Θανάσης Παναγής

 20130225

Με ιδιαίτερη θλίψη οι Σκαμνιώτες πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο μαντάτο για το Θανάση Παναγή (63) που μας άφησε το βράδυ του Σαββάτου (23.02.2013), αφού πάλεψε με τη δυσμενή ασθένεια για περίπου ένα χρόνο, νοσηλευόμενος το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η κηδεία του Θανάση έγινε την Κυριακή 24.02.2013 στο χωριό του, την Οίτη, ενώ πολύς κόσμος τίμησε τον εξαίρετο συνάνθρωπο και συντοπίτη στην επικήδεια τελετή.

Ο Θανάσης  είχε πάρει τη σύνταξή του από την ΔΕΥΑΛ και στις τελευταίες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης αναδείχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία πρόεδρος της Κοινότητας Οίτης, όπου εντάσσεται και ο Σκαμνός.

Η ανάμειξη του Θανάση στα «κοινά», έγινε, εξ όσων ο ίδιος μου έχει μεταφέρει, με την προτροπή του Δημάρχου μας Γιώργου Κοτρωνιά, ο οποίος είχε  μορφώσει γνώμη για το ήθος και την ακεραιότητα του ανδρός.

Το τελευταίο μπορούμε να το υπογραμμίσουμε κι εμείς οι Σκαμνιώτες, που λάβαμε απτά δείγματα αυτού του ήθους, που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με τον οποιοδήποτε άλλο προκάτοχο της θέσης του Προέδρου στην Κοινότηα (Σκαμνού) – Οίτης. Γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, ο Θανάσης έχοντας και τη στήριξη του Γιώργου Κοτρωνιά, χειρίσθηκε με απόλυτη επιτυχία ακανθώδη ζητήματα που ταλαιπώρησαν επί μακρόν το Σκαμνό και ειδικότερα τον ιστορικό Σύλλογό μας, στον οποίο και αποδίδεται η ριζική αναμόρφωση του χωριού. Το πλέον ουσιαστικό κατόρθωμα του Θανάση είναι η απόδοση δικαιοσύνης και η επαναφορά του Συλλόγου μας στο  φυσικό του χώρο, του Σχολείου, όπου κάτω από δυσάρεστες συνθήκες είχε απομακρυνθεί. Σε καμία περίπτωση δεν αισθανθήκαμε αυτό που επί δεκαετίες βιώναμε στο Σκαμνό, να θεωρούμε τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κοινότητας Οίτης μεροληπτικό σε βάρος του Σκαμνού.

Εκφράζοντας την άποψη του Συλλόγου μας από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στο Θανάση, και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η οποία δικαιούται να είναι υπερήφανη γι’ αυτόν.

Γιώργος Αποστολόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *