Αποδόμηση της Χρυσής Αυγής

20130928

Ύστερα από το αποτρόπαιο φονικό του Παύλου Φύσσα, από πρωτοπαλίκαρο του ακροδεξιού – φασιστικού κόμματος, η προσοχή του πανελληνίου στρέφεται στις σημερινές αθρόες συλλήψεις ηγετικών στελεχών της φασιστικής οργάνωσης.
Εντυπωσιακές εξελίξεις που συνεπαίρνουν τα ΜΜΕ και τους δίνουν τροφή για παντοειδή σχόλια.

Ας κάνει και η ταπεινότητά μου το δικό της σχόλιο:

Κάπου δεν μου φαίνεται ότι υπάρχουν στην Ελλάδα τόσοι πολλοί φασίστες και θαυμαστές των Ναζί του Χίτλερ. Και όμως η Χρυσή Αυγή θέριεψε. Εκτιμώ ότι μεγάλο μέρος των οπαδών της ΧΑ, προέκυψε μέσα από την βαθιά κρίση και την εξαθλίωση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα.
Είναι μεγάλο ατύχημα ότι αυτός ο σχηματισμός, σχεδόν αποκλειστικά, πασπάλισε την ρητορική του με λόγια που δεν αρθρώνει άλλος κομματικός παράγοντας, από αυτούς που αυτάρεσκα αυτοχαρακτηρίζονται «συνταγματικό τόξο», κριτικάροντας όσους οδήγησαν τη χώρα στην έσχατη συμφορά. Οι υπόλογοι πολιτικοί και οι οργανωμένοι συμπαραστάτες των, όπως κατά κύριο λόγο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, κατακεραυνώνουν αυτό το θλιβερό φαινόμενο, αλλά δεν στέκονται καθόλου, μα καθόλου, στα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Είναι εκπληκτική αυτή η εικόνα των διάφορων περιώνυμων σχολιαστών που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Στη χώρα που είναι πρώτη στην Ευρώπη στη διαφθορά. Τη διαφθορά που εξέθρεψε το παρηκμασμένο πολιτικό μας σύστημα με λαμογιές, αλληλοκουκουλώματα σκανδάλων και σήψη που με δική τους ευθύνη εκτάθηκε σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας.

Να κάνω και μία εκτίμηση – πρόβλεψη;

Όσο δεν θα βρεθεί ένας νέος, εντελώς νέος πολιτικός σχηματισμός, που θα κερδίσει σοβαρό έρισμα στην κοινωνία και θα αντιπαρατεθεί με τη ρίζα του κακού, πολλά δεινά προβλέπω για τη δύσμοιρη πατρίδα μας.

Μιλάνε μερικοί με συνθήματα, όπως:

Φασισμός ή δημοκρατία;

Άλλοι πάλι λένε:

Μνημόνιο και μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί;

Να πω κι εγώ το δικό μου σύνθημα, διαφωνώντας με τα παραπάνω:

Στο κυνήγι των φονιάδων μην ξεχάσουμε τους κλέφτες που αυτοί πρώτοι μας κατέστρεψαν εκτραχύνοντας την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, προκαλώντας ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων. Να βρούμε τους πρωταίτιους!
ΓΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *