Παναγιούλα Αποστολοπούλου

FtS82

Με ιδιαίτερη θλίψη οι συγχωριανοί πληροφορήθηκαν στο τέλος Αυγούστου για το ατύχημα από πέσιμο της αγαπημένης μας Παναγιούλας (90) που αποδείχθηκε μοιραίο (29.08.2005). Σπάνια περίπτωση ανθρώπου η Παναγιούλα, με πανθομολογούμενη και καθολική αγάπη και αποδοχή, καθώς δεν είχε στη ζωή της παρά μόνον φίλους. Και τούτο χάρις στον πηγαίο, αγνό και άκακο χαρακτήρα της, τον υπέροχο ψυχισμό της, το ευπροσήγορο και ήπιο στην ανθρώπινη επικοινωνία και συμπεριφορά της.

Δεν υπάρχει Σκαμνιώτης που να μην έκλαψε για την χαμό της Παναγιούλας, καθώς ο καθένας μας έχουμε δεχθεί τη φιλοφροσύνη και της περιποίησή της.

-Θες καφέ;

Ήταν η μόνιμη φράση της που ακολουθούσε σταθερά τα πρώτα λόγια καλωσορίσματος. Και τούτο αδιάλειπτα μέχρι τέλους!

Στις παλιότερες εποχές που οι τηλεφωνικές υποδομές δεν είχαν εξελιχθεί, η Παναγιούλα υπήρξε η άτυπη και άμισθη, πλην επιμελής και πιστή τηλεφωνήτρια για όλο το χωριό. Χρησιμοποιώντας εκείνο το ισχυρό μεγάφωνο που ακούγονταν ίσως και μέχρι τη Γέφυρα της Παπαδιάς, καλούσε τον κάθε συχωριανό να έρθει στο τηλέφωνο, σε όποιο σημείο και αν βρίσκονταν, ακόμη και στην Τρανή Βρύση!

-Ο Γιώργος Αποστολόπουλος στο τηλέφωνο!

Υπήρχαν και οι μαζικές ειδοποιήσεις. Όταν επί παραδείγματι ο ταχυδρόμος έφερνε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

– Ήρθαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗΣ!

Οι πενιχρές γραμματικές γνώσεις, όπως συνέβαινε με το πλείστον των γυναικών στα περασμένα χρόνια, επέτρεπαν στην αξέχαστη Παναγιούλα να μετατρέπει την σύντμηση ΔΕΗ σε κλινόμενο όνομα γένους θηλυκού: Η Δεή –ής!

Ο Μεγαλοδύναμος την αντάμειψε για αυτό το ψυχικό της μεγαλείο, καθώς στάθηκε όρθια μέχρι το τέλος που τη βρήκε πλήρη ημερών, με πνευματική διαύγεια και με την ίδια πάντοτε ευγένεια και ανθρωπιά.

Ευχόμαστε στα παιδιά και εγγόνια της Παναγιούλας να ευτυχήσουν και να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα από τα ψυχικά χαρίσματά της.

Καλό σου ταξίδι καλή μας Παναγιούλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *