προς τους Σκαμνιώτες απευθύνοντας το παραπάνω φωτισμένο μήνυμα με την ευκαιρία των Γιορτών του Πάσχα, μέσα από τις στήλες της ΦτΣ. Το ίδιο και οι Σκαμνιώτες έχουμε μέσ΄στην καρδιά μας με μεγάλη εκτίμηση, σεβασμό και υπόληψη τον διακεκριμένο θρησκευτικό ηγέτη της ευρύτερης περιοχής μας, που ωστόσο και χάρις στο Εκκλησάκι του χωριού μας, της Κοίμησης της Θεοτόκου του αγαπητού μας ζεύγους Κωνσταντίνου και Ροδοθέας Τζιβάρα, που ήδη λογίζεται ως Μετόχι της Μονής του Αγ. Γεωργίου Στυλίδας, αισθανόμαστε να είναι πιο κοντά μας, περισσότερο δικός μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *