Συμβούλιο Αχιλλέα

20130514

Προς το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού

Διαβάζοντας την επιστολή σας σας συγχαίρω κατ’ αρχάς για την εξαιρετική πρωτοβουλία σας και δηλώνω την επιθυμία να συμμετάσχω στις προσπάθειας της ομάδας σχετικά με την καταγωγή ή τα υπάρχοντα ευρήματα για τον ομηρικό Αχιλλέα συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μπορώ.

Ελένη Μπενιάτα, Δρ Παιδαγωγικής & Διδακτικού σχεδιασμού
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. &
Πρόεδρος του νεο-ιδρυθέντος συλλόγου “Μιχάλης Παπαμαύρος” για την ανάδειξη της ιστορίας της εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.
Αράχωβας 3,
35100 Λαμία
τηλ.22310 47117 6937269924
http://users.sch.gr/eleni_beniata/

Αξιότιμη κυρία Μπενιάτα!

Με ιδιαίτερη χαρά δεχόμαστε το μήνυμά σας και σας καλωσορίζουμε στην ομάδα «Συμβούλιο Αχιλλέα» που έχει ξεκινήσει με την πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανού καθηγητή [3ης γενεάς] James –Dimitri Brianas, που έβαλε σκοπό της ζωής του και έχει εργασθεί και προχωράει για την προώθηση αυτού του υψηλόφρονα στόχου. Να βρούμε τα ανάκτορα του Ομηρικού Αχιλλέα, του μακρινού ένδοξου ήρωα και πρωταγωνιστή της Ιλιάδας, του Αχιλλέα βασιλιά της Φθίας. Αυτή η ομάδα αποτελεί μία απόπειρα συσπείρωσης ανθρώπων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθίας, που υιοθετούν αυτούς τους στόχους. Θα σας στείλω μία λίστα που προσπαθώ να διαμορφώσω σταδιακά με τη βοήθεια του καθηγητή και άλλων φίλων της περιοχής μας, κυρίως εκπαιδευτικών, για να δείτε μήπως εκεί διακρίνετε γνωστούς σας, αλλά και να συμβάλλετε στην περαιτέρω διεύρυνσή της, κατά το δυνατόν με ανθρώπους που μοιράζονται τέτοια ενδιαφέροντα.

Από το φίλο καθηγητή, οφείλω να ομολογήσω διδάχθηκα κάτι ουσιαστικό, μέσα σ’ αυτή την πορεία. Το πλείστον των συμπολιτών μας, «έχει άλλη ατζέντα». Άλλο θεματολόγιο. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ανιχνεύουν το απώτερο ένδοξο παρελθόν και από κει αντλούν γνώση και διδαχή για το σήμερα και το αύριο. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους υποκλινόμαστε. Αυτούς επιλέγουμε για φίλους. Σ’ αυτούς προσβλέπουμε για ένα καλύτερο αύριο στη χειμαζόμενη πατρίδα μας.

Με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς

ΓΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *