Επισημάνσεις στο Δήμαρχο Λαμιέων

20130925

Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γιώργο Κοτρωνιά
Κοινοποίηση: Αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών κ. Σωτήρη Κουτσοβέλη

Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε!

Μία εγκάρδια καλημέρα από το Σκαμνό και το μπράβο μας για ό,τι θετικό κάνετε για τους δημότες.

Πέραν τούτου επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να θέσουμε υπόψη σας μία φιλική και χρήσιμη –ελπίζουμε- παρατήρηση:

Ο Δήμος διαθέτει μία πολύ καλή ιστοσελίδα, αλλά υστερεί πολύ σε βασικά ζητήματα αυτοματισμών και πληροφορικής, που έχουν άμεση και ουσιαστική σχέση με την ποιότητα εξυπηρέτησης των δημοτών, αλλά και τον εξορθολογισμό λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα

1. Υπηρεσίες του Δήμου αποκεντρωμένες σε διάφορα κτίρια δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση. Στον κατάλογο τηλεφώνων βλέπει κανείς μία καλή ενημέρωση με ρόλους, ονόματα, διευθύνσεις τηλέφωνα, ακόμη και μερικά φαξ, αλλά καμία ηλεκτρονική διεύθυνση. Βρήκαμε μία μοναδική κεντρική διεύθυνση, στείλαμε μήνυμα για τις οικονομικές υπηρεσίες και λάβαμε μία τηλεφωνική απόκριση, ύστερα από περίπου 10 μέρες! Θα περίμενε κανείς στην πόλη που εδρεύει Πανεπιστήμιο και μία καλή σχολή ΤΕΙ Πληροφορικής, να το δείχνει εμπράκτως στην προμετωπίδα αυτής της πόλης, που είναι ο Δήμος. Να υποθέσουμε ότι τα στελέχη σας δεν έχουν επαφή με κομπιούτερ; Ότι είναι ψηφιακά αναλφάβητοι; Κάτι τέτοιο θα ήταν εξόχως δραματικό.
2. Μας έρχεται ένα ειδοποιητήριο στην διεύθυνση των Αθηνών να πληρώσουμε κάτι που ανέφερε μία σειρά από νομοθετήματα παλαιότερα και πιο πρόσφατα, αλλά δεν κατατόπιζε τον παραλήπτη σε απλά ελληνικά περί τίνος πρόκειται. Παρά ταύτα πήγαμε στην τράπεζα [πρώην Κύπρου, γιατί μόνον σ’ αυτή έχουμε βρει λογαριασμό με κωδικούς πληρωμής του Δήμου], αλλά και πάλι δεν μπορέσαμε να πληρώσουμε γιατί σ’ αυτό το ειδοποιητήριο, δεν υπήρχαν κωδικοί ηλεκτρονικής πληρωμής.
3. Με τα πολλά, μας δόθηκε ένας λογαριασμός του Δήμου στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και πάλι δεν ήταν δυνατόν να δοθεί η πληροφορία περί του είδους της οφειλής που εξοφλείται. Στείλαμε σχετικό φαξ με επεξηγήσεις και λεπτομέρειες πληρωμής, ώστε κάποια στιγμή να πάει στα χέρια του όποιου υπεύθυνου λογιστηρίου, να προστρέξει στην κίνηση λογαριασμού της τράπεζας και να κάνει επαλήθευση και συσχέτιση, να απαλλάξει τον οφειλέτη …. Δηλαδή, αγαπητέ μου Δήμαρχε,.. τρέχα γύρευε, όπως λέμε στη Ρούμελη.

Επιτρέψτε μου ένα φιλικό συμπέρασμα:
Οι τομείς που αναφέρθηκαν παραπάνω κινούνται σε μεθόδους και οργανωτική υποδομή, άλλης προ πολλού παρελθούσης εποχής. Ακόμη και μικροί δήμοι έχουν εγκαταστήσει σύστημα εξυπηρέτησης και ανέξοδης είσπραξης με ευρύ δίκτυο τραπεζών και κωδικούς πληρωμής, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ. Αδικείται ο Δήμος μας με αυτή την κατάσταση.

Ακόμη και αν δεν γίνεται λόγος για δημότες που κατοικούν αλλού, όπως η περίπτωσή μας, που θεωρώ, δεν είναι σπάνια, διερωτώμαι, πως είναι δυνατόν να προτρέπονται οι συμπολίτες του ήδη μεγάλου καλλικρατικού μας δήμου να μεταβούν στη Λαμία για να πληρώσουν 21 Ευρώ, από το Σκαμνό, την Παύλιανή κοκ;

Με την ελπίδα ότι θα συμμερισθείτε τις φιλικές μας υποδείξεις και θα δώσετε τις σχετικές οδηγίες,
διατελούμε με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς
Γ. Αποστολόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *