FtS85 – Αλληλογραφία

Γεώργιος Πούλιος

Προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας « Η Φωνή των Σκαμνιωτών» και
τον Πρόεδρο, Συμβούλους και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού

Εκλεκτοί φίλοι,

μια και δεν πέρασε ο Ιανουάριος, προλαβαίνω να σας ευχηθώ Καλή Χρονιά. Προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, για να αντλείτε δυνάμεις να εργάζεσθε προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και του μικρού χωριού σας, αλλά τόσο ωραίου και δυναμικού, χάρις στη δική σας φροντίδα, αγάπη και σφριγηλότητά σας.

Έλαβα το ωραίο, πλούσιο και καταπληκτικό ημερολόγιό σας του 2006. Οι ωραιότατες φωτογραφίες με περπάτησαν στα αξέχαστα τοπία και μονοπάτια του Σκαμνού. Τα δικά σας έργα τον έκαναν τον έκαναν ακόμη πιο ωραίο, πιο ελκυστικό. Του έδωσαν μια έντονη προσωπικότητα και μαγεύει τον επισκέπτη. Ο επισκέπτης φεύγοντας νοιώθει ερωτευμένος μαζί του και χάρις στη δική σας φροντίδα, επιμέλεια και φιλοξενία, του έχετε κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά του, που άθελά σας, δεν μπορείτε να του επιστρέψετε και μένει για πάντα κοντά σας.

Τελειώνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη, όλους σας, να σας ευχαριστήσω, μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας « η Φωνή των Σκαμνιωτών» για τα αδελφικά σας αισθήματα που εκδηλώσατε, ως προς την περιπέτεια της υγείας μου, η οποία συνεχώς βελτιώνεται.

Με εκτίμηση και αγάπη / Γεώργιος Αναργ. Πούλιος / Δικηγόρος

Καλλιθέα, 28.01.2006

Στον απόηχο της ματαιωμένης χωματερής

Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Διευρυμένου Δήμου Αμφικλείας

Η γνωστή περιπέτεια που χάρις στην τεκμηριωμένη μελέτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, προστάτεψε της περιοχή μας και οδήγησε στην ανάκληση τη σχετική απόφαση περί δημιουργίας χωματερής στα όρια του όμορου Δήμου Αμφικλείας, για την οποία οι συγχωριανοί και φίλοι μας ενημερώθηκαν ήδη από το προηγούμενο φύλλο της ΦτΣ, ανέδειξε μία εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών με άξονα τους πολιτιστικούς συλλόγους που συσπειρώνουν ανθρώπους με προηγμένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Για τον ίδιο λόγο συγκροτήθηκε η Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Διευρυμένου Δήμου Αμφικλείας που συσπείρωσε αξιόλογους ανθρώπους, που ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα. Οι ίδιοι με εγκύκλιό τους μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«.. η Κίνηση Πολιτών ευχαριστεί κάθε πολίτη, τους φορείς και τους Συλλόγους που συνετέλεσαν στη δικαίωση του σκοπού της και καλεί όλους, να επαγρυπνούν και να δίνουν το παρόν όταν χρειάζεται».

Πολιτιστικός Παλαιοχωρίου

Η ίδια υπόθεση της χωματερής προκάλεσε τριβές στους κόλπους του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, αφού δύο στελέχη του Συλλόγου –διοικητικοί Σύμβουλοι, εξ ων ο ένας Πρόεδρος (!)- κινήθηκαν και έδρασαν ως αιρετοί εκπρόσωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση Δήμου Αμφικλείας με τους ένθερμους οπαδούς της χωματερής.

Μαζικές παραιτήσεις διακεκριμένων στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκάλεσαν έκτακτες εκλογές στο Σύλλογο. Εξ όσων πληροφορούμαστε η νέα Διοίκηση στελεχώνεται από τα δοκιμασμένα, αλλά και καινούργια άξια στελέχη, χωρίς τους εραστές της χωματερής.

Ανδρέας Πιλάλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου

E-Mail message 02.02.2006
Αγαπητέ Γιώργο,
ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική σας χειρονομία, να μου στείλετε το όμορφο πραγματικά ημερολόγιο σας για το έτος 2006, που στις σελίδες του αναδεικνύεται το έργο που προσφέρετε στο χωριό σας.
Χαίρομαι που με συμπεριλαμβάνετε στους φίλους του συλλόγου σας και μεταφέροντας και τη δική μου εμπειρία από τα πολιτιστικά δρώμενα, πιστεύω ότι οι εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα αποτελούν τα τελευταία κύτταρα δημοκρατίας και τις κυψέλες διατήρησης της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Εύχομαι στενότερη συνεργασία των συλλόγων μας στο μέλλον , είτε σε θέματα πολιτιστικά-κοινωνικά είτε περιβάλλοντος (όπως προστασία του Καλλιδρόμου).
Εύχομαι Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στις προσπάθειες σας, ως Δ.Σ και ως εφημερίδα.
Με εκτίμηση / Πιλάλης Ανδρέας

Δημήτρης Μητσόπουλος / Αντιδήμαρχος Γοργοποτάμου

Τις ευχαριστίες του και τα κολακευτικά του σχόλια για το ημερολόγιο του Σκαμνού 2006 εξέφρασε ο κ. Μητσόπουλος, που εξ όσων γνωρίζουμε, απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης και στο Σκαμνό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *