Έργα και ημέρες εθνοσωτήρων

20130409

Αυτά ψηφίζουν στη βουλή οι εθνοσωτήρες για να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη τις κομματικά διορισμένες διοικήσεις των τραπεζών όπως πχ ΑΤΕ στέλνοντας τον λογαριασμό στους φορολογουμένους, που αλλού άλλωστε!

Έτσι διάταξη που ψηφίσθηκε στη βουλή από τα κόμματα της συγκυβέρνησης βλέπε παρακάτω, ρυθμίζει την απαλλαγή των μελών των ΔΣ των τραπεζών από δάνεια που χορήγησαν σε κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως ΝΠΔΔ που ανέρχονται σε 200 εκατομ. Περίπου, που βεβαίως δεν θα εισπραχθούν ποτέ και θα πληρώσουν τα κορόιδα.

ΔΕΙΤΕ την διάταξη.

«… δεν συνιστά απιστία, κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα, για τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και

β) τηρήθηκαν κατά τη χορήγησή τους οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ)…»

ΥΓ .Το γεγονός αποσιωποιήθηκε τελείως από τα συστημικά μίντια. Η «ευθύνη της ενημέρωσης» αντί να ασκεί έλεγχο.. η διαπλοκή και οι ευθύνες του τύπου είναι πλέον από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα διαφθοράς της δημόσιας, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *