FtS35 – Ειδήσεις, Σχόλια

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια !

Στον αγαπητό φίλο του Σκαμνού κ. Μιχάλη Δάσιο, εκμεταλλευτή του Λατομείου Μαυροκοψιάς, που για μία ακόμη φορά απέδειξε πως αγαπά τον Σκαμνό και όχι μόνο στα λόγια. Δεν πρόλαβε ο Πολύκαρπος να εκφράσει την παράκληση και προσέφερε δωρεάν όση πέτρα λατομείου χρειαστούμε για τις κατασκευές στο γήπεδο του Αϊ-Θανάση. Να θυμίσουμε ότι ο Μιχάλης στο παρελθόν μας πρόσφερε την ασφαλτόστρωση της οδού στο κέντρο του χωριού προς Τρανή Βρύση.

Στον αξιοσέβαστο φίλο, από τα παλιά, του Συλλόγου μας, Δικηγόρο κ. Γεώργιο Γιαννακόπουλο, θείο του Δημήτρη και της Έφης Γιαννακοπούλου – Ζαλαώρα για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με 30.000 δρχ.

Στους γονείς της Κούλας Γέμελου, Γεώργιο και Αικατερίνη Καρπασίτη για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με το ποσό των 10.000 δρχ

Στους φίλους της Μαρίας Ν. Αποστολοπούλου, Βασιλική και Σάκη Σαμαρά, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με το ποσό των 10.000 δρχ.

Στον Δάσκαλο κ. Κυριάκο Αργυρίου, γιό του αξέχαστου Νίκου Αργυρίου, για την καταβολή στο Σύλλογο εις μνήμην του πατρός του, ποσού δρχ 5.000.

Στον Αντιδήμαρχο Λαμίας κ. Φώτη Σερέτη για τη δωρεά μπάλας καλαθοσφαίρισης στα παιδιά του Σκαμνού.

Στο Κατάστημα αθλητικών ειδών Στασινού Σπορ Λαμία για τη δωρεά αθλητικών ειδών στα παιδιά του Σκαμνού.

Οικονομικά αποτελέσματα από το Ημερολόγιο

Κάτι η εξαιρετική του ποιότητα, κάτι ο ενθουσιασμός μερικών μελών μας, το ημερολόγιο βοήθησε στα οικονομικά του Συλλόγου. Το προϊόν της εξόρμησης πλησιάζει τις 200.00 δρχ! Πρωταθλητής της προσπάθειας ο κ. Δημήτρης Πολυζωϊδης (δρχ 50.300), ο κ. Ευθύμιος Δ. Τζιβάρας (δρχ 27.000), η Κα Χαρίκλεια Παπαναγιώτου (δρχ 10.000) κ.ά.

Ευχές

Αξιος! Άξιος!
Ήταν η ευχή των Σκαμνιωτών με την ενθρόνιση του νέου πνευματικού μας ηγέτη στη Φθιώτιδα, στις 17 Νοεμβρίου 1996, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαου Πρωτοπαπά. Το επαναλαμβάνουμε και τώρα από τις στήλες της ΦτΣ.

Στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες βίωσαν οι πιστοί του Νομού Φθιώτιδος κατά την βυζαντινής μεγαλοπρέπειας τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη μας, όπως μας πληροφορούν συγχωριανοί μας. Το κλίμα μεταφέρει πιστά με άρθρο του ο πρώην εκδότης της ΦτΣ κ. Γ.Λ.Αστρακάς, μέσα από τις στήλες του Ριζαρείτη στο φύλλο Δεκεμβρίου 1996.

Αξιοπρόσεκτες επισκέψεις στο Σκαμνό

Με μεγάλη χαρά γνωρίσαμε την Καθηγήτρια του Αγροτικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αδελφή του Δημήτρη Ευστράτογλου, Σοφία που επισκέφθηκε το χωριό μας. Η συζήτηση μαζί της αποτελεί χρήσιμη εμπειρία, καθώς το πλήθος των θεμάτων που προσεγγίζει, έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου μας για την οποία εργάζεται στα πλαίσια της δράσης του Πανεπιστημίου της και σε συνεργασία και με ξένες αντιπροσωπείες της ΕΕ. Οι συμβουλές της σίγουρα θα μας βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων μας και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να υπολογίζουμε στη φιλία και υποστήριξή της.

Αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΕ μαμούθ για τα χωριά μας

Λίγο πριν την εκτύπωση του εντύπου μας, δεχόμαστε την πληροφορία και την δημοσιεύουμε, με κάθε επιφύλαξη ως προς την ορθότητά της, ότι για ένα σύνολο γειτονικών χωριών περιλαμβανομένης της κοινότητάς μας, μέχρι και Αμφίκλεια, προωθείται για υλοποίηση εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης Leader με ύψος ποσού 1.000.000.000 δρχ. Πάντα κατά τις ανεξακρίβωτες πληροφορίες μας οι εμπλεκόμενες κοινότητες έχουν ήδη προχωρήσει στην σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας η οποία θα διαχειρισθεί το κονδύλιο και θα αξιολογήσει προτάσεις ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην περιοχή μας και πάντα στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος Leader.

Τις ημέρες που τυπώνονται αυτές οι γραμμές άξιοι τεχνοκράτες συντοπίτες με αξιοκρατικά κριτήρια θα στελεχώσουν την νεοσύστατη εταιρία που με τον ύψιστο βαθμό ορθολογισμού, ευθύνης, ρυθμών υλοποίησης και με άξονα την ελαχιστοποίηση των διοικητικών δαπανών και βασικό γνώμονα την μεγιστοποίηση των στόχων του προγράμματος και εξάντλησης των εγκεκριμένων πόρων, θα συμβάλλουν στην ριζική ανάπλαση και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Έχουμε οπωσδήποτε απόλυτη εμπιστοσύνη στους εκλεγμένους τοπικούς μας άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδίως στους εκπροσώπους του Σκαμνού και τον Πρόεδρο της Κοινότητάς μας και δεν αμφιβάλουμε ούτε κατ ελάχιστον, ότι έχουν ήδη μελετήσει σε βάθος το ζήτημα για την πλήρη και βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων για την προκοπή στον τόπο μας. Μπορούμε ακόμη να υποθέσουμε ότι η μέχρι τώρα διαπιστωμένη έλλειψη πληροφόρησης για το ζήτημα, οφείλεται μάλλον σε σεμνότητα και ίσως βεβαίως επιχειρήθηκε να παρουσιασθεί το γεγονός με το στοιχείο του αιφνιδιασμού και της ευχάριστης έκπληξης.

Νέα σπίτια στο Σκαμνό

Νέα σπίτια στο Σκαμνό, νέα μέλη στην μικρή αλλά πολύ δυναμική και δραστήρια κοινωνία μας. Δεν έχουμε όσες λεπτομέρειες θα θέλαμε για τους νέους συγχωριανούς μας. Ο Σύλλογος είναι πρόθυμος να τους δεχθεί και να τους εγγράψει ως μέλη, μα ανεξάρτητα από αυτό, είμαστε έτοιμοι εμείς οι παλαιότεροι να τους συνδράμουμε σε ό, τι χρειασθούν. Και μόνο το γεγονός ότι επέλεξαν τον Σκαμνό για ένα επενδύσουν σημαντικό τμήμα της περιουσίας των μας τιμά και μας χαροποιεί. Χωρίς δισταγμό λοιπόν να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να τους ξεναγήσουμε και να τους βοηθήσουμε φιλικά σε οτιδήποτε και χωρίς καμία υποχρέωσή των. Δική μας υποχρέωση είναι να τους πείσουμε ότι δεν έκαναν λάθος στην επιλογή των. Εκτός από το εκπληκτικό τοπίο του χωριού, να δουν και ανοιχτές καρδιές. Αργότερα, θα κληθούν βέβαια, να πράξουν κι εκείνοι το ίδιο για άλλα νέα μέλη του χωριού μας.

Οι αδελφοί Ελευθέριος και Νικόλαος Καπετανάκης, από την Αθήνα έκτισαν ένα ωραίο σπίτι με κεραμοσκεπή και πέργκολα στην αυλή τους, στην δυτική πλαγιά του Λόφου της παιδικής χαράς με φανταστική θέα. Τους ευχόμαστε καλορίζικο να το χαρούν με υγεία και ευτυχία. Πολύ θα χαρούμε αν για τους νέους αυτούς συγχωριανούς μας, ρίξουμε με φροντίδα των συλλογικών οργάνων, χαλίκι -τουλάχιστον σε πρώτη φάση – στο δρόμο προσπέλασης στο νέο σπίτι των. Πρόκειται για μία ωραία περιοχή με στέρεα οικόπεδα.

Φίλοι του Προέδρου κ. Κώστα Γέμελου το ζεύγος Κα Αικατερίνη Παπακωνσταντίνου και κ. Σπύρος Βουτσινάς, χτίζουν σπίτι σε οικόπεδο που αγόρασαν από τον κ. Κωνσταντίνο Γκόλφη, στο Γούπατο. Ο σκελετός από μπετόν είναι ήδη έτοιμος. Τους καλωσορίζουμε στον Σκαμνό και τους ευχόμαστε καλή αποπεράτωση στο καινούργιο σπίτι των.

Ο κ. Αναστάσιος Χριστοφορίδης είναι ο σύζυγος της Κας Αθανασίας Γ. Σκαρή, που πρόσφατα πρόσθεσαν ένα ωραίο σπίτι στον οικισμό Σκαραίϊκα. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλορίζικό !

Πένθη

Η Βιολέτα Πολυζωϊδη, αδελφή του Στάθη Τζουβάρα, έχασε το σύζυγό της Ιωάννη (83). Η κηδεία του εκλιπόντος έγινε στις 07.02.1997 στον Αποστολιά (Κάνιανη). Στη χήρα και στο γιό του εκλιπόντος, Θανάση, καθώς και στους λοιπούς συγγενείς εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *