FtS107 – Αλληλογραφία

5ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας
Συμβούλιο για τον Αχιλλέα

Προς: Χρήστο Γαλάτη, Λαμία
Από: Δημήτριο Μπριάννα, Αμερική

Αγαπητέ μου φίλε!

Ευχαριστώ θερμώς για την πρόσκληση 16-18 Απριλίου 2010 για το 5ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας. Μόλις έλαβα το φαξ σήμερα. Χάρηκα πάρα πολύ. Τα σχέδιά μου ήταν να έρθω στην Ελλάδα το μήνα Ιούνιο για 2-3 μήνες. θέλω να ανταμωθούμε όλοι οι συμπατριώτες για την προσπάθεια πάνω στο Συμβούλιο για τον Αχιλλέα και άλλα σπουδαία ζητήματα. Ο Αχιλλέας μας περιμένει. Θα προσπαθήσω να αλλάξω τα σχέδιά μου να έρθω για το συνέδριο.

Με τιμή
Δημήτρης

Το E-Mail μου είναι: jbrianas@aol.com

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων εξ άλλου και του νέου έτους ο φίλος καθηγητής Μπριάνας διαβιβάζει μέσω της ΦτΣ σε όλους τους φίλους συντοπίτες που μοιράζονται το ενδιαφέρον να βρεθεί το παλάτι του Αχιλλέα, τις πλέον εγκάρδιες ευχές του.

Σε ένα όμορφο slide συνθέτει τοποθεσίες της αρχαίας Φθίας όπου βασίλευσε ο Πηλέας και εν συνεχεία ο αξεπέραστος Αχιλλέας. Ο λόγος για τα Φάρσαλα, το Δομοκό, τη Μελιταία, την Πελασγία, τον Άγιο Γεώργιο, τη Λαμία, τη γειτονική μας Τραχίνη.

Ο Δημήτρης Μπριάνας κλείνει με την προτροπή:

Όλοι μαζί τώρα να βρούμε το παλάτι του Αχιλλέα. Μας περιμένει!

Ο Δήμαρχος Παρνασσού (Πολύδροσο)

Ο αγαπητός φίλος Δήμαρχος Παρνασσού κ. Γεώργιος Γεωργούσης απευθύνει ευχές και χαιρετισμούς στους συγχωριανούς Σκαμνιώτες και μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

Ευχαριστούμε το δήμαρχο και αντευχόμαστε κάθε καλό για τον όμορφο δήμο και τους φίλους συντοπίτες.

Η αποστολή της ΦτΣ

Έχοντας αφορμή από παράπονα συγχωριανού ότι δεν παίρνει τη ΦτΣ αν και είναι μέλος του Συλλόγου μας, θέλουμε να παρακαλέσουμε για ειδοποίησή μας σε κάθε τέτοια περίπτωση, ώστε να ελέγξουμε τα στοιχεία της ταχυδρομικής διεύθυνσης. Έχουμε παρατηρήσει σποραδικές περιπτώσεις που χάθηκε η ΦτΣ αν και ταχυδρομήθηκε, αλλά έχουμε και άλλες περιπτώσεις αλλαγής της ταχυδρομικής διεύθυνσης για την οποία, όμως, δεν ειδοποιηθήκαμε.

Ασημίνα Ζαλαώρα – Κοτρώνη

Τις ευχές της για το νέο χρόνο στέλνει μέσω της ΦτΣ σε όλους τους συγχωριανούς της Σκαμνιώτης η καλή φίλη Ασημίνα. Δεν παραλείπει και τα πάντοτε εύστοχα σχόλιά της με αφορμή όχληση που δέχθηκε να γίνει μέλος στον .. «Άγιο Γεώργιο» (βοήθειά μας ο Άγιος!). Πέντε σπίτια, δύο Σύλλογοι; Ρωτά. Αλλά Σύλλογο έχουμε εδώ και 33 χρόνια και μάλιστα πολύ καλόν! Συμπληρώνει.

Η Ασημίνα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και η γνώμη της είναι πάντοτε σεβαστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *