Γιούλα Αποστολοπούλου

FtS106

Πλήρης ημερών (92) μας άφησε η πολυαγαπημένη μπραλιώτισσα, από την οικογένεια Ντάου, εξαιρετική νύφη του Σκαμνού –χήρα του Αποστόλη Ε. Αποστολόπουλου-, που με πολύ συγκίνηση ένα μεγάλο πλήθος συγγενών και φίλων της οικογένειας την αποχαιρέτησαν στον Άγιο Παντελεήμονα του Μπράλλου, όπου στις 08.10.2009 έγινε η εξόδειος ακολουθία. Ο Παπα-Χαράλαμπος ένας αξιόλογος ιερέας με γνώσεις, πνευματική καλλιέργεια και πολύ ανθρωπιά συμμετέσχε στην ακολουθία και μίλησε για την μοναδικότητα της Γιούλας (Παναγιώτα) που ανέθρεψε τέσσερα υπέροχα παιδιά, τα «αποστολοπουλάκια» όπως συνηθίζεται να λέγεται στον ευρύτερο κύκλο της οικογένειας, που το ένα παιδί είναι καλύτερο από το άλλο: Τη Δήμητρα, το Μάκη (Ευθύμιο), την Αλεξάνδρα και τη Μαίρη. Ευτύχισε να γνωρίσει κάμποσα εγγόνια που δεν έκρυβαν τη βαθιά συγκίνησή τους, γεγονός που μαρτυρεί την ψυχική επαφή, την ένταση των αισθημάτων των απιδιών από την απώλεια και το μεγαλείο της Γιούλας που προφανώς συνδέθηκε και επηρέασε βαθιά τα παιδιά.

Η Γιούλα, σύμφωνα με τον Παπα-Χαράλαμπο ξεχώρισε για το ήθος και τις αρχές της.

-Θα ζητήσω συγνώμη από τις πολυάριθμες μπραλιώτισσες κυρίες που αυτή τη στιγμή παρευρίσκονται στην τελετή και τιμούν τη Γιούλα, αλλά οφείλω να πω ότι υπήρξε η μεγαλύτερη αρχόντισσα του Μπράλλου, κατέθεσε ο σεβάσμιος ιερέας.

Η Γιούλα τίμησε όλους τους συγγενείς του Σκαμνού και όλως ιδιαιτέρως παρακολουθούσε τη δραστηριότητα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, ενώ με πολύ ενδιαφέρον περίμενε και παρακολουθούσε ανελλιπώς τη Φωνή των Σκαμνιωτών. Ήταν πολύ συγκινητικό για μένα όταν άκουσα το γιο της το Μάκη, να μου λέει:

-Γιώργο, μην ξεχάσω να σου δώσω την οικονομική συνδρομή της μάνας μου που προ ημερών μου έδωσε για να προωθήσω στο Σύλλογο!

Δεν είμαι ειδικός να προσδιορίσω και να πω σε τι συνίσταται η πραγματική ευτυχία του ανθρώπου, αλλά αν είναι να πω μία γνώμη, χωρίς δισταγμό θα έλεγα:

-Μακάρια είναι η Γιούλα.

Στα παιδιά και εγγόνια της εύχομαι να κληρονομήσουν το ψυχικό μεγαλείο, την ευπρέπεια, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα της Γιούλας.

ΓΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *