FtS88 – Αλληλογραφία

Γεώργιος Πούλιος

Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του μεταφέρει στους Σκαμνιώτες και μέλη του Συλλόγου μας ο κ. Γεώργιος Πούλιος, ο διακεκριμένος αρθρογράφος μας, που με τα κείμενά του μας έχει κερδίσει, όχι μόνο στις καρδιές μας, αλλά επάξια κατέχει περίοπτη θέση στην μεγάλη επετειακή έκδοση του Συλλόγου μας, το βιβλίο του Σκαμνού, των 700 σελίδων και πλέον για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του 1977-2007. Εκφράζει τη λύπη του για τις περιπέτειες του Συλλόγου μας από την επίθεση του Πολύκαρπου και των συνοδοιπόρων του και εκφράζει, ως διαπρεπής νομικός και όχι μόνον ως ορειβάτης ΕΟΣ Ηλιούπολης, την εκτίμηση ότι η έκβαση της δικαστικής διερεύνησης θα δικαιώσει το Σύλλογο.

Familie Liolios, Germany
E-Mail: iliolios@web.de

Με ιδιαίτερη χαρά μεταβιβάζουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της Ελένης Κοτρώνη (κόρη Ασημίνας Ζαλαώρα) και του συζύγου της Ιωάννη Λιόλιου που ζουν στη Γερμανία, προς όλους τους Σκαμνιώτες. Ακόμη πιο πολύ μας χαροποιεί η εισαγωγή του γιου τους Κωνσταντίνου, στην Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχαρητήρια.

Μνημείο στη Νευρόπολη

Αναγκαστικός συνεταιρισμός διαχειρίσεως συνιδιόκτητου αδιαιρέτου δάσους Νευρόπολης
Έδρα: Μπράλος ΤΚ330 57
Προς τον
Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ο Σκαμνός»
ΑΠ9 / Μπράλος 08.12.2006
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, διαβάσαμε στο Α.Φ. 85 της τοπικής σας εφημερίδας, τις προτάσεις του συνεργάτη σας κ. Περικλή Αστρακά σχετικά με την τοποθέτηση στη Νευρόπολη μαρμάρινης πλάκας, στην οποία να αναγράφονται ως φόρος τιμής, τα ονόματα των φονευθέντων αγωνιστών του 1821, κατοίκων του χωριού, που υπήρχε τότε στη Νευρόπολη του Καλλιδρόμου.

Τον ευχαριστούμε για την ιστορική του έρευνα και πιστεύουμε ότι οι σχετικές πληροφορίες και οι προτάσεις του, θα ληφθούν υπόψη και θα υλοποιηθούν αργότερα.
Με τιμή για το ΔΣ του Συνεταιρισμού
Ο Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τσίτσας / Ο Γενικός Γραμματεύς: Αριστείδης Σκούρας

Προστασία του Καλλιδρόμου

Επί του πιεστηρίου η ΦτΣ και παίρνουμε μήνυμα διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, που ελλείψει χώρου αδυνατούμε να το δημοσιεύσουμε στο σύνολό του. Από το κείμενο αυτό, προκύπτει η πληροφορία που εμείς, τουλάχιστον αγνοούμε, ότι ο Δήμαρχος Γοργοποτάμου σχεδιάζει να ασφαλτοστρώσει το δρόμο Ελευθεροχώτι – Μενδενίτσα μέσω Νευρόπολης. Οι κοντοχωριανοί διαμαρτύρονται και ανησυχούν ότι μία τέτοια ενέργεια –αν αληθεύει- επιχειρείται ερήμην του ομόρου Δήμου Αμφικλείας (ιδιοκτησίες Μπράλου – Παλαιοχωρίου – Δρυμαίας) και υποψιάζονται υποκρυπτόμενους κινδύνους καταστροφής του όμορφου δάσους με την ανέγερση κατοικιών μέσα στα έλατα, όπως ακριβώς καταστράφηκε ο Παρνασσός.

Στο περιβάλλον του Σκαμνού ή τουλάχιστον του Συλλόγου, γιατί δεν είμαστε σίγουροι για την πληρότητα της ενημέρωσής μας, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε. Εντύπωση, πάντως προκαλεί, -αν αληθεύει η πληροφορία- η έλλειψη συνεργασίας με όσους έχουν έννομο συμφέρον ή αγαπούν το δάσος και το περιβάλλον. Ο Σκαμνιώτικος Σύλλογος έχει κατά καιρούς καταθέσει σκέψεις και προτάσεις για μία ήπια αξιοποίηση της Νευρόπολης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την ιερότητα του χώρου που είναι ποτισμένος με δόξα και σπουδαίες πτυχές της Ιστορίας του τόπου μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς, ότι μία οποιαδήποτε πρωτοβουλία, μπορεί να ληφθεί εν κρυπτώ και προ πάντων ερήμην εκείνων που έχουν το πρώτιστο δικαίωμα να αποφανθούν για τις ιδιοκτησίες τους. Με τέτοιους χειρισμούς που τροφοδοτούν την καχυποψία, κινδυνεύουν να ματαιωθούν ακόμη και εποικοδομητικές προτάσεις και ιδέες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *