Η πραγματική αιτία της κρίσης και πως θα βγούμε…

20130225
WWW.Olympia.gr / Πέτρος Χασάπης

Για να κατανοήσουμε στην βάση του το πρόβλημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μια διάκριση της αιτίας της Ελληνικής κρίσης, σε σχέση με την κρίση στα άλλα ευρωπαϊκά ιδίως κράτη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Ενώ στα υπόλοιπα κράτη η κρίση οφείλεται σε μια δυσλειτουργία του τραπεζικού τους κυρίως και γενικότερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην Ελλάδα αντίθετα το τραπεζικό σύστημα δεν έφερε την κρίση. Στην Ελλάδα αιτία της κρίσης, αποτέλεσε και αποτελεί το κράτος και αυτό από δύο βασικούς λόγους: Αφενός από τη ριζωμένη αντίληψη της ιδιοποίησης του κράτους στο εκάστοτε πολιτικό προσωπικό και στις παρασιτικές δυνάμεις της διαπλοκής γύρω του και αφετέρου από το παντοδύναμο…. πελατειακό σύστημα το οποίο και μόνο αυτό συνδέει την κοινωνία με την πολιτική στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό της έννοιας του κράτους που είδαμε σε άλλη ανάρτηση (Η απελευθέρωση της Ελληνικής κοινωνίας προϋποθέτει την κατάρρευση του πολιτικού καθεστώτος), κράτος είναι η διαρκής σε νομικό πρόσωπο οργάνωση ενός λαού μόνιμα εγκατεστημένου σε ορισμένη χώρα και το οποίο ασκεί πρωτογενή και αυτοδύναμη (κυρίαρχη) εξουσία. Στην Ελλάδα όμως και σε αντίθεση με τον πιο πάνω ορισμό, απουσιάζει ένα βασικό στοιχείο. Δεν υπάρχει πουθενά στην υλοποίηση της έννοιας του κράτους ο λαός…

Σε μας το κράτος δεν είναι οργάνωση λαού, αλλά ένα κατοχικό καθεστώς. Έχουμε στην πραγματικότητα ένα κράτος κατοχής της ελληνικής κοινωνίας. Το κράτος αυτό που έχει αυτονομηθεί πλήρως από την ελληνική κοινωνία, αποτελείται από το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό, τους πολυδαίδαλους κρατικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί για να ελέγχει την κοινωνία και τα διάφορα εξωθεσμικά κρατικοδίαιτα παρασιτικά συμφέροντα που μέσω του πολιτικού προσωπικού χρησιμοποιούν τους κρατικούς μηχανισμούς σε βάρος της κοινωνίας. Αυτό είναι βασικά το αίτιο της ελληνικής κρίσης. Αυτό το κράτος χρεοκόπησε, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν και όχι εμείς η κοινωνία. Αυτό το κράτος τώρα μας παραπλανά μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και επιζητεί να επιβιώσει το ίδιο και απαράλλαχτο, πτωχεύοντας και εξαθλιώνοντας εμάς.

Αν λοιπόν θέλουμε σοβαρά να εξέλθουμε το ταχύτερο από την κρίση, θα πρέπει να εξαλείψουμε την αιτία που την προκάλεσε και την συντηρεί στη χώρα μας. Μόνο έτσι θα ανοίξουν οι λεωφόροι της οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην κοινωνία, όταν δηλαδή η κοινωνία πάρει την πολιτική εξουσία στα χέρια της και γίνει αυτή ο πραγματικός εντολέας του πολιτικού προσωπικού.

Αυτό φυσικά, μόνο με άμεση και ριζική αλλαγή του καταστατικού του νομικού προσώπου του κράτους (Συντάγματος) μπορεί να γίνει. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει μέλλον. Ακόμα και προσωρινή ανάσα να πάρουμε, πάλι στα ίδια θα καταλήξουμε.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες. Ήδη η κίνηση πολιτών ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *