FtS83 – Αλληλογραφία

Σταματία Ευστράτογλου

Αγαπητέ κ. Διευθυντά Σύνταξης

Σας γνωρίζω ότι στο φύλλο της ΦτΣ Μαϊου – Σεπτεμβρίου 05, στο άρθρο της 2ης σελίδας «ειδήσεις και σχόλια της Αδαμαντίας, κτίσιμο και κατεδάφιση / το χρονικό της πλατείας» διαπίστωσα την παρακάτω ανακολουθία:

Το άρθρο που αναφέρεται στο χρονικό της πλατείας, δεν εγράφη από εμένα, ούτε σχόλια έκανα για τα γεγονότα αυτά. Το άρθρο αυτό εγράφη από τον πρόεδρο του Συλλόγου και είναι η τοποθέτησή του στο κλείσιμο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της 15ης Αυγούστου.

Παρακαλώ δια την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, να δημοσιευθεί η επιστολή μου στο επόμενο φύλλο της ΦτΣ.

Με εκτίμηση Σταματία Ευστράτογλου

Νευρόπολις, Πλαστήρας

Οι άκρως σημαντικές μελέτες του Σκαμνιώτη Δικηγόρου κ. Περικλή Αστρακά πάνω στο ετυμολογικό ζήτημα του όρου Νευρόπολις, αλλά και τις ρίζες του μαύρου Καβαλάρη, Στρατηγού Ν. Πλαστήρα, είναι φυσικό να ενδιαφέρουν την περιοχή Καρδίτσας, όπου γεννήθηκε ο Στρατηγός, αλλά και για το λόγο ότι κι΄ εκεί, στη Λίμνη Πλαστήρα υπάρχει επίσης ομώνυμος Δήμος «Νευροπόλεως».

Για τον ίδιο λόγο εγκαινιάζουμε μία συνεργασία με παράγοντες της περιοχής Καρδίτσας, πεπεισμένοι ότι η ανταλλαγή στοιχείων μελέτης για κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα, συνιστά θετικό βήμα.

Έχουμε στα χέρια μας σχετική επιστολή του Σκαμνιώτη επιστήμονος προς τον κ. Παναγιώτη Νάνο, «Καρδιτσιώτικα Χρονικά», αξιολογότατη τοπική έκδοση. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση εντάσσουμε τον κ. Παναγιώτη Νάνο στους παραλήπτες της ΦτΣ, δεδομένου ότι προγραμματίζουμε δημοσιοποίηση μέσα από τις στήλες της ΦτΣ –εξόχως σημαντικών κειμένων- επί των ανωτέρω ζητημάτων, προϊόν 30ετούς εμβριθούς μελέτης του Περικλή Αστρακά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *