FtS87 – Αλληλογραφία

Αντώνης Μαζωνάκης, Σκαμνός

Κύριε Διευθυντά,
Όπως ήδη γνωρίζετε και προς τιμή μας έχετε γράψει στο παρελθόν στην εφημερίδα σας, η οικογένειά μου, μεταξύ άλλων, έχει αποκτήσει σπίτι στον Σκαμνό, όπου κατοικούμε πλέον των δύο ετών.
Είμαστε τόσο ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από τον κόσμο και το περιβάλλον του χωριού, ώστε αποφασίσαμε να μεταφέρουμε σ’ αυτό τα εκλογικά μας δικαιώματα. Άλλωστε, η παρουσία μας πλέον στο χωριό είναι ανελλιπής και η απουσία μας από αυτό οφείλεται μόνο στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Ο ενθουσιασμός και η διάθεσή μας να συνεισφέρουμε στα κοινά και στον Πολιτιστικό Σύλλογο είναι μεγάλη.
Η επιλογή μας αυτή είναι απολύτως συνειδητή και αυτόβουλη, δεδομένου ότι δεν μας επιβάλλεται από λόγους γονικής εντοπιότητος είτε οποιασδήποτε άλλης υποχρέωσης.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι, από τους οποίους μάλιστα εξαρτάται η πρόοδος και ευημερία αυτού του τόπου, οι οποίοι μας απογοητεύουν και αποτελούν τροχοπέδη.
Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Δήμαρχο κ. Σπαθούλα και στον Πρόεδρο Τ.Σ. κ. Αστρακά Πολύκαρπο, οι οποίοι αυθαιρέτως και αναιτιολογήτως απέρριψαν την αίτηση μεταδημότευσης που είχαμε εμπρόθεσμα υποβάλει, παρόλο που πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

• Όταν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να φύγουν από την Αθήνα και να μετεγγραφούν σε έναν μικρό επαρχιακό δήμο, εμποδίζονται από τον Δήμαρχο,
• Όταν ανακόπτεται από τον Δήμαρχο ο ενθουσιασμός προσφοράς στα κοινά,
• Όταν εμποδίζεται η αύξηση του πληθυσμού ενός Δήμου, από τον ίδιο τον Δήμαρχο, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτό σημαίνει για τον Δήμο

τότε τους λόγους για τα παραπάνω τους γνωρίζει μόνον ο Δήμαρχος και σίγουρα οι λόγοι αυτοί είναι για το προσωπικό του συμφέρον στις προσεχείς εκλογές και όχι για το καλό του Δήμου!

Επισυνάπτω την επιστολή ένστασης που υποβάλουμε στον Δήμο, στην οποία φαίνεται ότι τηρούμε όλες τις προϋποθέσεις μετεγγραφής.
Ευχαριστούμε για την δημοσίευση αυτών

Κύριε Δήμαρχε,
Αναφερόμενος σε σχετική μου αίτηση μεταδημότευσης εμού και της οικογενείας μου, από τον δήμο Πετρουπόλεως στον δήμο Γοργοποτάμου, για την οποία με έκπληξή μου ενημερώθηκα προφορικώς την 14/8/06 από τον Πρόεδρο Τ.Σ. Δημ. Διαμ. Οίτης κ. Πολύκαρπο Αστρακά ότι απορρίφθηκε, ενίσταμαι και σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

– Από τον Δεκέμβριο του 2003 έχει περατωθεί η οικία που έχω κτίσει στον οικισμό Σκαμνού Οίτης στην οποία κατοικώ μονίμως, εγώ και η οικογένειά μου.
– Προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας μου, επισύναψα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην αίτηση μεταδημότευσης, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, χρονολογίας πρότερης των 2 ετών.
– Επίσης, στην αίτηση μεταδημότευσης επισύναψα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ήτοι: αίτηση, αντίγραφα αστυνομικής ταυτότητος δικής μου και της συζύγου μου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
– Σύμφωνα με τα παραπάνω, πληρώ όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις μετεγγραφής μου στα δημοτολόγια Δήμου Γοργοποτάμου, στον οποίο διατηρώ ιδιόκτητη οικία και είμαι μόνιμος κάτοικος πλέον της διετίας.
– Εξάλλου, σύμφωνα με τα ΣτΕ 1865, 2312/2002, 5006/96 κ.α., «Κατοικία είναι ο τόπος όπου το πρόσωπο έχει την κύρια και μόνιμη εγκατάστασή του, ο τόπος δηλαδή που έχει καταστεί σύμφωνα με την βούλησή του, το σταθερό κέντρο των βιοτικών του εν γένει σχέσεων. Ειδικότερα, ως κύρια και μόνιμη εγκατάσταση θεωρείται ο τόπος της οικογενειακής εγκατάστασης, ο οποίος έχει το στοιχείο της σταθερότητας, ενώ δεν αποκλείεται η άσκηση επαγγέλματος σε άλλο τόπο».

Από τον Δεκέμβριο του 2003 εργάζομαι στην Αθήνα, αλλά κατοικώ μόνιμα, εγώ και η οικογένειά μου στον Σκαμνό, ο οποίος σύμφωνα με την βούλησή μου είναι η μόνιμη κατοικία μου.
Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε εγγράφως για την τύχη της αίτησης μεταδημότευσής μου και σε περίπτωση απόρριψης να συνοδεύεται με ειδική αιτιολόγηση.

Ευχαριστούμε Μπράλε!

Με εγκωμιαστικά σχόλια υπό τον τίτλο «από το Σκαμνό η ευχάριστη έκπληξη» η καλή εφημερίδα του Μπράλου εγκωμιάζει την έκδοση της αξιόλογης εργασίας του Σκαμνιώτη Δικηγόρου στην Αθήνα, Περικλέους Αστρακά που με ειδικό ένθετο έφερε στη δημοσιότητα η ΦτΣ, προσφάτως. Οι φίλοι του γειτονικού οικισμού αναδημοσιεύουν το συμπέρασμα του μελετητή και δίνουν τα τηλέφωνά μας για περισσότερες πληροφορίες.

Περικλής Αστρακάς

Κύριον Γεώργιον Αποστολόπουλον / Διευθυντή σύνταξης της Φωνής των Σκαμνιωτών

Αγαπητέ Γιώργο,
πληροφορήθηκα με μεγάλη μου λύπη, ότι ο Δήμαρχος Γοργοποτάμου Παν. Σπαθούλας φέρθηκε απρεπέστατα στο Σύλλογο των Απανταχού Σκαμνιωτών, ο οποίος ήτο ο εμπνευστής και πρώτος διοργανωτής της εκδήλωσης υποδοχής και φιλοξενίας των ορειβατών στo Σκαμνό για το πέρασμα του Ασωπού.

Η συμπεριφορά του απάδει για έναν δημοτικό άρχοντα που θέλει να επανεκλεγεί, διότι δεν σέβεται την ιστορία του Συλλόγου, τις θυσίες των μελών του και θέλησε να διοργανώσει μόνος του τη φετινή εκδήλωση υποδοχής και φιλοξενίας των ορειβατών για το πέρασμα του Ασωπού.

Συνεπεία τούτου οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να προβληματιστούν και να σκεφθούν πάρα πολύ καλά, αν θα πρέπει να τον τιμήσουν με την ψήφο τους και να τον εμπιστευθούν εκ νέου.

Μετά τιμής
Περικλής Αστρακάς
Δικηγόρος Αθηνών

ΥΓ: Έχω σκοπό να προτείνω στο Σύλλογο Σκαμνού την δημιουργία και άλλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ως την καθιέρωση ημερίδας περί Νικολάου Πλαστήρα, αλλά φοβούμαι τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες, που θέλουν να οικειοποιηθούν δι’ ίδιον λογαριασμόν τις ιδέες και πρωτοβουλίες άλλων.

Ακόμη στις σκέψεις μου είναι και η ίδρυση αστικής εταιρείας Οιταϊκών μελετών και εκδόσεων με έδρα το Σκαμνό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *