FtS86 – Αλληλογραφία

Δήμος Αμφικλείας

Ο Δήμαρχος Λουκάς Σκλαβούνος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στο Δήμο εκφράζουν ολόψυχα τις ευχές των για τις γιορτές του Πάσχα στους Σκαμνιώτες μέσα από την ΦτΣ:

Η σταυρική θυσία του Θεανθρώπου ας γεμίσει τις καρδιές μας με ταπεινότητα, ελπίδα και πίστη. Ας γίνει το παράδειγμα Εκείνου φωτεινός φάρος στην καθημερινή μας ζωή και σκέψη.

ΕΟΣ Ηλιούπολης

Ευχαριστούμε τους καλούς μας φίλους του ΕΟΣ Ηλιούπολης για το όμορφο ενημερωτ8κό δελτίο και το πρόγραμμα αναβάσεων – εκδηλώσεων Α΄ εξαμήνου 2006 που μας έστειλαν. Τους ευχόμαστε καλές εμπειρίες, όλο και πιο ψηλά σε περήφανες βουνοκορφές. Όλο πιο κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι, φίλες, φίλοι συντοπίτες

εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού και του επιτελείου της «Φωνής των Σκαμνιωτών», θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, ευχόμενοι πλήρη ευόδωση των στόχων σας.

Ταυτόχρονα επιθυμούμε να εξάρουμε την εποικοδομητική συνεργασία του Συλλόγου σας, με άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους, όπως και με τον δικό Σύλλογο Σκαμνού, ιδίως πάνω στο καίριο ζήτημα αποτροπής της εσφαλμένης και άκρως επιβλαβούς για το περιβάλλον απόπειρας δημιουργίας παλαιού τύπου χωματερής στα όρια του Δήμου σας Αμφικλείας, όμορου Δήμου με τον δικό μας Δήμο Γοργοποτάμου. Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή πολύ σημαντική καθώς αναδεικνύει μία άγνωστη μέχρι σήμερα υγειά δυναμική των τοπικών κοινωνιών που εκδηλώνουν διάθεση ορθολογικής και ουσιαστικής παρέμβασης στα κοινά, ακόμη και όταν χρειάζεται να αποδοκιμάσουμε άστοχους χειρισμούς, έστω και φίλων αιρετών αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν δείχνουν όσο σεβασμό χρειάζεται στο τόπο, στο περιβάλλον και τους ψηφοφόρους τους.

Ευχόμαστε και προσβλέπουμε σε μία παραπέρα διεύρυνση της συνεργασίας σε ζητήματα που προσήκει η διασυλλογική δράση.

Με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς / Γ. Αποστολόπουλος

Περικλής Αστρακάς για τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου

Προς το Διοικητικόν Συμβούλιον του Συλλόγου
των Απανταχού Σκαμνιωτών «Ο ΣΚΑΜΝΟΣ»

…….
1.- Δια της παρούσης μου σας αποστέλλω με τον Κωνσταντίνον Τζιβάραν του Ευσταθίου, δια την Βιβλιοθήκην του Συλλόγου, τα εξής βιβλία:

i) Καρδιτσιώτικα Χρονικά, τόμος VIII (2005).
ii) Δέκα πέντε (15) ανάτυπα της μελέτης μου, «Περί του ετύμου του τοπωνυμίου Νευρόπολις», εκ του άνω τόμου, σελίδες 101 – 110.
iii) Παναγιώτου Ιωαν. Νάνου: Νικόλαος Πλαστήρας, έκδοσις Β΄, Μορφοβούνι 2001, και
iv) Πρακτικά: Ημερίδα για τον Δημήτρη Γιολδάση, Μορφοβούνι 1999.

2.- Τα δύο τελευταία είναι προσφορά του Παναγιώτου Νάνου.

3.- Τα ανάτυπα μπορούν να δοθούν, κατόπιν ελέγχου, εις ενδιαφερομένους και απασχολουμένους με τα τοπωνύμια .

4.- Εις τας τελευταίας σελίδας των Πρακτικών της Ημερίδας για τον Δημήτρη Γιολδάση παρέχονται πληροφορίαι περί του Κέντρου Ιστορικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας».

Εν Αθήναις τη 2α Μαΐου 2006
Διατελώ μετά τιμής / Περικλής Αστρακάς
Κοινοποίησις :
Γεώργιον Αποστολόπουλον, / Διευθυντήν – Εκδότην «Φωνής Σκαμνιωτών»

Johannes Liolios, Eleni Kotroni, Germany
[Rφhormoos –μικρό χωριό κοντά στο Dahau] E-Mail -message

…. αν και αργοπορημένα σας ευχόμαστε Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά. Τους χαιρετισμούς μας σε όλους τους απανταχού Σκαμνιώτες.

Ευχαριστούμε επίσης για το πολύ καλό και προσεγμένο ημερολόγιο που αναδεικνύει τις ομορφιές του χωριού μας.

Διαβιβάστε επίσης τα συγχαρητήριά μας στον Περικλή Αστρακά για την πολύ καλή δουλειά που έκανε σχετικά με τον Νικόλαο Πλαστήρα και τους προγόνους του που κατά πάσα πιθανότητα κατάγονται από το Σκαμνό. Μπράβο και πάλι!

Κέντρο Ιστορικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

Γεώργιον Ν. Αποστολόπουλον
Διευθυντήν – Εκδότην της «Φωνής των Σκαμνιωτών»

……
1) Εις το τελευταίον φύλλον, αριθμός 85, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2006, της εφημερίδος «Η Φωνή των Σκαμνιωτών» και μάλιστα εις το ένθετον, όπου η μελέτη – έρευνά μου περί του αρχικού τόπου καταγωγής των προγόνων του Νικολάου Πλαστήρα, ανακριβώς αναφέρεται εις τον Πρόλογον σας, ο Παναγιώτης Νάνος, ως Πρόεδρος του Δ. Σ. του Κέντρου Ιστορικών Μελετών «Ν. Πλαστήρας», ενώ το ακριβές είναι, ότι σήμερον Πρόεδρος του Δ. Σ. του Κέντρου Ιστορικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας» είναι ο κ. Θωμάς Σιούφης, ο δε Παναγιώτης Νάνος ήτο Πρόεδρος του Δ. Σ. κατά το χρονικόν διάστημα 1991 – 2002, η δε προσφορά των βιβλίων εγένετο υπό Παναγιώτου Νάνου. Σας εσωκλείω και το βιβλίον: Ημερίδα για τον Δημήτριο Γιολδάση . Πρακτικά Μορφοβούνι 1991, εις τας τελευταίας σελίδας του οποίου υπάρχουν πληροφοριακά στοιχεία περί του Κέντρου, των σκοπών και των λειτουργούντων τμημάτων του .

2) Επίσης τα Καρδιτσιώτικα χρονικά δεν εκδίδονται υπό του Παν. Νάνου, αλλά από Νομικόν Πρόσωπον Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμίαν «Εταιρεία Καρδιτσιώτικων Μελετών», η οποία εδρεύει εις Καρδίτσαν, εις την Γωνίαν των οδών Βότση – Κοραή και διοικείται υπό Δ.Σ. και πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κατσικοβόρδος, Δικηγόρος Καρδίτσης, ο δε Παναγιώτης Νάνος είναι απλούν μέλος της εταιρείας.

3) Αυτά τα ολίγα, προς επανόρθωσιν των ανακριβειών και αποφυγήν παρεξηγήσεων .

Εν Αθήναις τη 2α Μαΐου 2006 / Φιλικώτατα / Περικλής Αστρακάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *