Επιστολή προς τον αναγνώστη

FtS35

Φίλες και φίλοι αναγνώστες,

επιτρέψτε την σύντομη αφήγηση ενός επεισοδίου στο οποίο ανυποψίαστος πήρε μέρος ο υπογράφων. Είμαστε στο Σκαμνό την επομένη της ωραίας όντως γιορτής της πίτας για το νέο χρόνο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συλλόγου φυτέψαμε κάμποσα φυτά στο χώρο της άπλας πάνω από τον Άγιο Αθανάσιο. Ο Κώστας Γέμελος προσκαλεί τους συμμετέχοντες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για καφέ στο σπίτι του. Θέμα συζήτησης
” ο προγραμματισμός της δράσης του Συλλόγου στο νέο έτος 97″. Γίνεται πράγματι εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος ήρθε το ζήτημα της εφημερίδας. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν με έμφαση την ανάγκη και σκοπιμότητα επανέκδοσης της εφημερίδας. Από την άλλη πλευρά ήταν σαφές ότι ο φίλος μας Γιώργος Αστρακάς, ο δοκιμασμένος και πετυχημένος εκδότης της εφημερίδας, δεν άφησε περιθώρια να επανέλθει στην ωραία του προσπάθεια, τουλάχιστον για την ώρα.

Λύση για τη διαδοχή δεν φαινόταν, ώσπου σε κάποια στιγμή ο Κώστας, οικοδεσπότης και πρόεδρος του Συλλόγου, μου ζητάει να αναλάβω την πρωτοβουλία επανέκδοσης της εφημερίδας. Ομολογώ βρέθηκα σε αμηχανία. Σκέφθηκα για λίγα δευτερόλεπτα, πόσο χρόνο μπορώ να διαθέσω, αφού για την επαγγελματική μου δραστηριότητα δεσμεύω κατά μέσο όρο 12 ώρες ημερησίως. Κοντά σ αυτό το δυσμενές στοιχείο βάλε και τα συχνά επαγγελματικά ταξίδια. Μετά είναι και η απειρία γύρω από την δουλειά αυτή. Δημοσιογράφος και μάλιστα διάδοχος του αγαπητού Γιώργου που μας έδειξε δίχως άλλο την μεγάλη ικανότητά του το χειρισμό της πένας, αφού κατάφερε πολλές φορές να προσέξουμε το υψηλό επίπεδο των θεμάτων που προσέγγισε, σπουδασμένος ο ίδιος στο χώρο των λεγομένων ανθρωπιστικών επιστημών και μάλιστα στη θεολογία. Γνωστικό πεδίο που προκαλεί το δέος. Οι συνάνθρωποι μας, οι θρησκευόμενοι, που αυτοί μπορούν να μας ανοίγουν πόρτες διαφυγής από την καθημερινή μάταια πραγματικότητα και τη φθορά, μας προτείνουν άλλες ποιό ισόρροπες συνταγές ρύθμισης των ανθρωπίνων σχέσεων με την καταλαγή και την αλληλοκατανόηση. Γνώσεις και απόψεις πολύτιμες για τον σημερινό άνθρωπο που ταλανίζεται αναζητώντας κάποιο κώδικα του συστήματος των διαφόρων ηθικών αξιών που διέπουν ή πρέπει να διέπουν την καθημερινή συμπεριφορά μας και στάση ζωής.

Τίποτα ωστόσο από αυτά δεν μπόρεσα, αγαπητοί φίλοι, να αρθρώσω, αφού πριν εκστομίσω έστω μία λέξη με πρόλαβε ο Απόστολος Δοσούλας, προτρέποντάς με να πάρω μέρος στην προσπάθεια, υποσχόμενος ταυτόχρονα συμμετοχή από τον ίδιο, τους λοιπούς παρευρισκόμενους αλλά και άλλα άξια μέλη της μικρής μας κοινωνίας και νάμαστε λοιπόν .. δημοσιογράφοι. Το αποτέλεσμα της πρώτης αυτής προσπάθειας είναι ήδη στα χέρια σας με την παράκληση για επιεική κρίση και προς θεού … μην πυροβολείτε τον πιανίστα.

Φιλικά

Γιώργος Αποστολόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *